Blokade fakulteta

Paula

black cat
VIP
Poruka
38.833
Ima li nekog objašnjenja zašto su uvedene blokade fakulteta i zašto se na njima istrajava? Insajderski?

Zašto nisu bili samo protesti kao mnogo puta do sada? 96/97 su bili masovni protesti, ali se nastava odvijala.
Kome je to u interesu, a kome nije?

Da li zbog tih blokada rada fakulteta studente narod podržava ili su one negativan detalj koji im se oprašta zbog svega drugog što rade?

Da li prestanak blokada znači i prestanak protesta ili nisu povezani? Kako bi ljudi reagovali kada bi studenti objavili ok počinje nastava, ali mi i dalje nastavljamo svoj društveni angažman?

Ima li nekog objašnjenja zašto su uvedene blokade fakulteta i zašto se na njima istrajava? Insajderski?
Bas slusam grupu studenta pre neki dan, citiraju nekog sto je jos u decembru tvrdio kako bi bilo logicnije da blokiraju neku ustanovu od politickog znacaja a ne svoj fakultet ni kriv ni duzan. Kazu kako je pretrpeo jezive napade jer je izneo takav logican stav.

Sto insajderski.

Pa jasno ti valjda da moraju da se menjaju stvari u drzavi jer ce biti unistena korupcijom i kriminalom vlasti.

A ono sto ostane sve ce biti njihovo i sutra ce studenti kad zavrse fakultet morati ili da rade za SNS ili da beze iz zemlje.

A sa druge strane diktator gusi sve koji mogu da se pobune, od toga da gusi slobodne medije, da prodaje u bescenje drzavne firme da bi tamo sprecio bunt i strajkove, do toga da je pre pada nadstresnice najavio rat protiv drzavnih fakulteta i dovodjenje nekakvih kao fol stranih fakulteta koje bi drzava podrzavala, a sa kojim ciljem - da se uniste drzavni univerziteti kao moguca mesta pobune u drustvu.

E onda je pala nadstresnica i sad imas pobunu i studenata i profesora i prosvetara kojima su isto odbijali zahteve i ponizavali ih.

Tako da to nije samo studentski nego i profesorski protest.

Zašto nisu bili samo protesti kao mnogo puta do sada? 96/97 su bili masovni protesti, ali se nastava odvijala.

Da li zbog tih blokada rada fakulteta studente narod podržava ili su one negativan detalj koji im se oprašta zbog svega drugog što rade?

Da li prestanak blokada znači i prestanak protesta ili nisu povezani? Kako bi ljudi reagovali kada bi studenti objavili ok počinje nastava, ali mi i dalje nastavljamo svoj društveni angažman?
vidi se da si kontra bot

prvo kao za studente ovo ono a onda pravo lice se pokazuje, sve vise ti smetaju blokade fakulteta...

svakom iamlo normalnom i pametnom coveku je jasno da te proteste bez blokade ustanova ovdasnja korumpirana vlast i citav sistem (pozicija i opozicija su ista kuhinja jedan sistem) ne bi ni malo obracali paznju na to i mogli bi tako do ebskonacnosti...

studentima a i narodu je posle ubistva 16 ljudi prelivena casa!

imamo drzavu u kojoj je NORMALNA STVAR DA NEKI IDIOTI KRIMINALCI U KAPULJACAMA biju narod, ugusavaju pravo na proteste silom i pesnicama , sipkama ...

imamo drzavu gde 200 300 takvih batinasa hofmanovih jurisnika dodje 15.03 STANE IZA OGRADE PROED POLICIJE!

e pa necemo takvu drzavu...

korupcija je na nevidjenom nivou i sve je u rukama bratije, vucic, mali, brnabic.

Zastita su im batinasi. takvi su delili poslove medju sobom u ovoj drzavi pa su tako odradili i nadstresnicu koja je dovela do ubistva 16 ljudi jer je nadstresnica dodatno opterecenasa 23 tone plus...

tome je kraj. jedini izlaz su blokade. STUDENTI ZNAJU STA RADE.
ispocetka su bili normalni protesti ali su batiansi poslati da ih biju i uguse pa je sve krenulo blokadama...

a vama kotnra botovima posto niste uspeli nikako da studentima nametnete vase zeljene ldiere opozicije i aktiviste rznih toboznvo sorosevih bandita (sve je to ista kuhinja kao i rezim ) ostaje vam da postavlajte ove teme toboz se cudeci a zasto mroaju blokade

pa bice bloakde sve dok sistem ne bdue otisao na robiju!

ILI FUNKCIONALEN INSTITUCIJE ili smo gotovi.

Mislis sigurno na onaj na kom je Toma masterirao, a ne zna ni gde je taj fakultet ni na kom je smeru bio, ni sta mu pise ne diplomi. A tako je i kod ostalih naprednjaka.
Pa onda je trebalo blokirati taj Tomin, zar ne?
A ono sto ostane sve ce biti njihovo i sutra ce studenti kad zavrse fakultet morati ili da rade za SNS ili da beze iz zemlje.
Gde da beze, u Ameriku? :lol: Vec sada se masovno preorijentisu na fizicke poslove, tako da nece raditi za SNS nego privatne gazde. Nase gazde su iste kao i strane.

Mislim da je prvobitna ideja bila blokada fakulteta a onda pridruživanje i ostalih u blokadama javnih institucija. Kako im se niko od ostalih nije pridružio osim škola, ostali su istrajni u tome.
ostale institucije poput javnih preduzeca su pod REZIMSKOM PALICOM
ogroman broj je tu zaposlen i vode se samo na platnom spisku dok uopste ne rade, ostatak je dobardeo ucenjen, ugovorima naodredjeno ili sistematizacijom thenoloskim viskom i slicno...

tako da u tom grmlju lezizec zasto se ostale drustvene ustanove tj firme osim skola nisu pridruzile...

ni kod vas nije drugacije stanje no skoro isto ali vi ste ISKORISTILI RODITELJE .

da nije bilo RODITELJA ne bi bilo blokada vasih.

dakle ostaje samo da se ti roditelji ti gradjani odluce na blokadu drustvenih istitucija i onda dolazi do kolapsa jel...

pa vidimo da su krenuli, JAVNI SERVIS RTS JE BLOKIRAN ali dzaba to, tamo 30 godina ivise nisu radnici televizije glavni vec sistemslki ljudi, koji sve unapred planriaju cenzurisu odobravaju i spremaju...

ako se ovo sa rts preliej na ostale drustvene ustanove koje su takodje svojatane i pod pritsicima sns e ondacemo videti gde ce to da dovede...

zahtev naroda je jasan i iskazan je i 15.03 FUNKCIONALNE USTANOVE , ODGOVORNOST.

a na vlasti je da odabere ili to ili bice sta ce biti...

ostale institucije poput javnih preduzeca su pod REZIMSKOM PALICOM
ogroman broj je tu zaposlen i vode se samo na platnom spisku dok uopste ne rade, ostatak je dobardeo ucenjen, ugovorima naodredjeno ili sistematizacijom thenoloskim viskom i slicno...
Mozda je bas stvar u tome da rezim sad hoce i fakultete da stavi pod svoju palicu, i zato je organizovao blokade?

Ja sam već pisala ponešto na ove teme.
Nego me zanima ovom temom da vidim šta misle korisnici foruma o ovome.

@kapetanmark
Ti si napisao, ok.
Da bi neko bio bot mora da očekuje neku korist. Od ove teme nikakve praktične koristi nema. Ali drugačije gleda na blokadu meko ko gleda iznutra, spolja, ko prati samo medije itd.
Šta misle uvaženi korisnici?

Mislim da je prvobitna ideja bila blokada fakulteta a onda pridruživanje i ostalih u blokadama javnih institucija. Kako im se niko od ostalih nije pridružio osim škola, ostali su istrajni u tome.
U tom slucaju je razlog istrajavanja strah od reperkusija koje slede.
1745749338316.png

Ja sam već pisala ponešto na ove teme.
Nego me zanima ovom temom da vidim šta misle korisnici foruma o ovome.

@kapetanmark
Ti si napisao, ok.
Da bi neko bio bot mora da očekuje neku korist. Od ove teme nikakve praktične koristi nema.
ima, pljujes po blokadama na perfidan nacin
vise ih toboz ne razumes, pa kao zasto mora blokada sto ne bude samo protest ko nekada...

tek ce da gledate BLOKADE kolko mi se cini...

:mazi:

To je bilo samo buđenje akademskih građana iz zimskog sna. Nastavlja se dalje.
Vidjećemo kakav je odaziv za 1. maj. To će pokazati snagu ili slabost ljudi.

Svaki protest mora da nosi neki oblik kreativnosti u odnosu na neki ranije, pogotovo u državi gde su oni postali "svakodnevnica". Stoga ne verujem da bi potrebna masa ljudi mogla da se mobiliše ako bi se reklo "ajde opet samo da šetamo". Verovatno je trebalo još nešto da se ponudi. Zato su i smišljene blokade kao nekakav "novi oblik" protesta. Ne vidim u tome ništa neobično, prosto varijacija. I sex brzo dosadi ako je poza uvek ista ;)

Svaki protest mora da nosi neki oblik kreativnosti u odnosu na neki ranije, pogotovo u državi gde su oni postali "svakodnevnica". Stoga ne verujem da bi potrebna masa ljudi mogla da se mobiliše ako bi se reklo "ajde opet samo da šetamo". Verovatno je trebalo još nešto da se ponudi. Zato su i smišljene blokade kao nekakav "novi oblik" protesta. Ne vidim u tome ništa neobično, prosto varijacija. I sex brzo dosadi ako je poza uvek ista ;)
Svi koji nisu za trenutni režim u zemlji treba da se odazovu za 1. maj. Neka im motivacija bude rečenica ,,Neće valjda još godinama ovako da bude?! Onda smo uništeni do kraja,,!

ima, pljujes po blokadama na perfidan nacin
vise ih toboz ne razumes, pa kao zasto mora blokada sto ne bude samo protest ko nekada...

tek ce da gledate BLOKADE kolko mi se cini...

:mazi:

Ništa se u stvarnosti neće promeniti, jer to sve ne zavisi od pisanja na forumu.

Blokade će prestati kad tad, ništa se mi ovde ne pitamo koji piskaramo po forumu. Ili će ih prekinuti nastava ili policija koju pozove prinudna uprava. Ti i ja se za to ne pitamo.

Ali zar nije šteta da prestanu protesti? Šta đisliš o tome?

Одазив ће буде никакав.
Ту ће Маса Људи лепо споји Викенд и баци се на роштиљање,на Излете.
Веома лош Тајминг,по мом Мишљењу.

Prvo su se probudili studenti pa akademska zajednica pa prosveta i redom svi ostali
To je bila i poenta svih ovih napora studenata, probuditi narod.

Prisustvo jednom ili drugom skupu u većoj ili manjoj meri ne menja situaciju,
da li misliš da će bilo ko, ko je bio na makar jednom skupu podrške studentima danas ili sutra promeniti mišljenje i krenuti da podržava režim

hoće ali malo morgen, što bi rekao jedan bivši.

Pitanje je koliko su posljednjih godina bili gospoda, jer je obrazovanje skoro skroz uništeno. Sa koliko poleta su išli na posao. Šta su sve trpjeli na poslu? Zašto su izgubili autoritet? ...
Unisteno je vec pola veka unazad, cim je prosek studiranja bio 12 godina u SFRJ. Kako je to moguce?

Prvi zahtev studenata bi trebalo da bude izjednacavanje trajanja studiranja sa zapadnoevropskim, kada bi znali koji su njihovi interesi kao sto ne znaju. Bolonjska reforma je bila korisna ali nedovoljna, moraju kadrovi da se menjaju.

Prvo su se probudili studenti pa akademska zajednica pa prosveta i redom svi ostali
To je bila i poenta svih ovih napora studenata, probuditi narod.

Prisustvo jednom ili drugom skupu u većoj ili manjoj meri ne menja situaciju,
da li misliš da će bilo ko, ko je bio na makar jednom skupu podrške studentima danas ili sutra promeniti mišljenje i krenuti da podržava režim

hoće ali malo morgen, što bi rekao jedan bivši.

Znaš ko može da promeni mišljenje? Oni kojima je to bila neka moda, tipa ljudi iz manjih mesta koji su dočekivali studente, a onda recimo čuju nešto ili se desi pa se predomisle. Jedino to. Oni koji su već duže vremena protiv funkcionisanja ove vlasti neće.

Protest bez blokade bi ti bio kao da štrajkuješ, a ideš na posao i radiš 100% sve isto kao i da ne štrajkuješ.

Dakle, niko te ne bi uzeo za ozbiljno ni 2 promila.

Ili, da banalizujem do maksimuma: protest bez blokade je kao da se iebes a da ti ne udje.

Back