Block Out

stvarno je malo nadrkanijih ljudi od njega.. on je nesto ko kusturica samo kusturica bez dvije palme i svih ostalih priznanja.. i para :lol:
ipak je zaradio 140 puta vise :D
ono na sta mu ode svaki intervju pored toga da sve ide u k.... je kako ga niko ne zna i kako ne snimaju albume jer nema leba od toga

Genijalan ili ne, on je individualista. Vrlo je težak za saradnju. Kapiram da ih je smarao da svaku njegovu "viziju" materijalizuju perfektno, kako je on zamislio, kao da radi sa mašinama, a ne sa ljudima.
Poistovetio je sebe sa bendom. Block Out = Nikola Vranjković (ljubim ga u ime :mrgreen: )
Postojali su i pre njega. Ja nisam ni za ni protiv ni Vranjkovića ni BO, samo sam radoznala kako će sad da zvuče :D

Genijalan ili ne, on je individualista. Vrlo je težak za saradnju. Kapiram da ih je smarao da svaku njegovu "viziju" materijalizuju perfektno, kako je on zamislio, kao da radi sa mašinama, a ne sa ljudima.
Poistovetio je sebe sa bendom. Block Out = Nikola Vranjković (ljubim ga u ime :mrgreen: )
Postojali su i pre njega. Ja nisam ni za ni protiv ni Vranjkovića ni BO, samo sam radoznala kako će sad da zvuče :D
ali prije njega su tute, stvarno :((
sanjam i one gluposti nisam 2 puta poslushao
sanjam sanjaj me isti k (editovah se)
edit 2
te prve pjesmice ko da su kopirale ekatarinu pokoj joj dusi

Haha, kako je Vranjković rekao: " Mitina fanki sranja" :D
Jest bilo truba :/ Nadam se da će ostati u ovom pravcu, ili sličnom, ono, da budu bar prepoznatljivi i dalje.

Ne znam šta je Niđari smetalo, zar mu je bilo bolje u Ružu? :lol:
Dobar je on, al je težak ka crna zemlja...

. Block Out = Nikola Vranjković

Nije ni Block out = Block out bez Nikole. Koliko god da mi je zanimljivo šta će sad ovaj preostali sastav uraditi, to više neće biti to. Block out nije Block out kakav smo znali bez Nikole, kao što ne bi bio ni bez Mite ili bilo koga od ostalih članova.

S tim što Nikola jeste nekako dominantan, i to nije toliko do njega samog. Većina ljudi koje ja znam, a koji slušaju Block intenzivno, pre svega su oduševljeni Vranjkovićevom ulogom, njegovim tekstovima...

I to je ono zbog čega je Vranjković zaista neprevaziđen, tekstovi. Iskreno, ja bih tu njegovu poeziju u čitanke.

Nije ni Block out = Block out bez Nikole. Koliko god da mi je zanimljivo šta će sad ovaj preostali sastav uraditi, to više neće biti to. Block out nije Block out kakav smo znali bez Nikole, kao što ne bi bio ni bez Mite ili bilo koga od ostalih članova.

S tim što Nikola jeste nekako dominantan, i to nije toliko do njega samog. Većina ljudi koje ja znam, a koji slušaju Block intenzivno, pre svega su oduševljeni Vranjkovićevom ulogom, njegovim tekstovima...

I to je ono zbog čega je Vranjković zaista neprevaziđen, tekstovi. Iskreno, ja bih tu njegovu poeziju u čitanke.
meni je ekv sinonim neprevazidjenih tekstova, a blok aut najmuzikalniji balkanski bend ikad.. mada su odlicni tekstovi nema pricee.... nego eto, neko slusa muziku zbog tekstova neko zbog muzike.. i sad ovo nije pleonazam.. sto bi reko stiven vilson ja sam muzicar ne jebeni poeta

I ja cenim tekstove EKV-a, ali Block out je po mom razumevnju kvaliteta poezije neprevaziđen... Muzika im je takođe sjajna, ali ono što mene navodi da slušam EKV i Block out jeste spoj muzike i reči (kapiram da je to glavni preduslov da mi se nešto dopadne :lol:). Ni muzikom ni rečima ne možeš izraziti sve, ali kada ih spojiš možeš mnogo više... :D

I dalje sam žalosna zbog razlaza. BO opisuje celokupni moj svemir postojanja, najviše na svetu sa njima sam srodna, i mada očekivan je razlaz bio, opet me je šokiralo. Dotuklo.
Oni bez Vranjkovića nastavljaju, šta, to ne znamo ni mi, a ni oni, svakako da isto neće biti.
Ne sumnjam da bilo je teško u poslednjim fazama da se održe, šteta da nisam išla godinu i po da slušam ih, i strahotno mi je pitanje: šta dalje.

I dalje sam žalosna zbog razlaza. BO opisuje celokupni moj svemir postojanja, najviše na svetu sa njima sam srodna, i mada očekivan je razlaz bio, opet me je šokiralo. Dotuklo.
Oni bez Vranjkovića nastavljaju, šta, to ne znamo ni mi, a ni oni, svakako da isto neće biti.
Ne sumnjam da bilo je teško u poslednjim fazama da se održe, šteta da nisam išla godinu i po da slušam ih, i strahotno mi je pitanje: šta dalje.

Kako šta? :D Ti ćeš i dalje slušati te pesme. Samo neće biti uživo. Mnogi se bendovi raspadaju i razilaze, ili članovi umiru, pa su pesme i dalje tu, slušaju se, vole se...
Već ćeš da se navikneš. Moji se bendovi po difoltu raspadaju, pre ili kasnije, tako da sam navikla. :D
Ja ne znam kad sam ih poslednji put gledala/slušala uživo- dve godine ima sigurno. A ne sećam se ni kad sam ih pustila poslednji put... :think:

Pa i to se zna, manje- više. :)
Jedino je pitanje da li će obožavatelji to prihvatiti. Ja sam otvorena za novo. :)
Nikolu ćemo viđati i dalje po raznim festivalima i koncertima kako se muva oko i iza bine :lol: Imaće verovatno solo radove.

Nisam mislila da ti je život okončan :lol: već da fanovi ništa ne gube ovim. Jedino oni koji tek dolaze, pa neće imati priliku da gledaju uživo, ali za njih me baš briga :mrgreen:
od nas ostalih (i fanova i ne-fanova)- pa, bilo je teže omašiti ih, s obzirom da nije bilo festivala bez Blokauta godinama unazad. E sad, mnogi će spremno reći da je sranje sve što urade
bez Nikole i pre slušanja, biće pljuvačina...

Pa on je napisao sve sem one polovine prvog albuma. I još je na nekim kasnije učestvovao Mita. Pesme pripadaju bendu, trebalo bi, ako je po zdravom razumu, da mogu.
Ne verujem da neće hteti, jer bi bilo previše izrevoltiranih obožavatelja, a da im zabrani Nikola, to mi je van svake pameti. To je samo moje mišljenje, šta znam...
Ali očekujem anarhiju na nastupima :D

Pa šta znaš, možda je turio veto, možda ima neka supertajna klauzula u kojoj stoji da Nikoline pesme može da sviraju samo Nikola i oni kojima on to dozvoli. :mrgreen::lol:

- - - - - - - - - -

ima mnogo bendova dje je po difoltu autor vecine pjesama gitarista; pa se promijeni bubnjar ili basista; pa se odmah cuje velika razlika

Pa ne moramo duboko da kopamo, pogledaj samo Peperse, npr, jedna stvar sa Hilelom, totalno druga sa Navarom, a sa Frušanteom da ne govorim... prvi mi pali napamet, ima x primera.

I dalje sam žalosna zbog razlaza. BO opisuje celokupni moj svemir postojanja, najviše na svetu sa njima sam srodna,

Ovo kao da sam ja pisao. :) Izgleda da imamo isti/sličan svemir. :lol:

Ja sam propustio par ovih koncerata tokom leta, i taj zadnji, i mnogo mi je žao zbog toga, čak na Beer fest nisam otišao sticajem nekih okolnosti, iako sam želeo taj zadnji dan zbog njih.

Dobra strana svega je možda to što će sad moći zasebno da stvaraju. I koliko god mi bzv bilo zbog razlaza, zanima me šta će sad sa njima da bude... Voleo bih da Nikola odradi jedan album poput "Za ovde ili za poneti". Meni se te pesme dopadaju i više od većine pesama Block out-a. I uvek mi je super bilo kad je Nikola izvodio "Sretenje" na koncertima.

Volim svakako i NIkoline samostalne radove, ali zajednički su nešto što se iz njihovog zajedništva pretočilo u neku moju slobodu, tumačenje meni blisko, najintimnije.
To je ono: stvori se pesma, i kada ode u svet, više nije vlasništvo onih koji stvorili su, sad amože biti svačija, i svako deo nje uzima za sebe.

Evo, za Nikolu i BO sledi pesma koja naslovom objašnjava šta se zbiva dalje:

Back