blizi se 8.mart

Meni je u vezi sa tim praznikom najlepsi momenat kada mi kcerka ( a to se desava pet godina unazad) donese svoj likovni, glineni, literarni ili koji god rad. Od njene trece godine nastupala sam u raznim tehnikama, sa pocetkom opismenjavanja sam dobila i po koju rec a prosle godine sam krisom smrcala (do zarozavanja!) nad pisanim radom u kome sam naj, naj od svih majki...
Eto, i ove godine se nadam nekom takvom papirnatom znaku paznje sa sve gomilom srca pazljivo obojenih u crveno, i nema meni veceg poklona do toga.
Za mene je to 8. mart. Iskreno

cvece se osushi,slatkisi se pojedu ,ako je nesto vece vrednosti, ili se plasis da ga ne izgubis ili ga vremenom prekrije prasina
iz mog trougla ovo je jedan od vrednih poklona,koji se ureze u sivu mozdanu masu kao kanjon kolorada,to je ono sto se nosi u vecnost
realno:zaljubljena:

Svako voli paznju i pokloncice, da se ne lagimo. Nebitno, musko zensko, mladje, starije...
Ali..."Ljubav koja se hrani poklonima je vjecito gladna"...
Jedno je sitni znak paznje, pazljivo odabran, a drugo su pokloni u cilju kompenzacije bilo koje vrste...
Licno volim kad me neko poznaje i pokloni mi ono sto zna da volim...npr. nesto sto ne kosta mnogo, ali je izabrano (ili izradjeno) sa ljubavlju i postovanjem, trudom...
A ne "shablonski", svi se razmecu ovim ili onim, pa pod tim pritiskom 8. marta, (pranika cvjecara i trgovaca) -kud svi Turci...

Pa, Cruella,sebe dozivljavam ko devojku ko sto i jesam,iako sam zenska osoba. a o svojim pravima kao zena ili ljudsko bice nisam razmisljala nikad jer mi ista nikad nisu bila ugrozena,pa mi to dodje nesto spontano sto imam, mozda ih zato ne cenim dovoljno. mada osecaj o pravima nema puno veze sa poklonom za 8.mart zar ne? nije mi bitan taj datum jer sebe ne smatram zenom, tako dozivljavam taj praznik. Eto,razapnite me :lol:
Pa da ti oma kažem - nisi. Negde sam pročitala da smo isto ili slično godište, odavno mi više nismo "devojke", osim ako to vezuješ za svoju neudatost, što je već posebna vrsta gluposti, posebno na temi o osmom martu.

Pa eto bre kakve smo :aha: otvorim onu temu o smrti :lol: jer svaki put kada bih videla ovo na svom profilmu mahinalno bih pročitala: bliži sesmrt" ne znam što :lol: al' odavde je krenula, nije trebalo da se piše stvarno o nadgrobnim spomenicima :lol: sad mi žao da im kvarim. Jedna u 20 se pojavi ovako ženica da napiše ponešto na temu. Juče gledam dok sam ručala (znači primorana sam da slušam :rumenko: maju nikolić onu pevačicu u sad nekom novom rialitiju, kako nas lepo edukuje na televiziji: "zna se ko je muško i ko nosi pantalone, ti nisi nikakvo muško, muško treba da lupi šakom o sto, da njegova bude zadnja, da ima polni organ u gaćama" ahahaha ladno je rekla polni organ u gaćama..... au brate, meni je to strašno. Ali ostela čini mi se boli ******. Pa boli i mene kad ne gledam, tužna istina je da te stvari gledaju DECA. Devojčice i dečaci koji tako dobijaju svest o životu, jer mama i tata nemaju vremena da ih upute, obzirom da mora i leb da se jede. Hej, ja sam tako odrasla :neutral: samo je program bio malo drugačiji (stvarno jeste).

Zabrinjava me što jedna glupa silikonska ku čkica poganog jezika daje sebi za pravo da decu koja gledaju TV uči kako treba da se ponaša muškarac a kako žena. Svaka emisija tog tipa ima sličnu tematiku, od farme, do onog sa menjanjem žene, od čega mi se posebno povraćalo. Aman svaki put kad sam stala da odgledam 5 minuta (moji gledali ko drogirani) ali svaki put bih čula poneku o tome "gde je ženi mesto a gde muškarcu". Hej, takve stvari prolaze na televiziji?!?!?! na najgledanijim emisijama. Ali se banuju bezobrazne reči poput "****".

Šta mislite, da neko javno na televiziji kaže: "zna se koji je posao za cigane a koji za srbe" da bi to prošlo bez pažnje?

Al' se na polnoj osnovi redovno gađaju velikim premudrim mišljenjima o tome gde je kome... mesto.

I vas to ne zanima. Zanima vas što se osmi mart pretvorio u kičeraj, a vi ste bože "iznad toga".

:neutral:

Na stranu što je osmi mart i tema bede u žena samo jedna od milijardu koje mi se penju na đokicu, od ćebeta u kompletu za prvu pomoć do novih - novih tablica, preko karte za prevoz koja je po osobi pola litre goriva, poreza na porez, lastine markice koja ti omogući gratis jednu vožnju u toku mesec dana, ukidanja beovoza jer mi sad imamo para za lastu, nezaposlenosti koja kolje, ku rvinskog izbora radnika, arogantnih gmazova koji biraju jednu u 200 devojčica da zaposle kao sekretaricu (ali koja će pretežno da kuva kafe) i to tako što razgovaraju sa njom kao sa kerom, prevaranata, MLM-ova, komercijalista i ostale boranije.

NIKO NIŠTA NE GOVORI. Svi ćute kao da im je ekstra lepo i samo se povremeno pohvale kako su dali 12 hilajda za parfem.

Inertne kobasice sa tavana.

ma i ja volim paznju, ne ocekujem poklon jer ko sto rekoh ne vidim sebe ko zenu, ali sam rekla da je cicak vidovita posto kaze da nas u to ubedili momci i losi muzevi :lol:
zna devojka sve o nasim vezama. meni pre dan pogodila da je moj matori kako mu ona tepa momak sebican i da ne obraca paznju na mene inace bih zelela da se udam,
a ovde je razlicitim zenama sudbu prorekla :slika:
A šta si ti, osobo koja imaš 23 godine?
Nisi dete, nemaš 10 god...
Nisi devojka, nemaš 18 godina...
Nisi supruga, nemaš muža...
Nisi majka, nemaš dece...
Nisi baba...

Šta si?

Odavno si ti cipelice postala žena... sem ako nisi promenila pol... :mrgreen:
Pa, Cruella,sebe dozivljavam ko devojku ko sto i jesam,iako sam zenska osoba. a o svojim pravima kao zena ili ljudsko bice nisam razmisljala nikad jer mi ista nikad nisu bila ugrozena,pa mi to dodje nesto spontano sto imam, mozda ih zato ne cenim dovoljno. mada osecaj o pravima nema puno veze sa poklonom za 8.mart zar ne? nije mi bitan taj datum jer sebe ne smatram zenom, tako dozivljavam taj praznik. Eto,razapnite me :lol:
A devojke nisu žene?:eek: pa šta su onda... :think::sad2:

P.S. Po mom kriterijumu devojka se računa od 17 do 20 godina... plafon 22... ako je baš očuvana... :mrgreen:
Na stranu što je osmi mart i tema bede u žena samo jedna od milijardu koje mi se penju na đokicu, od ćebeta u kompletu za prvu pomoć do novih - novih tablica, preko karte za prevoz koja je po osobi pola litre goriva, poreza na porez, lastine markice koja ti omogući gratis jednu vožnju u toku mesec dana, ukidanja beovoza jer mi sad imamo para za lastu, nezaposlenosti koja kolje, ku rvinskog izbora radnika, arogantnih gmazova koji biraju jednu u 200 devojčica da zaposle kao sekretaricu (ali koja će pretežno da kuva kafe) i to tako što razgovaraju sa njom kao sa kerom, prevaranata, MLM-ova, komercijalista i ostale boranije.

NIKO NIŠTA NE GOVORI. Svi ćute kao da im je ekstra lepo i samo se povremeno pohvale kako su dali 12 hilajda za parfem.

Inertne kobasice sa tavana.

Pod 1. Volim kobasice...:mrgreen:
Pod 2. Volim Lexu...
Pod 3. Puno je 12ooo za parfem... imam ja ženu, donosi mi ispod ruke... za neke sitne novce...;)

Lexa,mozda ti u svojih 23,24 ne smatras sebe devojkom. ja itekako jesam,i zao mi je ne zelim da mi ti parametre odredjujes, a i pitaj bilo koga da li je osoba u 20 i kusir devojka,pa ces videti :lol: :malav: i moja rasprava ovde s tobom prestaje. Mozes imati svoje misljenje,ja imam svoje.

ebiga,lexa akn je jedino sto umes da kazes da sam glupa tj da je moje misljenje glupo,ok, to pokazuje na kom nivou ti vodis raspravu,ja sagovornike ne vredjam. ;) a ako od pocetka smatras da sam glupa zbog cega ulazis u raspravu sa glupim sagovornicima?
p.s. postavi anketu pa ces videti koliko ovde ima nas glupih koji mislimo da je osoba u 23 ili 25 svejedno - devojka ;)

a cicak... Mozda ti imas potrebu da budes supruga, dete, majka, zena. Ja sam prosto ja i ne odredjuje me zivotne uloge vec moja licnost. i odoh da gledam Ocajne domacice.
Pošto si ti devojka... ja sam princeza... i ja sam prosto ja...

Molim vas odsad uvažavajte me kao Princezu... :mrgreen:
čoveče, punim 27 ove godine...vauuuu:eek::eek::eek:

A moja mama sa 27 imala završen fakultet... dete... i posao... a ti jano ni momka nemadeŠ... :rtfm: jel viš o čemu ti divanim...:mrgreen:

...naravno da je devojka od 17 do 27..28...zasto bi svaka morala da
se uda i rodi decu sa 20 ili 23..gde to pise...:dontunderstand:

...volim poklone za 8.mart...ali ne samo za taj slbr praznik, nego inace,
i uglavnom ih dobijem od svoje dece, nebitno sta je, meni je uvek vazna
samo paznja....jedino strasno mrzim one karanfile, koji se tada dele
masovno....ali karanfile inace ne volim, tako da to mozda i nema veze
sa tim praznikom...

ebiga,lexa akn je jedino sto umes da kazes da sam glupa tj da je moje misljenje glupo,ok, to pokazuje na kom nivou ti vodis raspravu,ja sagovornike ne vredjam. ;) a ako od pocetka smatras da sam glupa zbog cega ulazis u raspravu sa glupim sagovornicima?
p.s. postavi anketu pa ces videti koliko ovde ima nas glupih koji mislimo da je osoba u 23 ili 25 svejedno - devojka ;)
Nisam tebe nazvala glupom nego tvoje mišljenje. A glupo jeste. Saću ti objasnim zašto.

Praznik "žena" se tako zove jer se odnosi na ženski rod, ne na "žene koje sebe smatraju ženama, a ne devojkama", u tom smislu svaka devojčica od 5 godina je žena, isto kao što je svaka žena čovek. Jer pripada ljudskom rodu. Nije muškarac, ali čovek jeste. To su neke stvarno vrhunski elementarne stvari koje bi svaka devojčica od 24 godine trebala da zna. I kako da čovek ne odreaguje na to, kada me bre... ma prosto me sramota nekad kad pročitam neke tvoje izjave, sramota me što pripadamo istom rodu. Stidim se što potvrđuješ sve što muškarci govore o nama.

A misliš li da je lepo razgovarati sa nekim non stop mu govoreći :bye: i da li je to uopšte razgovor ili zaobilaženje istog?

Back