Koliko ste uspeli da izgradite bliskost sa nekim kroz seks,
Možda u nekoj meri, mada to je više bilo zasnovano na zajedničkom seksualnom istraživanju i isprobavanju nekih novih i nepoznatih stvari. Bliskost kao kategorija mi više ima smisla na nivou poklapanja po karakteru, emotivno, što se razumevanja jedno drugog tiče i sl. Kao i kroz zajednička iskustva, ono seks može da se uračuna u to, ali nisam mišljenja da je većini presudan za bliskost.
da li sa svim osobama to spontano ide čim imate seks, ili je ta bliskost vezana za manji broj osoba sa kojima se "to nešto" izgradilo.
Kontam da je praksa kod nas da najpre ide povezivanje pa onda komponenta seksa na to.
Da li je ta bliskost prevarna jer ne počiva na realnim odnosima dve osobe, već samo na telesnoj bazi?
Može da bude ali ne mora da znači. Da bi se saznalo da li je prevarna ili ne kontam da bi partneri morali ili jedan period da se suzdržavaju od seksa ili da probaju da se dodatno približe i to ne samo kroz seks. Ako dođe do nekog varničenja ili distanciranja usled toga - kontam da nije bliskost u pitanju, već verovatno nešto drugo - možda pseudo-intimnost ili tako nešto?
Npr. imao sam dve prilično specifične partnerke
Sa prvom sam imao čisto seksualni odnos i tu nije bilo neke realne bliskosti, ni sa moje ni sa njene strane i taj odnos je prilično dobro funkcionisao dok se nismo zasitili i otišli svojim putevima
Sa drugom je počelo prilično slično, čak nam je delovalo da se super slažemo po mnogo čemu, međutim kada smo pokušali da se dodatno "zbilžimo" ispade sve samo ne da smo bliski ...
Širok je spektar partnerskih odnosa, a i seks generalno ima prilično važnu ulogu u njima.
Da li se po tom pitanju muškarci i žene generalno razlikuju?
Pre bih rekao da se razlikujemo. Šta znam ide od toga da svako tokom života razvija tu neku svoju sposobnost za građenje bliskosti da drugima, te je fora naći osobu sa sličnim kapacitetom za bliskost.