Blic test inteligencije

ne može se ovo nazvati testom inteligencije

ali kad smo kod takvih zadataka, evo jednog finog:
ako imamo pred sobom na gomili izmešanih 50 crnih i 50 belih čarapa, koliko, ne gledajući, treba najmanje čarapa da uzmemo, da bismo bili sigurni da imamo dve iste?

Замисли бројеве. Дакле имаш 1000, додаш 40 то је 1040. Додаш још 1000 то је 2040. Додаш 30, имаш 2070. Затим додаш опет 1000, имаш 3070. Па онда 20, имаш 3090. Затим додаш последњу 1000 имаш 4090. Када додаш 10, добијеш 4100 (4090+10=4100). Све време се уместо двоцифрених замишљају троцифрени, па је тако 1040 уствари 1400.

:klap:
Mene mrzelo da im objašnjavam... :manikir:

Kroz 5 kratkih pitanja proverite koliko ste inteligentni. Samo, nemojte viriti, na kraju su dati odgovori...:lol:
Ja sam promašila odgovor na drugo... :sad2:
http://www.6yka.com/novost/63498/pokazite-koliko-ste-inteligentni-kroz-ovih-5-blic-pitanja

Nisi ti kriva, nego postavljač testa.:mazi:

I prvo i drugo pitanje su pogrešno postavljena i odgovor ne može biti ispravan osim srećom ili poznavanjem ovih pitanja.Zašto?

"Učestvujete u trci. Prestigli ste drugu osobu! Na kojem ste vi mjestu?"
Koju "drugu" osobu? Drugu po redu, ili drugu u sveukupnoj trci? Trka može biti trka dve osobe ali i neki kros u kojem učestvuje stotinu ljudi.U tom slučaju, ako ste prestigli neku drugu osobu nalazite se negde u grupi, bilo gde.Ispravno bi bilo napisati drugog a ne drugu osobu.Što je verovatno napisano u engleskom originalu, ako je tekst preuzet rečju "second". drugi po redu a ne rečju "other" drugi.

Isto tako u drugom pitanju "Ako ste odgovorili da ste pretposljednji, onda ponovno niste u pravu. Kako možete da prestignete posljednju osobu?"

Ali care u postavci pitanja ne spominješ nikakvu "pretposlednju osobu" samo pitaš "Ako u u trci prestignete posljednju osobu, onda ste…?" Što nas opet dovodi na nepreciznu postavku pitanja broj 1.
Nije naglasio da li je pitanje nadovezivanje na prvo pitanje ili novo pitanje.Ako je pitanje nadovezivanje na pitanje broj 1 ne mogu prestići poslednju osobu jer se nalazim negde u grupi trkača.Ako je trka od dvoje ljudi ne mogu biti pretposlednji jer reč pretposlednji podrazumeva da se neko nalazi ispred mene.Opet grupa trkača ili minimum 3 trkača.
Ali ako je u pitanju novo pitanje, a ne nadovezivanje na prvo, odgovor je jednostavan - ne mogu prestići poslednju osobu ne zato što sam pretposlednji nego zato što sam negde u grupi trkača, trči minimum 3 trkača.Opet ta reč pretposlednji....
U krajnoj liniji mogu optrčati krug i stići poslednju osbu ako sam dovoljno brz.:lol:

Poslednja izmena:
tu sam i ja samo pao :confused:

ja sam pala i na prvom, posto ako prestignem drugu osobu u trci, to ne znaci da sam prestigla osobu na drugom mestu, nego bilo koju osobu u trci.
odogovr druga je ako u trci ucestvuje tri coveka, a mozes i prvi, ako se trka samo dvoje.:lol:

- - - - - - - - - -

Mojoj ćerki Nunu...:rotf: taj samoglasnik joj falio...:lol:

i moja je prvo bila nunu, isto zbog samoglasnika...a onda sam se u delicu sekunde setila da je u pitanju marijin otac. :lol:

Nisi ti kriva, nego postavljač testa.:mazi:

I prvo i drugo pitanje su pogrešno postavljena i odgovor ne može biti ispravan osim srećom ili poznavanjem ovih pitanja.Zašto?

"Učestvujete u trci. Prestigli ste drugu osobu! Na kojem ste vi mjestu?"
Koju "drugu" osobu? Drugu po redu, ili drugu u sveukupnoj trci? Trka može biti trka dve osobe ali i neki kros u kojem učestvuje stotinu ljudi.U tom slučaju, ako ste prestigli neku drugu osobu nalazite se negde u grupi, bilo gde.Ispravno bi bilo napisati drugog a ne drugu osobu.Što je verovatno napisano u engleskom originalu, ako je tekst preuzet rečju "second". drugi po redu a ne rečju "other" drugi.

Isto tako u drugom pitanju "Ako ste odgovorili da ste pretposljednji, onda ponovno niste u pravu. Kako možete da prestignete posljednju osobu?"

Ali care u postavci pitanja ne spominješ nikakvu "pretposlednju osobu" samo pitaš "Ako u u trci prestignete posljednju osobu, onda ste…?" Što nas opet dovodi na nepreciznu postavku pitanja broj 1.
Nije naglasio da li je pitanje nadovezivanje na prvo pitanje ili novo pitanje.Ako je pitanje nadovezivanje na pitanje broj 1 ne mogu prestići poslednju osobu jer se nalazim negde u grupi trkača.Ako je trka od dvoje ljudi ne mogu biti pretposlednji jer reč pretposlednji podrazumeva da se neko nalazi ispred mene.Opet grupa trkača ili minimum 3 trkača.
Ali ako je u pitanju novo pitanje, a ne nadovezivanje na prvo, odgovor je jednostavan - ne mogu prestići poslednju osobu ne zato što sam pretposlednji nego zato što sam negde u grupi trkača, trči minimum 3 trkača.Opet ta reč pretposlednji....
U krajnoj liniji mogu optrčati krug i stići poslednju osbu ako sam dovoljno brz.:lol:

Vidi filozofa...:rotf:

Ja i dalje ne razumem...:think: Ili je fora...
Tri je tačan broj u slučaju da se gledaju samo boje, pa je potrebno izvući najmanje 3 čarape da bi se u njima našle dve iste boje (recimo prva crna, druga bela, treća će biti ili crna ili bela, što znači da će se naći dve iste boje)

E sad, ako bi se gledalo da budu dve iste čarape i po boji i po tome da li su leve ili desne recimo, onda je siguran broj izvlačenja 5 da bi su njima našle dve iste i po boji i po "strani" (prva crna leva, druga bela leva, treća crna desna, četvrta bela desna, peta koja god - biće par sa nekom).

Mada, postoje li leve i desne čarape uopšte? :think:

- - - - - - - - - -

Ma sto lazu, nego i pitanja nanovo kreiraju prema odgovoru koji znaju. :lol:
Ma da.... a i lepota im je sigurno upitna :malav:

Tri je tačan broj u slučaju da se gledaju samo boje, pa je potrebno izvući najmanje 3 čarape da bi se u njima našle dve iste boje (recimo prva crna, druga bela, treća će biti ili crna ili bela, što znači da će se naći dve iste boje)

E sad, ako bi se gledalo da budu dve iste čarape i po boji i po tome da li su leve ili desne recimo, onda je siguran broj izvlačenja 5 da bi su njima našle dve iste i po boji i po "strani" (prva crna leva, druga bela leva, treća crna desna, četvrta bela desna, peta koja god - biće par sa nekom).

Mada, postoje li leve i desne čarape uopšte? :think:

Dobro razmišljanje, naravno da postoje desna i leva čarapa.Situacije se usložnjava.A šta ako je na polovini čarapa znak Nike a na drugoj polovini znak Reebok i na crnim i na belim? :hahaha:

- - - - - - - - - -

Pa, u onom koji nije prazan, jer je on u njemu.

Ali kada je ušao u stan stan više nije prazan.Seti se mračna kuća, noćna jurnjava.

Back