Благоје Јововић - Атентатор на Павелића

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ajde da tebe vidimo ...
što ne odgovori na jedno jedino pitanje?
ovo tvoje spamovanje nam govori samo da nemaš odgovor
ili je odgovor toliko očigledan da bi se osećao bedno kad bi ga napisao
Шта да видиш када си слагао на брзину као што сам ти и показао.
Твоја немушта питања склепана тек тако немају никакве везе са овом темом.

Шта да видиш када си слагао на брзину као што сам ти и показао.
Твоја немушта питања склепана тек тако немају никакве везе са овом темом.
.
hahahahh
i ovo je odgovor , zar ne?

em ništa nisi pokazao niti umeš niti znaš
drugo, sklepan ti je ovaj odgovor, običan spam, jer ne ide ti preko jezika, tj tastature jedini ispravan odgovor, istorijski tačan, a da ne uniziš tzv blagoja

treće, ne prozivaj druge korisnike ako ne želiš da čuješ odgovor ;)

nije ni bio u eboliju, ali ako grešim slobodno postavi opet
a slike nemaju komentar, jel blagoje imao brkove?

Наравно да није био у Еболију јер није имао ни потребе, у Италију је дошао преко мора а видео си датум када

Poslednja izmena:
Наравно да није јер није имао ни потребе, у Италију је дошао преко мора а видео си датум када
tačno tako, a zbog datuma sam i pitao čak i lekizana, mada sam znao da nema odgovor koji je u skladu sa njegovim desničarskim uverenjem

dakle, da se manimo njega, pa da ti i ja pokušamo da saznamo gde je blagoje bio skoro tri godine u italiji, od dana dolaska sa misijom pa sve do odlaska brodom 1947 godine za južnu ameriku

tačno tako, a zbog datuma sam i pitao čak i lekizana, mada sam znao da nema odgovor koji je u skladu sa njegovim desničarskim uverenjem

dakle, da se manimo njega, pa da ti i ja pokušamo da saznamo gde je blagoje bio skoro tri godine u italiji, od dana dolaska sa misijom pa sve do odlaska brodom 1947 godine za južnu ameriku
И на то имаш одговор у делу текста који сам цитирао.

"Kad je u spletu ratnih događanja naslutio da će se uskoro naći na strani potučene vojske, prebjegao je krajem 1944. u Italiju, a dva ljeta potom obreo se u Engleskoj. Iz Londona se u jesen 1947, kao raseljenik, iselio u Argentinu "

Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih novinara na južnoslovenskom prostoru, Pero Zlatar, nedavno je objavio obimnu knjigu, dokumentarni roman “Meta Pavelić: Živ ili mrtav”. Ovo dvotomno djelo koje se čita kao najbolji američki trileri nastalo je nakon Zlatarovog višedecenijskog istraživanja posljednjih godina jednog od najvećih zločinaca Drugog svjetskog rata, poglavnika NDH, Ante Pavelića.

dakle, gde je bio blagoje te dve ratne godine u italiji?

izvor, prva strana ove teme

.
hahahahh
i ovo je odgovor , zar ne?

em ništa nisi pokazao niti umeš niti znaš
drugo, sklepan ti je ovaj odgovor, običan spam, jer ne ide ti preko jezika, tj tastature jedini ispravan odgovor, istorijski tačan, a da ne uniziš tzv blagoja

treće, ne prozivaj druge korisnike ako ne želiš da čuješ odgovor ;)
То је покушај да побегнеш од очигледног лагања, и нема везе са темом.

netačno
pavelić nije poginuo prilikom tog atentata jer je atentator toliko bio uplašen d aje od 5 ispaljenih metaka čak 4 puta promašio sa samo 1m udaljenosti
umro je u krevetu dve godine kasnije od dijabetisa
jeste , umro je od bolesti koja je tada dobila i svoje sifrovano ime "dijabetis 6.35mm" :maramica:
dakle nije li sramota da jbt sa svojih 800 000 na sve spremnih junacina vise od decenije nije mogao da ispali u pavelica ni jedan jedini metkic
a cetnik blagoje ga onako izbusio kao kauboj kantu :cepanje: ,
uterao komunistima pavelic strah u kosti da ni tako izbusenom nisu smeli da pridju i ometlaju pseto,
bice da su opet cekali da neki cetnik pronadje pavelica i u madridu i zavrsi blagojev posao :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
i ne reče gde se u kojoj mišjoj rupi blagoje krio tri godine u italiji?
da nije možda javno istupao?
da se nije možda borio za bolji status zatvorenih saboraca /gubitnika četnika/ u zarobljeničkom logoru za neprijateljske predane vojnike SOP u eboliju?
a gde je bio i sta je radio , bice da ti to bolje znas, pa nas prosvetli svojim znanjima :maramica:

netačno
pavelić nije poginuo prilikom tog atentata jer je atentator toliko bio uplašen d aje od 5 ispaljenih metaka čak 4 puta promašio sa samo 1m udaljenosti
umro je u krevetu dve godine kasnije od dijabetisa
dakle kralj snenokli zapadne nemacke, istoricar , matematicar, poznavalac oruzja a evo vidimo sad da je proka i dr medicine koji sve bolje zna i od blagoja koji je pucao :cepanje:

Odlomak iz knjige Dva metka za Pavelića:

Krenem za njim. Brzim korakom. Skoro trčim.

Dolazim na sedam-osam metara. Pavelić me je osjetio, video... počeo da viče:

„Majku ti ***** srpsko-jevrejsku, komunističku!”

Čujem pucanj, ne znam odakle dolazi.

Ne stajem. Trčim pravo na Pavelića.

Dođem na dva-tri metra i pucam. Jednom. Drugi put! Pucam mu u leđa, onako kako je bježao. Dva puta u njega. On pada.

Kako je nosio tašnu, ona mu ispadne, sa strane u jednu baštu.

Pao, ne mrda, ne mogu da vjerujem da se pravi mrtav, ako su dva metka u njega.

U tom trenutku pomislim — bolje je da ostane živ, jer će ga u bolnicu, narod će videti i onda mu se mora suditi!

Dal da ga pribijem? Onda ugledam onu tašnu. Dokumenti? Bilo bi dobro dokopati se... ali, ako su pare u torbi, pa me uhvate i proglase lopovom. I da sam ga ubio zbog para! Ostavim ja i Pavelića i torbu.

Neko viče:

„Jure, Jure!”

I puca se prema meni. Ja se okreni i pucam u tom pravcu. Ispalim tri hitca.

prokane , ajd sad da vidimo tebe kao matematicara, koliko je metaka ispaljeno u pavelica, koliko ga je pogodilo i koliko je metaka ispaljeno prema njegovim pratiocima:hahaha:

a isto tako proka zna i razlog smrti bolje od doktora koji su obavili obdukciju :rotf:

Ante Pavelić je umro u snu, u nemačkoj klinici u Madridu, u ponedeljak, 28. decembra 1959, u zoru.
Profesor Rudolf Sajc dao je dijagnozu: metak koji je ispalio Blagoje ostao je zaglavljen između pršljenova, izazvao je trovanje, a potom i smrt.
Blagoje je, sa zakašnjenjem, ipak uspeo da ubije ustaškog poglavnika.

dakle prokane ako ti nesto nije jasno pitaj slobodno da se vise ne bi blamirao pisanjem budalastina :hahaha1:
dzabe si krecio ....

677z381_Tan2020-8-5_144349106_4.png

spomenploca5v-scaled-e1596642107201-678x384.jpg

dakle ti u stvari ne znas nista o tome, samo pises budalastine :hahaha:

Како са већ примијетио у претходном посту
Када је у питању однос политичког врха у бившој Југи оличеног у ЦК као центром моћи и испруженој руци познатој као УДБА, према усташкој жгадији која је збрисала и нашла уточиште у некој од латиномаречких земаља или Франковој Шпанији, они нису слали своје агенте да обаве што би требало, не зато што су имали обзира према усташким зликовцима него зато што су у том поремећеном систему вриједности гдје се угнијездила негативна селекција, позиције заузели подобни медиокритети којима није пало на памет да и тако може.

А и тако су били заузети "унутрашњим непријатељем", како том "опасном" интелигенцијеом која није прихватала тај наопак систем вриједности, тако у својим колико јучер идеолошким друговима који у дилеми, Коба или Броз, никако нису могли заузети страну овог Броза (шта'ш, прочитали лика), па им је ваљало обезбиједити љетовање на једном егзотичном острву. Поред толиког посла и нису се стигли бавити неким тамо Антишом.

Тек када су видјели како то ради Израел, и да и тако може, почели су слати агенте да одраде оно што је свакако ваљало одрадити (и ти агенти који су то одрадили заслужују наравно +), међутим то је почело тек касних 1960их.
Тамо 1950их то нису радили и остало је на Благоју да одради што се мора, оно "ајд, кад неће нико, ја ћу". И одрадио је. Сад што некима тај и такав Благоје смета, шта да се ради, њихов проблем.
а то је потврдио и бивши обавјештајац Божидар Спасић код Марића
Тадашња УДБА није била укључена у операцију ликвидације овог ниткова. Како сам Спасић каже, јеси радили на покушшају киднаповања Павелића, што е јако компликована и врашки тешка операција посебно тамо 1950их година, што је сасвим сигурно истина, али им једноставно није пало на памет да постоје и други начини, када су видјели од Израелаца да се и тако може задовољити правда, и УДБА је то почела радити касних 1960их.
Међутим 1950их то нису радили и остало је на Благоју који рече "ајд, кад неће нико, ја ћу" и одради оно што се мора. Сад што некима тај и такав Благоје, јасеновачки осветник смета, шта да се ради, њихов проблем.

Благоја Јововића је коментарисао и смрад Мирољуб Петровић (извињавам се пристојним људима због термина сакривеног у спојлеру али тип јесте смрад пар екселанс);
И по обичају овај погани лик је искорстио "зицер" гдје му је Благоје само згодна прилика како би истресао поганлук и изрекао бројне гадости, од ограниченог дјела у видеу каже "свако подсјећање на Јасеновац и НДХ је слика велике српске срамоте као што је бомбардовање НАТО савеза српска срамота.....".
Овај тип који је сваког Србина који је нешто постигао покушао оклеветати и укаљати, тип који је изнио бројне гадости на рачун било којег српског патријарха укључујући и патријарха Павла, или владике, тип који глорифукује Мила и Милов режим, тип који налази оправдања злочиначком режиму у ендехазији, сада је у поганлуку отишао корак даље, пребацио се на мод и таласну дужину неоусташке пропаганде гдје такође за Јасеновац оптужују Србе, додуше овај тип то ради "изокола", правдајући то својим уврнутим поимањем ствари како би се свело све на "пусти будалу", али за*еби то "пусти будалу", будала која је у стању такве гадости излајати није више будала него поган лик који то циљано а вмогуће и по наруџби ради.
Мало сам отишао од теме, али питање у "интервјуу" и јесте било шта мисли о Благоју, па нека остане забиљежено какве гадости је рекао.
Право питање је. Ко даје толики медијски простор, па и на режимским електронским медијима у Србији овом поганом лику? И важније питање које слиједи. Зашто то раде и дозвољавању типу да афирмише своје изопачене ставове?

uterao komunistima pavelic strah u kosti da ni tako izbusenom nisu smeli da pridju i ometlaju pseto,
Ово је први пут да ти лупиш, какав страх, није постојала намера комунистичке
врхушке да тера усташке злотворе. Наредио папе! Мишљења сам чак да је
јбт имао задатак да сваку такву намеру осујети.

Poslednja izmena od moderatora:
али им једноставно није пало на памет да постоје и други начини,
Спасић или лаже или још увек верује у титове бајке. Комунистичке
убице још тридесетих година врше ликвидације неподобних широм
планете. Чуј није им пало на памет?

Не, погрешно је тако поједностављено гледати ствари. Да ли Спасић лаже ии мало "поједностављује" истину, он најбоље зна.
Ликвидације 1930их година су вршене од стране коминтерне, тадашња КП у краљевини Југославији, како сам већ примијетио на другој теми
Огњен је рекао кључну ствар, КП у тадашњој краљевини (СХС/Југославији) бјеше само филијала коминтерне, која опет "де факто" бјеше продужена рука комунистичке тајне полиције и њене централе у Советском Савезу, без готово икакве аутономије у дјеловању, њихово је да раде како добију упутства и смјернице.
бјеше само филијала коминтерне са слабашном инфраструктиром и подршком.
Након разлаза са коминтерном послије 1948-е тадашњи центар моћи, свемоћни ЦК са својом испруженом риком УДБ-ом имао је фокус на борби против "унутрашњег непријатеља", како том "опасном" интелигенцијом која није прихватала тај наопак систем вриједности, тако у својим колико јучер идеолошким друговима, и ту је борба против усташке емиграције била у другом плану.
Чињеница јесте да УДБА операције ликвидација по бијелом свијету 1950их није вршила, тек касније, крајем 1960их почињу то радити.

Па не очекујеш од удбаша да каже стварно оно што мисли и истину ?

dakle ako je skola u vezi pucanja na usrasko pseto zavrsena i uvideo si konacno da si sve vreme lupao o nekakvim silnim promasajima sa metar udaljenosti a videli smo da si pisao budalastine ajde da idemo dalje na tvoje nove bisere :hahaha1:...
hahahhah
naravno da je budalaština kad ti istina ne odgovara

ajde der ti nam reci gde je bio blagoje u italiji te tri godine dok nije pobegao za južnu ameriku?
i niko ne reče, gde je bio blagoje tri godine u italiji dok nije pobegao za južnu ameriku?
niko ne rece jer svi od tebe ocekuju prosvetljenje :cepanje:
dakle daj vise kazi nam gde je bio i od kakve je to vaznosti i kakve to ima veze sa dva metka koje je kasnije plasirao u usrasko pseto :maramica:

Back