joGooOOD
Ističe se
- Poruka
- 2.201
vashe misljenje o njemu?O grupama:Immortal,marduk,dark throne,may result,mayhem,dark funeral? 8)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko ja znam svi su oni Black MetaljoGooOOD:vashe misljenje o njemu?O grupama:Immortal,marduk,dark throne,may result,mayhem,dark funeral? 8)
. . .:Koliko ja znam svi su oni Black MetaljoGooOOD:vashe misljenje o njemu?O grupama:Immortal,marduk,dark throne,may result,mayhem,dark funeral? 8)
One Crimson Knight:Zasto se uopste upustate u temu kad nemate pojma o njoj.
Prvo da kazem da je death metal samo mnogo brza i brutalnija verzija trash metala. I tu postoje dvije vrste: brutalni death koji sviraju npr. Morbid Angel, Canibal Corpse i Technical death koji je dosta kvalitetniji po mom misljenju, a cak i mi u Srbiji imamo jedan bend koji je na veoma dobrom glasu u svjetskom undergroundu. Naravno govorim o smederevskom Psychoparadox-u.
Bendovi koji su gore nabrojani su ipak iz Black pravca.
Ocigledno je da ovdje niko ne slusa Black i ne znam zasto kritikujete nesto o cemu nemate blage veze.To je vrlo mracna muzika koju i ne moze svako da slusa. Moras do kraja da se posvetis ne samo tom zvuku nego i prici koju ovi bendovi govore da bi ih razumio.
To su ljudi koji stvarno vole ovakvu muziku i koji je sviraju iz ciste ljubavi a ne zato sto zele da zarade koju kintu.
Ljudi koji zrtvuju mnogo toga da bi mogli da rade ono sto vole, cesto prognani iz drustva zbog svojih stavova i nacina zivota.
Nemoj da neko lupa gluposti i kritikuje klince koji nose duge kose i oblace se u crno jer oni to rade to jer tako zele. Siguran sam da oni znaju mnogo vise o metalu nego svi vi zajedno o svim ostalim muzickim pravcima.
Mozes da pustis da te nosi rijeka i zivis onako kako ti drugi govore i slusas muziku koju ti naturaju mediji, a mozes da budes svoj, da ne brines o tome sta ce neko reci o tebi i zivis svoj zivot onako kako ti mislis da je najbolje. Izbor je jednostavan.
Po tome se i razlikujemo jedni od drugih.
Hvala Bogu metalaca u Srbiji ima svakim danom sve vise, a u prilog tome govori i cinjenica da danas imamo preko 150 bendova koji najvise sviraju upravo black metal. May Result, The Stone, Draconic, Interfector, Simargal... Ma ima nas citava gomila.
Da sad ne pisem dalje o Black-u jer je duga prica, koga zanima neka ode na www.yumetal.net; tamo ce naci sve sto ga zanima.
SLAVIC POWER
One Crimson Knight:To je vrlo mracna muzika koju i ne moze svako da slusa. Moras do kraja da se posvetis ne samo tom zvuku nego i prici koju ovi bendovi govore da bi ih razumio.
One Crimson Knight:Nisam mislio na tebe vec na ove druge koji se javljaju a nemaju pojma sta je to metal uopste, a da ne govorim o tako extremnim varijantama kao sto je black. Kad sam rekao da u Srbiji ima oko 150 metal bendova nisam mislio da svi sviraju samo black. Mozda sam se pogresno izrazio. Imamo i nekoliko fenomenalnih power i progresive metal bendova. Alogia, Tornado, Demether, Claymore, a tu su i Moondive i Abonos koji malo vuku i na goth. Rapid Force, Enjoy Sarma, Amon Din, Hetera, Anathema...Da ne nabrajam dalje, mislim da kapiras sta hocu da kazem.
Naravno da ima mnogo vise onih koji nisu na nivou gore pobrojanih, ali mora odnekle da se pocne. Uostalom publika ce sama da procjeni sta je dobro, a oni sviraju muziku koju vole i to je sasvim dovoljno. Ko ulazi u metal zbog para taj definitivno nije normalan.
Slazem se da ima danas i mnogo pozera, ali oni su tu sezonu-dvije i onda ce da se prebace na nesto drugo sto ce da bude cool u tom trenutku. Takvih likova je uvijek bilo. Medjutim![]()
pravi metalci ce uvijek znati prepoznati ko je tu zbog muzike, a ko samo zeli da bude cool.
Ja sam prije par godina imao priliku i cast da budem prisutan na najslabije posjecenoj svirci Kraljevskog Apartmana kada nas je bilo jedva 10-ak, ali momci su odradili posao kao pravi profesionalci i odsvirali koncert za nas nekoliko i cak nam ponudili da uzmemo lovu nazad sto naravno nikom nije palo na pamet. Svi smo se fenomenalno proveli i to je bilo najvaznije. To samo kazem da ne mislis da je i danas situacija nesto mnogo dobra. Ipak ovih drugih likova ima mnogo vise. Ali neka ih...
Takodje se slazem da je teze bilo biti metalac pocetkom 80-ih nego sada, ali ni sad situacija nije bas sjajna. Ja sam poceo da slusam metal pocetkom 90-ih, a tada mislim da bas i nije bilo sjajno vreme. Sa svih medija je trestao turbo folk, a na ulici nisi mogao da se okrenes od sabana. No bitno je ostati svoj u svemu tome, ne dopustiti da ti neko drugi natura sta ces da radis i kako da se ponasas. Uvijek ce biti onih koji ce htjeti da te promjene, ali ako zivis onako kakov ti hoces nece te biti briga za takvim likovima. Uostalom, tako cemo lakse moci da prepoznajemo takve i slicne kreature.
Samo jos da kazem da i ja vise volim power sto se pretpostavljam vidi i iz mog nadimka, ali nisam ogranicen samo na jedan pravac. Bas ti pozeri kao slusaju samo jedan pravac a pljuju sve ostale. To ne da je glupost nego je nevidjen biser. Slusaj sve sto ti se svidja i sto mislis da je dobro, a za ostale bas te briga.
Dobro je sto se interesujes za black posto tu ima gomila fenomenalnih bendova, samo ostani svoja, razmisljaj svojom glavom, a uvijek slusaj sta ti srce govori.
Slavic Power![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
VisionOfDisorder:nerviraju te pozeri...?
eh dete, dete. ako sebe klasifikujesh kao "metalca" ili "metalku" upadash savrsheno u sopstveni shablon.
znam da mi ne verujesh, ali nema veze. shvaticesh. za par godina.
VisionOfDisorder:nerviraju te pozeri...?
eh dete, dete. ako sebe klasifikujesh kao "metalca" ili "metalku" upadash savrsheno u sopstveni shablon.
znam da mi ne verujesh, ali nema veze. shvaticesh. za par godina.