bivsa zena, on i ja...

ona vec skoro 4 godine ne prestaje da gnjavi, ucenjuje decom, on se odupire koliko moze, ali i to ne moze vecno da se "trpi". Sto je najgore, ona truje decu protiv oca, a od kad sam i ja njegovom zivotu i protiv mene.
Kada deca odrastu i shvate, neće joj biti ni najmanje zahvalna. A zahvaljujući takvom njenom ponašanju steći će gomilu kompleksa koji će ih mučiti celog života.
To je jedna glupača koja pokušavajući da se sveti nanosi zlo sopstvenoj deci, ne razmišljajući šta uopšte želi postići tom osvetom. Valjda će se bolje osećati ...

Najtuznije sto je zakon na maminoj strani........
Zakon propisuje pravo ocu da viđa decu, i to se može regulisati.

kako se boriti protiv takve napasti?

Искреношћу, отвореним односом, не враћати мило за драго, не оговарати мајку, не говорити ништа против ње, уколико је потребно изразити се негативно о неком њеном одређеном поступку, али никада о њој лично, према деци се понашати љубазно, нормално, са пшоштовањем, не куповати их, не подмићивати, не увлачити у међусобне расправе...
Деца СВЕ јако добро виде и капирају! Они који децу употребљавају против патнера најчешће их тиме окрену против себе.

Zakon propisuje pravo ocu da viđa decu, i to se može regulisati.

Deca nece da idu kod tate, bez mame....

I placu, kukaju :"tata, vrati se..."

(i moj muz je ostavljeno dete, i ima jako jak osecaj krivice)

Kod nas su za tri godine deca bila 6 puta. Sve sto su dolbili od nas, ona je bacala u kantu i grdila decu kad me spomenu. Obilaze me u velikom luku. Ja sam smetnja. Jer sam lepa, obrazovana, zgodna, pametna zena.

Nikad joj nisam zelela zlo, a ona meni i mom detetu toliko mnogo....

On je vec sve resurse iscrpeo, (centar za socijalno vidi da su deca u toplom, da nisu gladni....) i ne zeli da se vuce po sudovima...Smatra da time steti i deci, a i meni (jer bi me svakako zvali da svedocim....a i neke druge svedoke da lazu o nama...). Tako da sad ja njega "guram" da odlazi tamo, da ih vidja u njihovoj kuci i da provodi vreme i sa njom. Od ponovne ljubavi medju njima nema nista. jednom slomljeno....Uopstalom proslo je isuvise vremena od njihovog razvoda.

Nadam se da ce biti bolje. Sada su deca jos isuvise mala.....

Nikad joj nisam zelela zlo, a ona meni i mom detetu toliko mnogo....

Izvini ako se mijesam u privatne stvari,ali zanima me jel vas dvoje imate zajednicko dijete ili je to tvoje dijete iz prvog braka.
Ako imate zajednicko dijete onda nemam sta da kazem za njega,osim sto je napisala doticna osoba iznad mene,da sasijeces to u korijenu.
A ako nemate zajednicko dijete,sta da ti kazem.Sigurno da te voli,ali vidis da ponekad tj veoma cesto,sto smo mi korektnije u nasim odnosima,to vise ne koretnije nazad dobijemo.Nazalost ali istinito,i kod tebe se pokazalo jer sama si ga tjerala da ide kod njih tj nje.Sigurno te voli,al se zrtvovao zbog djece,samo ne vidim cemu to,jer kad je njihov brak vec davno pukao i trebao je na to da stavi tacku.Ne znam,tesko je o svemu tome pisati,pogotovo nama koji tako nesto nismo dozivili.Ali ja mislim ako bih jednom stvarno rijesila da se rastanem i u tom braku ne bih bila tri godine kao on,ne vjerujem da bih se ikada vise vratila,pa i zbog djece (jer samo tako cinis gore svojoj djeci,a ne bolje),ali opet svi mi pricamo,pa mnogo puta ucinimo stvari koej smo rekli da necemo.Bas mi je zao sto ti je sve tako se desilo.

Видиш, нису психолози за џабе рекли да је потребно око две године да се човек емотивно ''одлепи'' од једног брака и да буде емотивно спреман за нову везу...

Ви сте јако пожурили, он се још није ни честито развео од прве жене, а већ му друга звоца и прави љубоморне сцене... Бојим се да се неће ни ту дуго задржати ако не будеш имала мнооого стрпљења и разумевања, нарочито када су његова деца у питању.

Више бих волела да се испоставило да нисам била у праву! :-(

Otrcana tema al sta cu...svakom je svoj problem najvazniji....eto dve god se vidjamo od sl nedelje treba da pocnemo zajednicki zivot, zasad u mom malenom stanu a veci je u perspektivi...delima zaista pokazuje da me voli sto mi je uvek bilo vaznije od praznih reci...sve funkcionise reklo bi se ali....razveo se ove god. ( ja sam bila povod a ne uzrok ako se razumemo) i iz tog braka ima dvoje dece od 10 i 13 god. Nje bivsa je potpuno posvecena deci poslovna i reklo bi se energicna zena koja se za sve izborila i na kraju ga otkacila uskracujuci mu sva prava koja ima jedan supruznik u braku. da ne duzim eto razvedose se i ja sam sve ovo vreme bila njegov oslonac i podrska pa sam mu tako sad i naglasila da cim predjemo u veci stan njegova deca ima da dolaze normalno i pazicu ih kao da su moja...Kako bilo da bilo on nikako da shvati da je njegovom braku kraj vec nalazi milion razloga da ode u stan gde su oni sada preseljeni da bi kako kaze zasrafio srafove u sobi njegove cerke, da bi namesti krevet sinu i sl. Vrhunac je bio kad mi rece da mora ovih dana da svojoj bivsoj namesti orman u spavacoj jer se tesko montira pa ona to nece moci sama...U momentu nisam verovala da dobro cujem...ali on je ostao pri tome da je ona ipak majka nj dece da on treba da im pomaze i sl gluposti...Naravno da sam reagovala ali cini mi se preterano...Grmelo je i sevalo...On je isto galamio ali nije imao tako jake argumente pa je na kraju zacutao i rekao da ce videti da se smirim...Da se smirim? Pa recite mi vi dragi porodicni forumasi ko je tu lud? Hoce li moj zivot sada biti takav ili da ja iako smo se skoro sredili secem to u korenu? Posto je on tako "slab" i ne ume da joj se odupre imam li ja pravo da je nazovem i kulturno zamolim da prestane da ocekuje usluge od njega ukoliko ga naravno bude vise puta zvala i ocekivala da joj je na tacni? Volim ga ali mi ponos ne dozvoljava da trpim takve stvari...sta li me ceka?:roll:

Ja sam udata i imam dvoje dece, ali bih mužu kada bi saznala da se viđa sa nekim postavila neke uslove za početak, a kasnije bi se najverovatnije razišli, šta znam, bacila si me u razmišljanje..A ako je njegova bivša žena zaista takva kakvom je predstavljaš, ona ga možda još uvek voli, ali ga ne želi garant takvog kakav je, odnosno on je nju izneverio i ona ne može više da mu veruje. Barem ja imam takav odnos prema tim pitanjima i kod mene ne bi više mogao da zaigra, jedini ali i najveći problem su deca...tu već moraš da pristaneš na razne stvari, pogotovo što je svako dete razločito i ima različite reakcije..
U svakom slučaju, svo troje vas čekaju iskušenja i čudne situacije, a verovatno i reakcije..Pripremi se za to što više možeš

Ал, ова ти је ''у сриду''! :wink:

Ја јој баш хтедох да питам како можемо да поштујемо мушкарца који се покаже као такав слабић...

mislim da ima poveca muda, sto je ovo uradio...hmmm, jos da napomenem, da su mu stvari kod mene....sve...hahahahaha

Ma ljudi, brze ce da pobegne odande nego sto je otisao...:p

Slusaj BIKI srce. I moj (uskoro bivsi) muz je imao jedan brak koji je bio katastrofa (bar po njegovoj prici). Pri kraju tog braka poceo je da se vidja sa mnom. Danima je kukao da mu je tesko, mene je zavoleo.....bla, bla ali nikako da se razvede. Dve godine malo ode bivsoj, malo dodje kod mene. Cim se razveo ostala sam ja trudna. (Vec ima sina iz prvog braka!) Jupi, stize i drugi sin. Idila je trajala jako kratko. Covek je pobegao u inostranstvo i evo vec je nasao trecu a jos smo KAO u braku. Takva osoba se nikad promeniti nece. Bezi ti od njega sto pre! Nadji nesto normalno. Sta kazes, tesko ti je? On ti place na ramenu? Danas ti place, sutra ce ti se smejati u facu. Sve ti je to vestacki plac. Bezi od njega jos danas. Pozdrav!

Back