Logika. Mogla li je kraljica Srbije da bude katolkinja?Kaže ko?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Logika. Mogla li je kraljica Srbije da bude katolkinja?Kaže ko?
Isto je poslata u harem, mada bih ja to nazvao kuplerajom.наравно да јесте. још очигледнији пример ти је Мара Бранковић.
Могла је.Logika. Mogla li je kraljica Srbije da bude katolkinja?
наравно да јесте. ето ти пример супруге Краља Уроша I (Драгутинове и Милутинове мајке) Јелене Ангелине, која је била врло посвећена католкиња.Logika. Mogla li je kraljica Srbije da bude katolkinja?
имала своје поседе и двор, даривала цркве и манастире, активно учествовала у политичком животу Османског царства, на који је битно утицала. ти немаш благе везе о било чему.Isto je poslata u harem, mada bih ja to nazvao kuplerajom.
Ok, nisam znao, ali sultanija nije mogla nikako da bude hrišćanka. To što je ona možda imala svoj dvor ne znači da je bila supruga Bajazita.Постоји и средњевековна фреска која представља смрт Јелене Анжујске на којој су поред православних свештеника представљени и католички свештеници пред ковчегом краљице.
То не знам, али није могла бити само члан харема. Наредни султан мислим да ју је баш поштовао, ако нешто нисам помешао.Ok, nisam znao, ali sultanija nije mogla nikako da bude hrišćanka. To što je ona možda imala svoj dvor ne znači da je bila supruga Bajazita.
Bez obzira što je poštovao, sve su one služile sultanu za zabavu, članice harema. Nikedna tu nije mogla biti a da sultanu nije bila draga.То не знам, али није могла бити само члан харема. Наредни султан мислим да ју је баш поштовао, ако нешто нисам помешао.
Па не верујем да је баш тако, од неке чланице харема не би могао имати политичке користи.Bez obzira što je poštovao, sve su one služile sultanu za zabavu, članice harema. Nikedna tu nije mogla biti a da sultanu nije bila draga.
ајде мало читај литературу. шеријатско право допушта мешовити брак, под условом да се деца подижу у мухамеданској вери. све принцезе (девојке племенитог порекла), које су удаване за османске султане, ступале су у брак и биле њихове законите супруге, без разлике. шта више, брак у исламу није никакав верски обред, него класичан грађански уговор који се закључује пред судијом и сведоцима. нема никакву верску димензију, него регулише имовинска и статусна права.Ok, nisam znao, ali sultanija nije mogla nikako da bude hrišćanka. To što je ona možda imala svoj dvor ne znači da je bila supruga Bajazita.
Аууу, ово везано за брак у Исламу нисам имао појма.ајде мало читај литературу. шеријатско право допушта мешовити брак, под условом да се деца подижу у мухамеданској вери. све принцезе (девојке племенитог порекла), које су удаване за османске султане, ступале су у брак и биле њихове законите супруге, без разлике. шта више, брак у исламу није никакав верски обред, него класичан грађански уговор који се закључује пред судијом и сведоцима. нема никакву верску димензију, него регулише имовинска и статусна права.
помешао си. Оливеру су мрзели због њеног наводно великог утицаја на Бајазита. мислио си уствари на Мару и њен однос са Мехмедом Освајачем, који јој је исказивао поштовање као рођеној мајци. или чак и веће.То не знам, али није могла бити само члан харема. Наредни султан мислим да ју је баш поштовао, ако нешто нисам помешао.
То је то, зато сам и написао "ако нисам помешао". Нисам био сигуран.помешао си. Оливеру су мрзели због њеног наводно великог утицаја на Бајазита. мислио си уствари на Мару и њен однос са Мехмедом Освајањем, који јој је исказивао поштовање као рођеној мајци. или чак и веће.
I to naravno, ali su članice harema postojale da bi udovoljile i odobrovljile sultana. Zato su Mara i Olivera postale Bajazitove članice harema.Па не верујем да је баш тако, од неке чланице харема не би могао имати политичке користи.
Ја мислим да Бајазит није био глуп човек и да је свакако могао да разуме користи од политичког брака.I to naravno, ali su članice harema postojale da bi udovoljile i odobrovljile sultana. Zato su Mara i Olivera postale Bajazitove članice harema.
Sultani su sebe smatrali vladarima sveta. Vizantijski car je znao da se povinuje pred jačim ali sultani ne.Ја мислим да Бајазит није био глуп човек и да је свакако могао да разуме користи од политичког брака.
I to naravno, ali su članice harema postojale da bi udovoljile i odobrovljile sultana. Zato su Mara i Olivera postale Bajazitove članice harema.
Kako je izgledala ceremonija venčanja, šta kažu uzvori? Da li je nosila venčanicu?
која си ти незналица. Мара Бранковић је била супруга султана Мурата II, маћеха Мехмеда Фатиха.
Isto je poslata u harem, mada bih ja to nazvao kuplerajom.
Nego gde je poslata?
с обзиром да не делујеш као неко способан да чита озбиљнију литературу, имаш дело популарне историографије Никола Гиљен: Две српске султаније па читајKako je izgledala ceremonija venčanja, šta kažu uzvori? Da li je nosila venčanicu?
то исто важи и за принцезе из бројних малоазијских емирата, које су удавали за османске принчеве и султане.Koliko ja znam, reč nije ni o kakvim konkubinama koje su bile poslate da opslužuju sultana, već o zakonitoj suprugi; o ugovorom sklopljenom braku.
One su mogle - pod određenim uslovima - da iniciraju čak i razvod.
Ja što sam gledao seriju Sulejman Veličnastveni sve su one tu bile konkubine. Sultan pozove kada neku zaželi, ona dođe i ode. Ako sami Turci lažu o tome onda stvarno strašno.Koliko ja znam, reč nije ni o kakvim konkubinama koje su bile poslate da opslužuju sultana, već o zakonitoj suprugi; o ugovorom sklopljenom braku.
One su mogle - pod određenim uslovima - da iniciraju čak i razvod.