Ride the lightning
Aktivan član
- Poruka
- 1.462
Dakle ti tražiš da ja izgubim sedam dana vremena prelistavajući navedene istorijske knjige, kako bih ti ovde skenirao tačne paragrafe u kojem piše sve ono što je sumirano u tekstu wikipedie?Као што си лепо приметио ја не тврдим ништа већ питам тебе да објасниш твоју констатацију да су од 5-6000 војске укупно 4-5000 били Хрвати.Навео си ми википедију, и ја сам те поново питао који то извор у референцама тврди.Тамо су у хрватске трупе и капетане урачунати Томас и Петар Ердеди, Стефан Грасвеин, Сигисмунд Парадаизер, зар су они Хрвати.И одакле ти податак да су те трупе из Загреба састављене само од Хрвата, Загреб је данас главни град Хрватске па зато или има неки други разлог!?
Које је то друге стране поставио тај други човек овде о томе?
Видели смо да ја ништа не тврдим док ти за твоје тврдње имаш врло сумњиве и неверодостојне изворе.
Светска историја не сведочи о тој хрватској победи јер углавном није ни била хрватска већ Хабзбуршка, што се по именима команданата у борби и само намеће.
Vidiš, tu ima dva problema.
1. Ako ti tvrdiš da je to u redu, onda ti prelistaj navedene izvore, pa nađi tačne paragrafe u kojima piše da to nije tako, jer ti si taj koji se "možda" ne slaže sa nečim u tekstu wikipedie, a ne ja, pa ne vidim zašto bi ja tražio umesto tebe nešto što je tvoja sumnja, a ne moja.
Pa ako se ti "možda" ne slažeš onda je valjda na tebi red da menjaš istoriju, ne znam zašto to tražiš od mene koji na wikipediji i drugim stranicama vidim jedan uredan i korektan tekst, potkrepljen referencama, na kojim nemam primedbe niti vidim ikakvog razloga za sumnju.
2. Iz tvojih rečenica isijava očigledna "besmislena sumnja".
Naime, u Hrvatsku nije bilo nikakvih migracija Austrijanaca do 1593., tako da austrijska nacionalnost pojedinih zapovednika trupa Hrvatskog Kraljevstva ne predstavlja baš nikakav razlog na sumnju o podretlu vojnika tih lokalnih trupa Hrvatskog Kraljevstva.
Bitka za Sisak je u svakom slučaju pre svega pobeda Hrvatskog Kraljevstva.
Koju deceniju kasnije Hrvati su već terali protestante preko cele Austrije i Nemačke, jer su tenzije protestanata i katolike već u vreme bitke za Sisak bile na vrhuncu i iluzorno je zamišljati veliku želju za pomoć protestanata-Austrijanaca Hrvatima, kad je čak pakt skovan između protestanata i Turaka protiv Hrvata.
Poslednja izmena: