Mhm malo mi je potrajalo dok sam sustigao cijelu temu...
Lično, ja nikada nisam bio u prometu, jer nisam dovoljno konkurentan i nisam dovoljno
revnosan da bih se nosio sa današnjim vremenima. Svjestan sam da od mene uvijek
ima boljih, a očigledno i djevojke sa kojima sam pokušavao da izlazim su toga bile
svjesne pa su jednostavno produžile dalje... a ja se na to donekle i navikao...
Nažalost, barem koliko sam ja shvatio, oni koji žive u savremenom dobu (za razliku
od nas koji smo moralno u prošlosti) uvijek imaju obezbijeđenu rezervu ukoliko im
"trenutni pokušaj" ne uspije. Već je za ovu svrhu i svojevrsna izreka formirana i ona
glasi nešto poput: "Kada veza pukne, slabići će da očajavaju, sposobni će odmah da
nastave dalje, a pametni su već ranije imali rezervu."
Moje lično stanovište:
Ako ti je do nekoga stvarno stalo, njega se držiš i ni na koga drugoga ne gledaš.
Imao sam samo jednu takvu situaciju kada je prijateljstvo postalo više od prijateljstva,
u tom trenutku nije mi ni na pamet padalo bilo šta da uradim na svoju ili njenu štetu.
A što se tiče toga faktora varanja, ja sam izuzetno liberalan po tom pitanju, valjda što
sam uvijek morao da budem po svemu liberalan. Po mojim standardima djevojka mene
neće varati tako što se istovremeno viđa sa drugima. Kao što rekoh, ja sam svjestan
da nisam najbolji...
Seks? Naravno, pošto nisam najbolji, sigurno uvijek postoji neko ko može ponuditi više.
Ako bi mi djevojka otvoreno rekla da istovremeno spava sa drugima, šta ja tu imam da joj
branim, to je njena stvar. A ako već odluči da me prstenuje, tada bi možda bilo i drugačije.
To stvarno ne znam, jer dotle nisam nikada došao, a nikada nisam ni pričao ni sa kim
oženjenim ili udatim o takvim situacijama, pa jednostavno nemam mišljenje...