Biti slabić

Kako biste definisali muškarca slabića? (ne u fizičkom smislu).

kako je to biti nesposobni slabić?
how does it feel?

ne mislim da su muskarci slabici iz razloga sto nisu svi sposobni za sve, emotivno, psihicki itd.
i ako neko nesto ne moze ili ne zna.. ne znaci da je slabic...ako je muskarac emotivan vise sto
se od njega ocekuje po difoltu..ne znaci da je slabic..ako muskarac place, ne znaci da je slabic
ako neko nece u vojsku na primer jer je,pacifista i ne moze da ubije coveka..ne znaci da je slabic
....nadam se sam objasnila..:D

ne mislim da su muskarci slabici iz razloga sto nisu svi sposobni za sve, emotivno, psihicki itd.
i ako neko nesto ne moze ili ne zna.. ne znaci da je slabic...ako je muskarac emotivan vise sto
se od njega ocekuje po difoltu..ne znaci da je slabic..ako muskarac place, ne znaci da je slabic
ako neko nece u vojsku na primer jer je,pacifista i ne moze da ubije coveka..ne znaci da je slabic
....nadam se sam objasnila..:D

Dobro, sad samo reci kad muskarac za tebe JESTE slabic? :D

pade mi na pamet ovaj pojam sa teme o jakoj ženi, gde dođosmo do zaključka da ih se slabići boje. ali sad se postavlja pitanje ko su slabići?
slabić u tim mž odnosima, taj deo me najviše interesuje

Ulavnom oni koji nose komplekse niže vrednosti i stalno moraš da ih jačaš kao su dobri , sposobni
Neizgrađene ličnosti koje kad im slučajno nešto ne ide od ruke...krive sve ostale za svoje neuspehe.
U trenucima očaja plaču i mole ne iskreno, već da bi vratili svoju igračku.
A najveća nemoć, vidi se iza skrivenog besa kojim izigravaju alfa mužjaka.
Glume da su samotnjaci a zavise od mišljenja okoline

Poslednja izmena:
Kako biste definisali muškarca slabića? (ne u fizičkom smislu).

kako je to biti nesposobni slabić?
how does it feel?

ako nema svoje ja, tj nema hrabrosti da iznese i brani to svoje JA
ako pušta da žena rješava većinu životnih problema aon se mlako trudi (ili nikako)
ako se boji onog što ide SUTRA umjesto da kaže , ma RJEŠIĆEMO, MALA MOJA
AKO DOZVOLI DA JE U SVEMU ONA HRABRIJA, SLAB JE, MAKAR DVA METRA IMAO

Moja licna slabost je sto uvek izbegavam dublje konflikte i rasprave pa cesto popustim pred arogantnim sagovornikom jer vidim da je sve uzaludno. Nemam zivaca za takve. Po prirodi sam histerican kad se iznerviram i volim da se izderem a to mi smeta kod sebe i hocu to da promenim. Ispadam jako prost i glup u tim momentima. Zato bolje da ucutim i ne dovodim sebe u te granicne situacije. Rasprave najbolje vodim preko papira. Napisem sta mislim, bez ikakvog nerviranja.

Ma skratio zeludac operacijom, plus svaki dan jedno 25 km sobnog trenazera u trajanju od sat vremena. Sad nesto stalo. Kazu da sad organizam crpi mast iz misica i da zbog toga mnogo sporije ide jer su vise ne gubi salo nego misicna masa.

Dosta je, nemoj ispod 100

Moramo otvoriti temu gde je dozvoljeno uci samo onima koji su preko 100kg, svima koji su ispod bi bilo zabranjeno da ulaze i postuju!

Ova prica me podsetila na vojnicke dane u Crnoj Gori.
Sedimo mi vojnici u nekom cumezu i pijemo i tu su jos tri lokalna coveka: mrsavi vlasnik podruma, brka i neki treci.
I sad pricaju oni nesto i veliki brka kaze da podbode mrsavog - yebes coveka bez sto kila!
A mrsavi ce njemu - yebes i tele!
Mozda i nije smesno kad se cita ali mi smo svi prasnuli u smeh u tom bircuzu.

Mozes li da otvoris teglu krastavcica?

nožićem prvo cimnem poklopac i onda rukom
drugo je meni problem: ljudi (!)

izmučen sam unutrašnjom borbom sa socijalnom fobijom
ljudi koji pate od toga znaju kakav je to pakao, kad dok si sa ljudima kreneš da gutaš knedle, ruke ti se tresu, srce preskače, više od tri reči ne uspevaš da povežeš u smislenu rečenicu itd

ljudi koji pate od toga znaju kakav je to pakao, kad dok si sa ljudima kreneš da gutaš knedle, ruke ti se tresu, srce preskače, više od tri reči ne uspevaš da povežeš u smislenu rečenicu itd

Xanaks und Elicea or Seroxat u narednih tri godine, kad prodje "udarni talas" jos dve da "zacementiras" stanje.

Predpostavljam da si mlad.
Moras izaci iz tog podruma u beli svet, npr. bavljenje sportom je dobra ideja, ako je ekipni sport - jos bolje, jer je povecana interakcija sa ljudima.
To bi ti popravilo self imidz i dalo dozu samopouzdnja u sebe - u zdravom telu zdrav duh. Fizicka aktivnost pozitivno utice na hormonalni balans itd.
Imati posao ili hobi i uzivati u istom je isto tako vazno, ne samo u finansijskom pogledu, doprinosi osecaju sopstvene vrednosti i korisnosti.
Nema brzog resenja.

Gledano iz ugla žene, zavisi o kom razdoblju u muškarčevom životu pričamo.

Kad si tinejdžer, slab si ako ne umeš da se zajebavaš, ako si povučen i ako nemaš hrabrosti u nekim tipično muškim igrama i nadmetanjima, kao i ako si slab je.bač.

Kad si u ranim dvadesetim, slab si ako nemaš unutrašnju snagu, ako nisi dominantan ili bar osrednje dominantan u društvu, ako nisi šarmantan, ako nisi dobar u seksu ili impotentan, opet ako si neodlučan, plašljiv, povučen, previše ozbiljan, nesklon avanturi, to im smeta jer one tad hoće baš to - avanturu i zabavu. Takodje isto kao i u tinejdž godinama - ako si slab je.bač. Možeš da budeš najodlučniji i najšarmantiji, ali ako si slabunjav u krevetu džaba ti sve.

Kad si u kasnim dvadesetim/ranim tridesetim, slab si ako nemaš perspektivu, ako nisi stabilan i preduzetan, ako nemaš potencijal za stvaranje porodice, dobre finansije i sticanje novca i nekretnina koje su potrebne za udoban i komforan život za ženu i mladunčad. Do tad ih uglavno pregaze i svojski izjebu ovi što su ih jurile zbog avanture i uzbudjenja, pa kad se ižive i biološki sat krene da otkucava traže stabilnost, ozbiljnost, mirnu i sigurnu luku, drugim rečima sve ono što ih je odbijalo nekoliko godina pre i u tinejdž dobu. Drugi period života, druga pravila.

U kasnim tridesetim si slabić ako nisi psiho-fizički snažan muškarac koji može da se probija u surovom svetu, da vodi ženu i decu za ruku kroz život, da im obezbedjuje, da se bori, da se uspinje u karijeri, da žena može da se hvali sa njim i da bude ponosna na njega. Ako je žena uspešnija od muškarca on je automatski slabić. Ako je manje uspešna od njega ili ako su oboje uspešni nije slabić, ali jeste slabić ako su oboje neuspešni jer se prirodno od muškarca očekuje da bude glava porodice i da vodi porodicu kroz džunglu života. Žena može da učestvuje, a i ne mora.

U četrdesetim i pedesetim si slabić ako si propao u životu, ako ništa nisi uradio i ako nemaš da pružiš porodici letovanja, zimovanja, ekskurzije, nove patike, pare za izlaske, ako nemaš nekretnine, uslove, ako nisi ostvaren u profesiji itd. Tad ti žena zvoca i pljuje po tebi, naročito ako u užoj ili široj familiji ima drugačije primerke muškog roda, tad se stalno poziva na njih jer vidi da je mogla bolje, a završila je sa propalicom.

U šezdesetim i sedamdesetim više nisi slabić ma šta i ma kako radio jer to je pozno doba, jesen života, kad se sabiraju računi i gleda unazad, kad krupne stvari postaju manje bitne i ulazi se u mirniju luku kod većine ljudi. Tad čak i da si ceo život bio slabić kod žene to više ništa ne znači, jer provela je ceo život sa tobom i neće te se sad odreći. Čak i da si impotentan, ćelav, debeo, da imaš malu penziju, umorni ste od života i jedno i drugo i to više ništa ne znači. Slabi ste po difoltu i čekate smrt. To je to po meni, ukratko.

Poslednja izmena:
da li ste ulovili taj pogled, kad žensko krene da skenira muškarca - da li je ok tip? da li želim nešto sa njim? ima li on nekih problema?

neverovatno kako biološki isprogramirano tragaju za normalnim prosečnim mužjakom (neki ideal su likovi iz reklama za pivo, koji su uvek u čoporu).
svako odstupanje od klišea donosi mnogo negativnih bodova u tom skeniranju i žensko te samo precrta u svojoj glavi nanjuši li samotnjaštvo

da li ste ulovili taj pogled, kad žensko krene da skenira muškarca - da li je ok tip? da li želim nešto sa njim? ima li on nekih problema?

neverovatno kako biološki isprogramirano tragaju za normalnim prosečnim mužjakom (neki ideal su likovi iz reklama za pivo:dash:, koji su uvek u čoporu).
svako odstupanje od klišea:dash: donosi mnogo negativnih bodova u tom skeniranju i žensko te samo precrta u svojoj glavi nanjuši li samotnjaštvo
Prvi bold znaci neeee:dash:Drugi bold brate zavisi koliko je neko caknut a ti eneko voli...

Back