Biti patriota - zabranjeno za Srbe ???

CIM U SRBIJI CUJEM NEKOGA KAKO SE BUSA DA JE PATRIJOTA.............ODMAH SE UHVATIM ZA NOVCANIK , DA VIDIM DA LI JE JOS NA MESTU...!!!!!!!!!

(narodna umotvorina iz kruga dvojke)

Nije narodna umotvorina (pogotovo ne iz kruga dvojke), već parafraza iz filma Balkan ekspres, a original glasi - Čim neko kaže da je komunista, odmah se hvatam za novčanik...!!!! :mrgreen:

Biti nacionalista i Srbin nije greh.

Greh je kad se iz takvog korpusa čuju ljudi koji mrze svakog ko ne deli njihovo mišljenje a da ne govorim o mržnji prema svakom drugom narodu. To je sramota o kojoj svaki nacionalista treba da vodi računa - radi samoga sebe i same ideje nacionalizma. Vrlo se lako može skrenuti u fašizam ...

Gde god postoji mržnja, stvar je opasna - a nije lako odupreti se ...

Mora se priznati prvo samome sebi. Ja konkretno imam najveći problem s Amerikancima ... Znam zašto ih mrzim ali ne mogu sebe da ubedim (imam poteškoće) da to ne treba ... Ne ide mi baš ...

А зашто их не мрзети. Наравно не све и по сваку цену. Мрзим њихову политику и све оне који је спроводе било да је у питању интерес или само поданички менталитет.Они су измислили разлоге да би нас пљували, мрзели, санкционисали, бомбардовали и дан-данас кињили. Ми за њих нисмо ништа измислили, они су нам сами створили разлоге да их мрзимо и то јако, све док су такви.

Back