baby jane
Buduća legenda
- Poruka
- 44.496
![]()
cokoladna ?![]()
moze,moze:razz:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
cokoladna ?![]()
I lično mislim da svaka (pre svega) žena koja izjavi "verujem da je u redu što me izdržava jer ja brinem o kući", ustvari pokušava da opravda sebe na neki način... a ovu temu otvorih da me opovrgnete.
nije da omalovazavas kucne poslove samo mozda nikada nisi imala dete i kucu kao obavezu. moja drugarica je u sl.aranzmanu trenutno(jest da studira ali to radi zadnjih 10god, pa ne racunam). jako je posvecen roditelj, odrzava kucu i pored toga se trudi da ocuva svoje mentalne i intelektualne sposobnosti. npr.njen mali ce traziti da mu se po 10 i vise puta procita ista knjizica, da sto puta ponove odredjenu igru, onda ce se njih dvoje igrati(ali to nije ono bacis klinca na gomilu igracaka, vec se ona trudi-psiholog je, da te igre budu u cilju razvijanja njegovih sposobnosti, ucenja i to je veruj mi celodnevni iscrpljujuci posao), pri tome mora da npr. dok je bio mali vise puta brise pod jer beba puzi, lezi, jede na podu, spremi njemu klopu, spemi muzu rucak i odradi gomilu glupih stvari (sem tog poda mi ne padaju na pamet ali ima ih) koje ti oduzmu dan. snabdevanje, raznorazne kupovine... a sve kucne poslove radi sa detetom sto te dodatno usporava-mali npr.skoro da ne spava... ne bih rekla da joj je lako. a ni da je izdrzavano lice, jer boga mi svojski odradi svoj deo. neko lepo napisa:Istini za volju, nisu više ni kućni poslovi ono što su nekad bili, pa čak ni briga o bebi. Sve je manje-više automatizovano...
materinstvo je nevidjena ambicija - ne znam koji poslovni projekat bi uopste mogao da se uporedi sa tim...
ja bih rekla da mozda moze muz da ima stav da je on nesto bolji i da je ne tretira kao sebi jednakog jer je dozivljava kao nesposobnu i izdrzavanu,a moze da ima i suprotan stav da je ta situacija njen i njihov zajednicki izbor, jer ona moze drugacije ali tako im oboma vise odgovara. oko trazenja para: imas situacije da iako on radi pare idu kod zene(dobar deo bar) jer se ona bavi ekonomijom porodice-domacinstva, tako da ce on njoj traziti pare jer ona drzi budzet.Nadam se da nećete pogrešno da tumačite reč, ali ako od nekoga zavisite, očekuje se malo poniznosti, zar ne? Makar umišljene.....

Ono što ne razumem, pomozite mi da razumem, jeste kako neko može da živi sa takvim stavom. Kako neko može da smatra da je predodređen da ceo život bude izdržavan, a ako stavimo u kontekst "rad po kući" kao nešto što se ne plaća ali evidentno postoji, kako neko može da dozvoli da od tuđe volje zavisi da li će sutra kupiti haljinu koju je videla, ili deci cipelice...
...
)
SVI ljudi UVEK i SVUDA imaju neodoljivu zelju za dokazivanjem. Citala sam da je pored bioloskih nagona potreba za osecajem vaznosti nasa dominantna potreba. Ogroman broj nasih aktivnosti je motivisan upravo tom potrebom cak i kada toga (veoma cesto) nismo ni svesni.....& mislim da sve mi ponekad imamo preteranu potrebu za dokazivanjem. Nadam se da je prolazno
Ovo je ovde Balkan, nema shmire, ili jesi ili nisi.
Pazljivo birajte serijeEno primera iz Ocajnih Domacica... Ona Linet, uvek je bila bolji covek u poslu, i vise zaradjivala, a onda odlucila da neguje decu i bude izdrzavana... Na kraju je opet bila sef muzu na poslu...
Ne znam sto sam ovo ispricala, ali treba da pratimo serije i ugledamo se na njih i tako to...![]()
![]()

Ne znam otkud toliki animozitet?:shock:
Lakse je biti zaposlena zena (i uz to naravno takodje obavljati kucne poslove), nego biti samo domacica jer je to (iako lakse fizicki) UBITACNO ZA PSIHU.
meni je jedna baba nije bila domacica ali je prababa bila i njoj svaka cast kad je imala 20 i nesto godina riknuo joj muz a ona ostala sa cetvoro male dece i imanjem pa je sve to sama izgurala i cak koliko toliko iskolovala decu...jos je u prvom svetskom ratu pola rodbine pogubila,bukvalno je sama ostala...i dogurala do 98. jes da je pukla posle malo u vugla ali dobro,eto ona je bila prilicno uspesna i preduzetnicki nastrojena domacica :?

Ovo je bio moj slucaj. Pri tom imam fenomenalnog muza koji me voli, postuje, podrzava u svemu etc a ipak je bilo uzasno biti domacica dok ogromna vecina zena kojima sam okruzena ima svoj posao.moze da ima stav da je ta situacija njen i njihov zajednicki izbor,
oko trazenja para: imas situacije da iako on radi pare idu kod zene(dobar deo bar) jer se ona bavi ekonomijom porodice-domacinstva, tako da ce on njoj traziti pare jer ona drzi budzet.
kucni poslovi su valjda isti i kad radis i kad nebiti domacica nije nimalo lako....ni fizicki ni psihicki:wink:
po mom skromnom misljenju,mnogo je teze biti prava domacica nego biti zaposlena zena(koja obavlja minimalne kucne poslove)....
kucni poslovi su valjda isti i kad radis i kad ne
Minimalni kucni poslovi???
Ne znam otkud toliki animozitet?:shock:
Lakse je biti zaposlena zena (i uz to naravno takodje obavljati kucne poslove), nego biti samo domacica jer je to (iako lakse fizicki) UBITACNO ZA PSIHU.
Kad jednom postanes fensi nema te sile koja moze da te vrati u kuhinju. Ja sad i sto znam da napravim neko jelo u kuhinji,ja to vise ne mogu da jedem.
Ne znam stvarno o cemu se radi, da li sam ja zaboravila kako se kuva, ili sam postala jos probirljivija sto se tice hrane pa mi se ne svidja ni ono sto sama napravim.
Obicne devojke, kad nemaju sta da rade, ne idu na posao, ne uce,nemaju para, one zaglave u kuhinji. A fensi devojke kad nemaju sta da rade, ne idu u skolu, nemaju pare, one zaglave na kompjuteru ili napolje, u grad, na planinu, nadju kavaljera.
Bez zezanja, kad jednom postanes fensi, nema te sile da postanes domacica.

Neverovatno koliko je ovo tacno...I svi te tapsu po ramenu ..kukavicki i licemerno ..uzas jedan..zene definitivnon treba da nadju zlatnu sredinu i da mnogo toga usmere na svoja licna zadovoljstva..inace..cenim zene koje su celog svog zivota bile domacice..za to je potrebna velika doza hrabrosti,odgovornosti i..odricanja...U srpskoj tradiciji, sto se vise patis u zivotu, ti si veca zena...
jesu isti al kad radis nemas vremena da im se bas posvetis kao kad si domacica pa mozes sve da postignes:wink:
na to sam mislila:razz:
U srpskoj tradiciji, sto se vise patis u zivotu, ti si veca zena...
Neverovatno koliko je ovo tacno...I svi te tapsu po ramenu ..kukavicki i licemerno ..uzas jedan..zene definitivnon treba da nadju zlatnu sredinu i da mnogo toga usmere na svoja licna zadovoljstva..inace..cenim zene koje su celog svog zivota bile domacice..za to je potrebna velika doza hrabrosti,odgovornosti i..odricanja...