Biti astrolog, biti Merkur

jest. psihološki astrolozi su najveća pošast astrologije.

astrologija postoji zato da predvidi budućnost i tok sudbine, a ne da psihološki analizira čovjeka iako ima i tu komponentu u sebi, ali ona je sekundarne prirode.

Filozofirati o nečijem karakteru može zaista svatko, no to nije srž.

To nikada ne može biti dominantno jer se sve bazira na pretpostavkama a ne na činjenicama.

Ako i ulazimo u takvu analizu gledamo Sunce, Mjesec, vladare jednog i drugog plus ac i njegovog vladara. to smo mi i naša ličnost. Aspekti ovih planeta sa drugim planetama van ovog kruga će samo pokazati o uticaju DRUGIH ljudi na nas.

... ja smatram da se može videti potencijal čoveka ali da se ne može baš uvek predvideti na kom nivou on funkcioniše, da li "troši" (i koristi, sebi u korist) svoje napete aspekte ili oni pak "troše" njega. Okviri postoje, kao i potencijali, pitanje je koje će čovek od njih svih iskoristiti. Negde se to jasno vidi, negde ne.

Višedecenijski astrolozi nikad neće reći da ne ''negde vide'', a ''negde ne''.;)
Jer astrološko znanje se suštinski bazira na empiriji.
Dakle, posle mnogo godina rada, prosto vidiš.
Nisam pričala o tome, opet ... Ponavljam, iz natalne karte se vide predispozicije i recimo, granice dokle neko može da ide, ali nisam sigurna da se može - ako vidiš natalnu kartu čoveka, bez ikakvih povratnih informacija, tvrditi tačno koliko je i šta postigao, u kom smeru se orjentisao (ako postoje podjednako jaki pokazatelji za više stvari) i koliko se ostvario. Okvirno (i većim delom) najčešće - da, ali tačno i precizno (100%) - ne.

I ja uopšte, na prvom mestu, ne pričam o svom iskustvu niti šta ja vidim a šta ne (mislim da bi bilo neumesno), već upravo prenosim iskustva i mišljenja kompetentnijih, znači neku vrstu teorije šta se može a šta ne.

Što se vladara Asc-a tiče, vindex je lepo rekao ... Vladar Asc-a i njegovi aspekti određuju tok nečijeg života i najveći deo stvari koje se tiču samog natusa.

A što se tiče ovog ...
psihološka astrologija je idiotizam.
stvarno ne znam šta bih rekla ... :roll: osim da se nikako i ni u kom slučaju ne slažem.

jest. psihološki astrolozi su najveća pošast astrologije.

astrologija postoji zato da predvidi budućnost i tok sudbine, a ne da psihološki analizira čovjeka iako ima i tu komponentu u sebi, ali ona je sekundarne prirode.

Filozofirati o nečijem karakteru može zaista svatko, no to nije srž.

To nikada ne može biti dominantno jer se sve bazira na pretpostavkama a ne na činjenicama.

Ako i ulazimo u takvu analizu gledamo Sunce, Mjesec, vladare jednog i drugog plus ac i njegovog vladara. to smo mi i naša ličnost. Aspekti ovih planeta sa drugim planetama van ovog kruga će samo pokazati o uticaju DRUGIH ljudi na nas.
Vindex, ti sad zvučiš u potpunosti kao Nikola Stojanović. :lol:

Astrološka psihologija za mene nikako nije filozofiranje o nečijem karakteru, već krajnje svrhovita analiza, sa ciljem da se poveže uzrok i posledica. Bez toga nema ni predviđanja, a bogami ni sudbine o kojoj ti pričaš.
Naš karakter i jeste naša sudbina, i van okvira astrologije - koliko vladamo sobom toliko vladamo i svojim životom pa te uopšte ne razumem, nazivaš idiotizmom nešto što je neraskidivo vezano za ono što si nazvao poentom astrologije (predviđanje i sl.).

Primera radi, osoba sa Marsom na Ascendentu ne privlači borbe, udarce, svađe i sukobe zato što "joj je takva sudbina" nego zato što svojim svadljivim karakterom privlači takve događaje; osoba sa ugroženim emotivnim planetama od strane npr Neptuna ne treba varke da traži u drugim ljudima nego u svojoj sklonosti da se zavarava, gde joj drugi ljudi služe kao paravan. Odatle prevare i konfuzija u njenom emotivnom životu, lažljivi partneri koje je sama birala koje ćeš joj možda predvideti, a ne zato što je to "eto tako" - ništa nije "eto tako", to je naša priroda koja se materijalizuje kroz događaje koji nam se dešavaju.

Stvarno...... svaka emocija u nama izaziva reakciju drugih ljudi i privlaci odredjene dogadjaje, a ta sila privlacenja jeste u karakteru. Nismo mi puki magneti koji kao privlace nesto u fizickom smislu nego u energetskom. A karakterni sklop mu dodje isto sto i energetski sklop.

evo ovako elle možda sam bio malo preoštar.

no sada ću istaknuti suštinu.

odeš astrologu i želiš vidjeti li on kvalitetan ili nije. s jedne strane imaš predviđanje konkretnih događaja a s druge strane psihologiju. tebe kao klijenta ipak najviše zanima ono što ti slijedi, ono naš to moraš paziti a manje da ti netko priča o komponentama tvoje ličnosti jer si sama u to više upoznata.

ne podcjenjujem važnost i ulogu psihološke astrologije, iako sam malo nesmotreno napisao da je idiotizam, ali želim istaći da se vrijednost astrologa mjeri po tome u kojoj je mjeri sposoban predivdjeti konkretne situacije i događaje u životu osobe a manje njen sam karakter.

karakter stvara sudbinu. karakter osoba više manje zna. no budućnost ne zna i zato smo mi tu.

samo zato ;)

ne podcjenjujem važnost i ulogu psihološke astrologije
psihološka astrologija je idiotizam.
vrijednost astrologa mjeri po tome u kojoj je mjeri sposoban predivdjeti konkretne situacije i događaje u životu osobe a manje njen sam karakter.
Ne.
Vrednost astrologa meri se u pomoci koju je dao.
Evo meni je vladar trece u uskoj konjunkciji sa saturnom i jupiterom. Govorim/pisem ostro, sturo ali umem sve da razlozim na logicke detalje (ono sto ja percipiram kao takvo).
Predikcije su mi zbog ostatka (mog) charta ono sto mi pada najlakse pored sinastrija.
Da li to znaci da ja na isti nacin treba da se obracam osobi sa mesecom u ovnu i biku? Pa ne.
Da li uopste treba da pojasnim nekome nesto ako moja pojaca konjunkcija vredja (lose aspektuje u sinastriji) neciji mesec ili licnu planetu opet u zavisnosti gde je? Pa opet ne.

Situacije i dogadjaji u zivotu su nekada veoma jasno vidljivi, ali opet.... nekad neko dodje da mu das tracak nade (vrlo jasno sa "kada i gde je sunce?" tek da zna u kom smeru da gleda)... ne mislim da tada osobi treba opisivati aspekte koji su neminovno dolazeci... ali tipa pluton kvadrat sunce, uran na sunce, uran kvadrat mesec/venera, neptun preko vladara asc-a, saturn kroz sesto koji cacka 12to ili 10to.
Jednostavno ovo gledam kao svojevrstan dar i niko njime ne treba drugoj osobi da oteza nego pomogne. A ne vidim pomoc u tome ako mi je lose a ti/neko mi kaze bice jos gore?! To moze, ali SAMO u medicinskoj astrologiji, predikcijama gde ljudi RAZMISLJAJU o ozbiljnim stvarima (kupovina stana, dete i sl) pa posavetujes da je bolje posle nego sad, ali okrutna istina bez precutnih detalja nije i ne moze biti dobra. Niko nije sposoban i spreman da cuje kad mu umiru deca, roditelji, kada ostaje bez posla na kom trenutno uziva...
Cemu?! Jel' predikcija toliko vredna po tebi?

Ovako, web ja sam napisao u svom zadnjem postu da sam počinio grešku jer sam u brzini preoštro osudio psihološku astrologiju. To sam povukao.

Ti imaš svoj pristup koji ja poštujem ali ga ne zastupam. Ja imam objektivni pristup a ti subjektivni. Dakle, čovjek mi dađe kaže šta ga zanima ja to izračunam u dan i kažem mu. Ja nemam vremena nekome glumiti psihologa ni gledati našu sinastriju kako će šta na njega utjecati. To su odrasli ljubi, zreli, stabilni, u svom poslu i nemaju puno vremena da im ja pričam o njima samima, o njihovoj unutrašnjosti, zanima ih da li da primi nove radnike, da li da proširi pogon, da li da uloži novac u nešto i ako da , kada.

To su konkretne materijalne činjenice. I jedino na osnovi toga ja mogu za nekoga reći je li dobar ili loš. FIlozofirati o nečijoj psihi, furati se na nekakvu new agu duhovnosti i kvazipsihologiju nije nešto što je meni previše drago.

Predikcija je sama srž astrologije. Kada meni netko plati nije platio da mu lažem, no kako će se on nositi sa istinom je njegova stvar jer ja dajem istinu i samo istinu.

Što se tiče smrti, nikada nekom to nisam rekao, prije svega zato što se smrt može odrediti sa određenom vjerojatnošću, ali ne možeš biti sto posto. Vjerojatnost od 90:10 je meni ista kao 50:50 i tu ja ne preuzimam ulogu Boga nego samo upozorim.

Kod svih ostalih stvari krajnje sam direktan.

Kada sam počinjao baviti se astrologijom nailazio sam na razne astrologe.

Imao sam 12 godina i tad me astrologiaj prvi put počela zanimati. Zvao sam one idiotske 060 linije i pitam hoću li proći na ispitu. A žena meni priča "pa jesi učio, pa kakav je profesor" pa mislim si ja daj bježi đukelo od mene to mi i sestra može pričati.

I mnogo vremena kasnije sam odlučio da će moj pristup biti matematički jasan jednostavnovan i precizan.

Psihološku astrologiju ne možeš iskazati statistikom i zato se loši astrolozi skrivaju u njoj, ali predikcije možeš on imaju ime i broj te ostvaranje ili neostvarenje.

To sam povukao.
Videla sam taj deo, medjutim nedoslednost u pisanju je karakterna osobina koju ti moras iskazivati i u tumacenjima. Cista logika. Dakle predomislio si se na forumu, sutra nekom nesto istumacis i isto mislis da si prekardasio. Razlika je sto si tom nekom jos uzeo pare +rekao pogresnu stvar.
Ja imam objektivni pristup a ti subjektivni.
:rolleyes: I evo opet. Nisi ti akreditaciono telo, pa da si ti sustina objektivnosti i morala koji procenjujes druge. Nesto si ti tu pobrkao.
Dakle, čovjek mi dađe kaže šta ga zanima ja to izračunam u dan i kažem mu.
:shock: Pa ovo uopste nije kako astrologija funkcionise. Ovo je vec Milan Tarot.
Ja nemam vremena nekome glumiti psihologa
Ne vidim cime sam ovo implicirala. Ti i ne treba da glumis psihologa, ali treba da budes svestan da po astroloski savet dolaze emotivno ranjivi i razdrazljivi ljudi te da tvoje reci kao nekoga ko ih upucuje kako dalje/sta ih ceka... imaju MNOGO veci znacaj nego reci koje bi im clan familije u tom momentu rekao.
To su odrasli ljubi, zreli, stabilni
NIKAKO.
Procentualno gledano verujem da je <1% ljudi dolazi za elekciona i horarna pitanja. SVI ostali dolaze sa jako velikim zivotnim problemima: neradjanje, nezaposlenost, spontani pobacaji, besparica, ostavio ih dugogodisnji partner, smrt blize familije, teske bolesti...
To NIKAKO nisu stabilni ljudi, to su ljudi NAJPODLOZNIJI svakoj vrsti manipulacije, narocito sa postavkom "ja sam u pravu" "ja ti objektivno kazem" "To su konkretne materijalne činjenice" ... a na zalost to jeste tvoja postavka "ja u dan izracunam". Nonsense :roll
To su konkretne materijalne činjenice.
LOL
Astologija nit' je konkretna, jos manje je materijalna. Ono gde se slazemo jeste da je ucinkovita. I reiki je... pa ga ne mos' prodavati u bocicama.
kako će se on nositi sa istinom je njegova stvar
:shock: :shock: :shock: :shock:
Ovo je za mene strasno pomisliti a ne reci. Gde je altruizam i humanost u ovoj izjavi.
Vidi ovako. Na ovom forumu postoji jedan clan sa JAKO ugrozenom sestom kucom. Mesec napadnut od marsa i saturna, jedan od njih vladar ac-a. Mesec... da ne bih rekla o kome se radi je u nepovoljnom znaku. Ukratko osoba je sa suicidalnim tendencijama.
Na koji nacin, ili gde je moralno pravo tebi ili bilo kome, da takvoj osobi uzmes novac i predocis SVE lose stvari?
"kako ce se nositi s istinom je na njemu". Pa evo konkretno pitanje: da neko nakon razgovora sa tobom digne ruku na sebe, ti ne bi imao osecaj grize savesti? Ne bi se osecao odgovornim? Iako si lako mogao da zapazis bas te teske tranzite koje sam nabrojala u gornjem postu koji su lako mogli dovesti do toga? Dakle svesno si gledao coveka pred samoubistvo, gurnuo ga (hipoteticki) na pogresnu sttranu i drznes se da tvrdis da je predikcija sustina :roll:
Naravno da sam navela najdrasticniji primer... tek da me ne napadate bez razloga. Ali ovakvi primeri se u nasem svetu najcesce srecu. Meni NIKAD nije kuckala osoba u srecnom braku da me pita kolika je njena sreca, kao sto mi nikad nije pisao covek koji je otvorio firmu koja uspesno posluje da pita za eventualno propast... oni koji traze astrologa su NAJCESCE (dakle ima izuzetaka ali su malobrojni te ne vredi trositi reci na iste) u nekom ocaju i na nekoj ivici. Ako ih predikcija spasava to je lepo i razumno raditi, ako ih predikcija gura preko... cemu pitam te?
Vjerojatnost od 90:10 je meni ista kao 50:50 i tu ja ne preuzimam ulogu Boga
Boze dragi... citam i ne verujem. Sta se sad ti foliras, da je astrologija u tvojim rukama 100% tacna? Pa onda je ona egzaktna nauka?
Evo da pojasnim lakovernima.
Ovo nije nauka.
Astrologija govori o verovatnoci i potencijalima koje cete vi izabrati kako da iskoristite.
SVAKO ko se stavi u ulogu predikcioniste koji vam sve u dan kaze, u brk skrese i ide samo na 100% veze nema s astrologijom.
Covek je vladar sopstvenog zivota, te mu kao takvom nista nije "zapisano" preko 90% u zvezdama ili bilo cemu drugom. Ako prihvatite drugo stanoviste, vas jednostavo mrzi da se borite sa zivotom i nalazite utehu u ljudima poput vindexa... a to je steta jer polje potencijala kod svakoga je veliko i bilo bi bolje posvetiti se istima, nego odustati od borbe jer jednostavno je >90% svega predodredjeno. Nije.

Kasnim negde zbog ovog odgovora, ali bas si me inspirisao :lol:

Mnogo je toga ovdje rečeno.

Videla sam taj deo, medjutim nedoslednost u pisanju je karakterna osobina koju ti moras iskazivati i u tumacenjima. Cista logika. Dakle predomislio si se na forumu, sutra nekom nesto istumacis i isto mislis da si prekardasio. Razlika je sto si tom nekom jos uzeo pare +rekao pogresnu stvar.

nemoj biti površna i tendenciozna i nemoj se hvatati na nečije lapsuse. Ja sam napisao da sam pogriješio jer je ljudski griješiti, u brzini pisanja sam dao preoštru ocjenu. Moje mišljenje je da je psihološka astrologija grana koju treba odbaciti no ona nije ono po čemu se mjeri kvaliteta astrologa. Oni koji misle tako trebaju studirati psihijatriju.

Citat:
Ja imam objektivni pristup a ti subjektivni.

I evo opet. Nisi ti akreditaciono telo, pa da si ti sustina objektivnosti i morala koji procenjujes druge. Nesto si ti tu pobrkao.

Ja govorim o materijalnim činjenicama i događajima koji se moraju ostvariti. Ti se više furaš na neku psihologiju, procjenu ličnosti itd, dakle subjektivni pristup materiji. Ovo nema veze sa moralom nego sa logikom.

Pa ovo uopste nije kako astrologija funkcionise. Ovo je vec Milan Tarot.

Zbog ovakvih stavova astrologija nikad neće postati znanost jer se ovdje sve gradi na pretpostavkama.

Dušo draga ovo itekako funkcionira i to funkcionira jako dobro ako je čovjek obrazovan i ima znanje i iskustvo. Očito ne poznaješ dovoljno astrologiju. Ja ne znam kakve stvari zanimaju tvoje klijente ali znam da bi me moji poslali do đavola kada bi im glumio majku ili psihijatra.

Kako onda funkcionira ? Po kojoj logici daj mi objasni ? Ostavi se teatralnosti za početak.

Ako ti nisi u stanju okvirno prognozirati događaj onda nisi astrolog, onda si nešto drugo. onda si tereapeut. Nikako da razgraničiš te dvije stvari.

Svaki pravi astrolog će biti u stanju dati procjenu budućeg događaja i vremenski okvir njegova dešavanja. Onaj koji to ne može nek se mane profesionalne astrologije i nek čita dnevne i nedjeljne horoskope.

Srž astrologije je prognoza, predikcija.

Ne vidim cime sam ovo implicirala. Ti i ne treba da glumis psihologa, ali treba da budes svestan da po astroloski savet dolaze emotivno ranjivi i razdrazljivi ljudi te da tvoje reci kao nekoga ko ih upucuje kako dalje/sta ih ceka... imaju MNOGO veci znacaj nego reci koje bi im clan familije u tom momentu rekao.

Aha dakle ti uzmeš priču i onda je dva sata razvodnjavaš. Lijepo za tebe ako imaš toliko vremena ali ja nemam. Osobe koje meni dolaze su uglavnom poslovni ljudi koje zanimaju stvari iz financijske astrologije, pitanja ulaganja i slično. Poprilično su stabilni.

Naglašavam ponovo: kada se radi o krajnje ekstremnim slučajevima, očito nestabilnih ljudi i kad je u pitanju nečija smrt tada radim iznimku i razvodnjavam / u tvom stilu / priču. Ne znam zašto taj dio preskačeš dok čitaš.

To NIKAKO nisu stabilni ljudi, to su ljudi NAJPODLOZNIJI svakoj vrsti manipulacije, narocito sa postavkom "ja sam u pravu" "ja ti objektivno kazem" "To su konkretne materijalne činjenice" ... a na zalost to jeste tvoja postavka "ja u dan izracunam". Nonsense :roll

A ja sam kao manipulator u toj priči ?

Gledaj ako ti nisi u stanju precizno prognozirati događaj ostavi se astrologije i radi nešto drugo, tipa gledaj u grah.

Astrologija govori o verovatnoci i potencijalima koje cete vi izabrati kako da iskoristite.
SVAKO ko se stavi u ulogu predikcioniste koji vam sve u dan kaze, u brk skrese i ide samo na 100% veze nema s astrologijom.
Covek je vladar sopstvenog zivota, te mu kao takvom nista nije "zapisano" preko 90% u zvezdama ili bilo cemu drugom. Ako prihvatite drugo stanoviste, vas jednostavo mrzi da se borite sa zivotom i nalazite utehu u ljudima poput vindexa... a to je steta jer polje potencijala kod svakoga je veliko i bilo bi bolje posvetiti se istima, nego odustati od borbe jer jednostavno je >90% svega predodredjeno. Nije.

Ako ti ne možeš shvatiti svoju ili nečiju tuđu nesposobnost u predikcijama to nije moj problem. Ti si anti astrolog.

koja je onda svrha astrologije po tebi ? Neka savjetodavna nauka koja govori o mogućnostima ? Može - ne može ? Hellooooo. Astrologija je jasna kao dan precizna i efektivna u svojem cjelokupnom obimu ?

Astrologija nije točna u MOJIM rukama 100 posto, ona ima potencijal biti točna 100 posto ali ja nisam savršen kao nitko od nas. U rukama svakog profesionalca astrologija u svojoj efektivnosti ne smije pasti ispod 80 posto.

post scriptum:

ja ne znam tko je tebe poslao i po čijem si nalogu došla ovdje da valjaš gluposti. zaista koliko pišem na ovom forumu nisam naišao na jedna ovako anti astrološki post. suština tvojeg posta je vrlo podla i rafinirana a sastoji se u sljedećemu:

uništenje astrologije.

Ponavljam svima vama koji ovo čitate: astrologija NE GOVORI O MOGUĆNOSTI , astrologija ne govori o VJEROJATNOSTI astrologija govori O EFEKTIVNIM ČINJENICAMA koje se doduše mogu izbjeći NO NE UVIJEK .

Psihologija govori o mogućnosti, filozofija govori o mogućnosti, astrologija je mnogo više od toga, a po ovome tako bolesno patetičnome postu koji si napisala čovjek stječe dojam da astrologija služi eto tako za zabavu.

Netočno !

ja ću to i dokazati.

na jednom drugom forumu sam napravio pokus sa 10 ljudi i utvrdio da li će pasti ili proći ispit. u svih 10 slučajeva sam pogodio ali tako da im nisam rekao rezultat nego sam poslao adminu.

susjeda iz treće ulice dobivam horoskop pita me svog sina na faksu. ja vidim da umire za 14 dana. ne govorim joj. kažem oprez u prometu, taktiziram. poginula za 16 dana /ti se tješi sa ova dva dana razlike/

toliko ljepoto moja o mogućnostima.

Nisam bio lijen pa sam eto potražio neke tvoje analize da vidim kako ti to tumačiš. Odmah sam uočio tipični obrazac razvodnjavanja psiholoških astrologa. Pa da ja malo analiziram tvoju analizu:

Bubamarice,
jel' decka ima, pa se pitas kad cete poceti zajedno da zivite, ili ga ni nema na vidiku.
Pitam jer ide jedan JAKO nezgodan tranzit sa peakom sledeceg leta, ali bice i aktivan cele 2010 (tr uran kvadrat venera). Taj tranzit razbija inace sve ljubavne veze (ima tendenciju ako nisu stabilne da se bolje izrazim) jer trazi slobodu, kod tebe je venera vladar sedme pa ce morati na tom polju i da deluje. Ako nemas vezu to nije alarmantno jer onda taj kvadrat hoce da donese neobicne i neobavezne (u formalnom smislu) ljubavi, ali i trzavice u istim.

Ovdje počinješ tumačiti isključivo temeljem tranzita, ne spominješ ni prim direkcije, ni sekundarne progresije a da ne govorim o solarnim kartama. Svi iole jači astrolozi znaju da na osnovi samoga tranzita ne mogu jamčiti da će se događaj ostvariti. Ali ako već inzistiraš na tome mogla si skratiti i reći : PREKID značajnije ljubavne veze /okolnosti će pokazati aspekti s drugim planetima kao i solarna karta/ ili ako dotična nema dečka govori o upoznavanju nove ljubavi koja počinje sa velikom strasti i brzo se raspada. Uči malo, uči.

Tretnutno imas trigon tr neptuna na mesec, a sunce ti sija u devetoj kuci. Mastas da se preselis preko granice negde pretpostavljam? Ili bar da promenis dom.Inace zivot u inostranstvu sa ovakvim chartom je zaista povoljno resenje.Inace tr jupiter u trecoj -lakse ucenje stranih jezika ove godine.
To sto te posao nece... pa nece hteti jos neko vreme. Saturn (tr) je u kvadratu sa vladarom seste kuce. Donosi ili tegobe na vec postojecem poslu ili nemogucnost i probleme pri pronalazenju novog Moraces da sacekas da saturn odmakne, kako od kvadrata sa marsom, tako i od natalnog saturna. Do kraja godine poteskoce u komunikaciji sa prijateljima, kao i svojevrsna cistka u tom polju..

Krećem od zadnje rečenice koja je vrlo "detaljna" Šta znači do kraja godine ? S kime poteškoće, kako zašto itd....da se sve može provjeriti, "svojevrsna" - šta je to svojevrsna ? Nema svojesrsne. Jupiter u trećem polju - lakše učenje jezika. E ovo mi zaisat djeluje infantilno. Dušo draga, trebala si napisati što će taj Jupiter donijeti a ne što može donijeti. Trebala si joj napisati hoće li ili neće učiti neki jezik.

no meni je jasno kada se odmakneš od pretpostavki da si na tankome ledu.

Ipak poboljsanje se definitivno ocekuje (jupi i merkur na mc-u!!!) a sunce u devetom, samo kada -pa cim uran udje u ovna. On ce tada par godina ciniti trigon na mc i planete u susedstvu, pored toga ce se jupi setati od seme ka 11oj kuci sto daje vecu mogucnost prosperiteta u poslovnim vodama. Znam da to nije odmah, ali tad ce sunce bas sijati na tvom nebu

Analiziramo dedukcijski ovo.

Dakle "poboljšanje" se "očekuje" (dear Lord). I ono daje "mogućnost" prosperiteta u poslovnim vodama.... Eto to je suština tvojeg zadnjeg odlomka.

Ti u biti ovime nisi rekla ama baš ništa, nisi navela datume, nisi navela vrijeme, oslanjala si se jedino na tranzite i stalno spominješ mogućnost - ostavi se mogućnosti.

Ja takve horoskope mrzim. Naprosto mi ide na živce kada mi netko ide sa takvom neodređenom spikom i za to uzima ljudima novce.

Kod mene to izgleda otprilike ovako.

Netko pita hoće li promijeniti posao. Analiza uvijek i uvijek počinje sa izravnim odgovorom kada se radi o klijentima, o ovom slučaju je bio odgovor DA , Vi prelazte na drugo radno mjesto između tog i tog datuma (raspon od 2 tjedna) zašto prelazite i kako ćete se tamo snaći.

To je to.

Ali kužim ja u čemu je stvar. Oni koji nisu dovoljno sigurni u sebe drže se mogućnosti i pretpostavki tako da imaju slobodan manevarski prostor u slučaju da griješe.

Sve je ovo zanimljivo cuti , ali ja ljudi dodjoh na ovu temu zbog merkura i urana.
Kud vi odoste?
Evo predlazem - svidja mi se tema o sopstvenim iskustvima sa klijemtima ( i ako je to ceo Astro forum) . Otvorite temu o sopstvenom radu sa klijentima nacim na koji funkcionisete odnos astrolog - klijent , sta treba reci, dokle ici, kako bi ko ( nacin na koji bi ) na osnovu istih aspekata nesto predocili klijentu , otvorili ili zatvorili oci , lagati ih ako je tema neprijatna ili im srociti u lice itd. Molim vas, a i bilo bi korisno i lepo da se razmenjuju iskustva ( i citati o tome naravno) astrologa koji imaju staz rada sa klijentima. Da'l su se nekad pokajali sto su nesto rekli il nisu a mislili su da kazu itd.
Ajte molim vas , al nemojte ovde , postujte temu. Al to se dasava uvek i na svakoj temi, neverovatno i nikom ne smeta - al meni smeta. I sta rade uopste moderatori? :cry:

:(:(sad me ubi u pojam skroz:(

Zar nije poenta naci resenje a ne samo predvideti dogadjaj i ako je nesto lose u pitanju takticki precutati?
Vindex da li si nekad pokusao da nadjes resenje i posavetujes klijenta sta da radi kako da izbegne los dogadjaj ili preokrene tok dogadjaja u svoju korist, izbegne lose rezultate i privuce pozitivne.
Npr. ako neko ne moze da nadje posao duze vremena, aj da ne pricamo sad o pogibijama, nego da krenemo od manje losih stvari, da li si pokusao da nadjes problem i posavetujes osobu sta da radi i kako da sto pre npr dodje do posla i slicno?

Па јесте, поента би била наћи решење- како избећи догађај.
Али за неке ствари је немогуће.
Сећам се, пре око годину дана сам причала са једном познаницом која је потпуно посвећена астрологији већ 20 година, урезало ми се како ме је саветовала- ''ако неком видиш рану смрт, гледај да нађеш како је може избећи, пре транзита који доноси испуњење симболике, ако не постоји начин- ћути, не спомињи!''.

Zar nije poenta naci resenje a ne samo predvideti dogadjaj i ako je nesto lose u pitanju takticki precutati?
Vindex da li si nekad pokusao da nadjes resenje i posavetujes klijenta sta da radi kako da izbegne los dogadjaj ili preokrene tok dogadjaja u svoju korist, izbegne lose rezultate i privuce pozitivne.
Npr. ako neko ne moze da nadje posao duze vremena, aj da ne pricamo sad o pogibijama, nego da krenemo od manje losih stvari, da li si pokusao da nadjes problem i posavetujes osobu sta da radi i kako da sto pre npr dodje do posla i slicno?

naravno da jesam to stalno i radim, ali ovdje sam govorio o događajima koji se nisu mogli izbjeći. na neke stvari možeš utjecati na neke ne možeš nažalost.

tamo gdje se složi 7 aspekata, to je pravilo, 7 koji ukazuju na isti stvar događaj je sudbinski zacrtan. Ako govorimo o 5 aspekata sa sigurnošću prognoziramo događaj no ovdje se ne radi o sudbinskmo uplivu, jer ovdje postoji mogućnost otpora volje. Sve ispod 5 se može izbjeći.

naravno da jesam to stalno i radim, ali ovdje sam govorio o događajima koji se nisu mogli izbjeći. na neke stvari možeš utjecati na neke ne možeš nažalost.

tamo gdje se složi 7 aspekata, to je pravilo, 7 koji ukazuju na isti stvar događaj je sudbinski zacrtan. Ako govorimo o 5 aspekata sa sigurnošću prognoziramo događaj no ovdje se ne radi o sudbinskmo uplivu, jer ovdje postoji mogućnost otpora volje. Sve ispod 5 se može izbjeći.

A otkud to znas? Da li si probao da nekom zamenom energije izbegnes ili bar probas da nekako izbegnes i te sudbinski zacrtane dogadjaje kod sebe ili drugih ljudi?
Mislim da bez obzira na sve, uvek treba pokusati. Ja sam licno izbegla neke fatalne stvari u proslosti jer sam unapred znala da ce se desiti, nekad se desava tako sto se to nesto desi ali u mnogo blazem obliku i totalno se izbegnu fatalne posledice.
To sto si ti rekao 14-16 dana, da si pogresio za 2 dana, ja ne mislim da je to greska, vec je to neki sudbinski okvir, kad se u univerzumu "skupe uslovi" za neki dogadjaj, pod pretpostavkom da ima bezbroj potencijalnih buducnosti, vecina u detaljima, ja u to verujem, onda "univerzum" ceka na taj "povoljni" trenutak da "izvrsi" dogadjaj, a zbog mnogo uzrocno -posledicnih veza nikad ne mozemo biti ni sigurni u precizno vreme dogadjaja. Sad to sto si ti izracunao s razlikom od 2 dana to je ogromna preciznost.
Ne znam kako se odigrala ta saobracajna nesreca gde je osoba poginula, ali gledaj ako je osobi sudbina da padne sa 15 sprata, i ako taj pad ne moze da se izbegne, nekad je,ma koliko to suludo zvucalo kljucno da se desi pad, znaci to je kljucni dogadjaj taj "pad", nekad je dovoljno pasti, npr s kreveta malo se ugruvati i voila, izvrsili smo sudbinu, ta losa energija odnosno aspekt je izvrsen, losa energija je utrosena i to je to. Stvari nekad mogu da se malo "izvrnu" da se kljucne stvari ipak dese ali bez fatalnih posledica.
Eto toliko od mene, pa razmislite malo o tome.

@ pile
potpuno si u pravu, neke se stvari vecinom daju izbegnuti delimicnom ili potpunom zamenom energija, simbolikom koja je ispnjena, samo ako smo sigurni sta i kako se desava i gde je simbolika tacna...okvir dogadjaja je uvek + - 4 dana za tranzite Marsa na primer, samo morala bih sada da trazim gde sam to davno procitala jer ne deluju aspekti izricito u punom orbisu tacnom, pratila sam nekada, bude u aplikaciji ili na tacnom stepenu ili cak kad sve prodje ali je zaista islo oko 4 dana tolerancije...Jednom sam procitala, kad je aktivan kvadrat Marsa i Neptuna, znaci da ne ulazim u detalje gde su bila polja delovanja, nego mi je ostao opis u glavi , neko od astrologa je napisao - ili cete da dozivite da vam padne ogledalo i posece stopalo ili mozete da odete i potrosite novac na umetnicku sliku...poenta je bila - ispuniti simboliku aspekta..No misljenja sam da teske i krupne stvari ne mogu da se zaobidju kao sto je kraj zivota za moj pojam, to istrazivala nisam, ali sam, na svom primeru mnogo puta pokusavala da prevazidjem teze aspekte...skoro se desilo da sam imala kvadrat marsa i saturna i pored svih mera predostroznosti i obzira sam dobila prehladu burega..nekad moze, nekad ne moze bas sve da zaobidjemo

A otkud to znas? Da li si probao da nekom zamenom energije izbegnes ili bar probas da nekako izbegnes i te sudbinski zacrtane dogadjaje kod sebe ili drugih ljudi?
Mislim da bez obzira na sve, uvek treba pokusati. Ja sam licno izbegla neke fatalne stvari u proslosti jer sam unapred znala da ce se desiti, nekad se desava tako sto se to nesto desi ali u mnogo blazem obliku i totalno se izbegnu fatalne posledice.
To sto si ti rekao 14-16 dana, da si pogresio za 2 dana, ja ne mislim da je to greska, vec je to neki sudbinski okvir, kad se u univerzumu "skupe uslovi" za neki dogadjaj, pod pretpostavkom da ima bezbroj potencijalnih buducnosti, vecina u detaljima, ja u to verujem, onda "univerzum" ceka na taj "povoljni" trenutak da "izvrsi" dogadjaj, a zbog mnogo uzrocno -posledicnih veza nikad ne mozemo biti ni sigurni u precizno vreme dogadjaja. Sad to sto si ti izracunao s razlikom od 2 dana to je ogromna preciznost.
Ne znam kako se odigrala ta saobracajna nesreca gde je osoba poginula, ali gledaj ako je osobi sudbina da padne sa 15 sprata, i ako taj pad ne moze da se izbegne, nekad je,ma koliko to suludo zvucalo kljucno da se desi pad, znaci to je kljucni dogadjaj taj "pad", nekad je dovoljno pasti, npr s kreveta malo se ugruvati i voila, izvrsili smo sudbinu, ta losa energija odnosno aspekt je izvrsen, losa energija je utrosena i to je to. Stvari nekad mogu da se malo "izvrnu" da se kljucne stvari ipak dese ali bez fatalnih posledica.
Eto toliko od mene, pa razmislite malo o tome.

ja sam također zaista mnogo razmišljao o ovome što si rekla.

Međutim zamjena energije nije moguća. Ako imaš kvadrat u fiksnom znaku Marsa i Saturna to ćeš jako teško zamijeniti, jer teško možeš ispraznitit ako snažne energije.

kažem - prihvaćam zamjenu energije, ali nisam uvjeren da je ona u svim slučajevima moguća pogotovo kad su u pitanju fiksni znakovi.

Back