Biranje knjige

Na osnovu čega birate knjige koje ćete čitati?
Meni je bitno da je poznat autor, da mu je to najpoznatije djelo, ili drugo najpoznatije, da je dobar papir, dobra slova i dobre korice. Dalje mi je bitno da nema preko 350 strana i da poglavlja nisu ogromna, kao na primjer Ljubav u doba kolere, gdje su poglavlja po 60 strana, a veličina fonta je mala, pa mu to dodje oko 80 normalnih strana. To mi je previše! Nemam ja baš toliko slobodnog vremena da mogu odjednom pročitati poglavlje, a bez veze mi je da stanem u pola radnje.

pa, meni recimo nista od toga sto si naveo nije bitno
knjige najvise kupujem na preporuku ljudi sa slicnim citalackim ukusom, ili kupujem autore cije mi se jedno delo dopalo, pa kupim i druga...

pa na osnovu sinopsisa skapiram koji zanr i u kom smeru moze da bude knjiga
normalno nekad su to autori koji su ranije pokazali kao dobri
nekad procitam na netu ili u novinama neku recenziju pa me povuce da procitam

Nikad ne mogu znati da li je knjiga dobra ili ne ukoliko je prethodno ne pročitam. Obično to činim po savetu prijatelja ili ličnom ukusu. Autor ne mora btit poznat, mada najbolje iskustvo imama sa poznatim delima, kao ni papir, korice, to zavisi od samog izdavača. I da:), bitno mi je da kada tražim određenu knjigu pogledam nekoliko stranica, čisto da vidim ko je i kako lektorisao, jer današnji lektori su užas (naravno ne svi:) )

Na osnovu čega birate knjige koje ćete čitati?
Meni je bitno da je poznat autor, da mu je to najpoznatije djelo, ili drugo najpoznatije, da je dobar papir, dobra slova i dobre korice. Dalje mi je bitno da nema preko 350 strana i da poglavlja nisu ogromna, kao na primjer Ljubav u doba kolere, gdje su poglavlja po 60 strana, a veličina fonta je mala, pa mu to dodje oko 80 normalnih strana. To mi je previše! Nemam ja baš toliko slobodnog vremena da mogu odjednom pročitati poglavlje, a bez veze mi je da stanem u pola radnje.
Hehe, kriterirujumi su nam slicni!
I ja volim da to bude poznat autor, da to bude poznat naslov, da nisu mnoooogo mala slova i da nema preko 400strana..

Rudjer,odakle ti ta masna laz za Davica?
Tragovi od Davica imaju 365 strana
Tajne 454 strane
Generalbas 294
Crno na belo 339
Visnja za zidom 266
Beton i svici 342
Pristojnosti 343 strane

Svega mi! Sto bih lagao? Mozda nije isti font. Prvo mi je zapalo u oci da je svaka debela po 7-8 cm. Onda sam onako prelistao vise iz pristojnosti, da ispostujem onu zenu sto mi je trazila. Ona jedna knjiga je imala cak oko 750 strana. Evo sad sam kod sebe uzeo, analize radi, nekoliko knjiga po 350 strana i svaka je debela oko 3 cm.

OSKAR DAVIČO - PESMA

Godina izdanja
1988

Izdavač
SVJETLOST

Broj stranica
621

slika-217809-2011-06-1308825160-default.jpg

Svega mi! Sto bih lagao? Mozda nije isti font. Prvo mi je zapalo u oci da je svaka debela po 7-8 cm. Onda sam onako prelistao vise iz pristojnosti, da ispostujem onu zenu sto mi je trazila. Ona jedna knjiga je imala cak oko 750 strana. Evo sad sam kod sebe uzeo, analize radi, nekoliko knjiga po 350 strana i svaka je debela oko 3 cm.

Ja ti, bre, verujem. Ja sam od njega procitala Tragove, Tajne, Generalbas, Crno na belo, Visnja za zidom, Beton i svici, Pristojnosti. Knjige su dosadne, besmislene i glupe. Cesto se vrti oko neke misli i kao je nesto dublje razvija, a onda vidis da je to bilo samo pametovanje, posto to uopste nije dovrseno.

Poslednja izmena:

Back