Izadje rang lista i onda prvi na listi bira smer, drugi bira smer itd. Sve dok se ne popuni za neki smer broj budzetskih mesta. Onda sledeci sa rang liste bira smer ali je na samofinansiranju itd. Je l mozes da ukapiras ili da ti jos pojednostavim?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izadje rang lista i onda prvi na listi bira smer, drugi bira smer itd. Sve dok se ne popuni za neki smer broj budzetskih mesta. Onda sledeci sa rang liste bira smer ali je na samofinansiranju itd. Je l mozes da ukapiras ili da ti jos pojednostavim?
Pihhhh,ja taman pomislih da naidjoh na konkurenciju..Polagaću prijemni i na biološkom i na medicini,premda mi je medicina prva opcija![]()
Ljudi u skoli smo dobijali neke brosure gde pise da za Bioloski treba za samofinansiranje 85 a za budzet 89..Ne znam koliko je to tacno i zanima me da li to vazi za fakultet ili to ide po smerovima? Hvalaa![]()
Ciao buduce kolege..
Citala sam ove vase poruke i sve je kul..Ja sam se odlucila za biologiju smer genetika i evolucija pa sam nasla nesto na jednom sajtu sto me malo uplasilo..
Evo i tog dela:
PROGRAMI ZA PRIJEMNI ISPIT
OPŠTA GENETIKA: Program iz Mendelizma (zakonitosti nasleđivanja, genske interakcije, genotip i fenotip), citogenetika, imunogenetika (genetički mehanizmi imunoloških sposobnosti, imunogenetika krvnih grupa kod čoveka), naslednost i variranje osobina kod ljudi, nasledne bolesti kod ljudi, populaciona genetika (izrada zadataka iz populacione genetike, inbriding, heterozis i koeficijent srodstva);..
E sad ja ne znam jel to neki deo koji ce biti na prijemnom ili ..?
i gde da nadjem te ispite,msm zadatke..
Hvala unapred.![]()
Mnogo je jaci fakultet u Beogradu, vise se radi i uci, i naravno, vise se priznaje.
Disekcije se uglavnom rade na prvoj godini ( barem smo mi ), na zabama, morskim mackama, pacovima, i na nekim insektima. U narednim godinama imaces vezbe, na kojima ces koristiti tipa pacovsku krv ili mokracu, i tako nesto postoji na vise predmeta. Ali neces raditi to svaki dan i puno cesto. I da znas, nije to nista spektakularno, nesto sto bi zeleo svaki dan da radis
Tereni se cesto organizuju, ali van predmeta ( nisu obavezni ), u okviru sekcija, a od obaveznih terena na fakultetu : Za sada postoji samo jedan ( i to za biologe i ekologe, molekularci nemaju nijedan ), traje oko 8,9 dana, i za to vreme pravis herbarijum od oko 250 biljaka. Ekolozi imaju jos neke,ali ne znam kako tacno to kod njih ide.
Sto se tice prebacivanja, u toku studija one se, u principu, ne praktikuju, ali uvek ima izuzetaka. A za master : Ne,nije moguce tek tako ( iako ce ti prodekan reci da nece biti nikakvih problema kad ga pitas u I godini ), mozda bi ti i dozvolili, ali bi to znacilo da moras da ispolazes sve razlike u predmetima izmedju ova dva modula, ali postoji tu jedna stvar. Molekularci imaju dosta manje mastera, biolozi vise, oko 12 mislim, pri cemu, kod nas, imas neke vezano za tu oblast, sto sve mozes da vidis na sajtu fakulteta, ali ti je jos rano o tome da razmisljas![]()
A sto se tice priznavanja...Kao,priznat je svugde u svetu, ali da li je to zaista tako, to vec ne znam, nisam jos dotle stigla..![]()
Evo,ja sam student IV godine opste biologije,i evo sta mogu da ti kazem :
Profesori uopste nisu kreteni, bas naprotiv, vrlo su korektni, nema izivljavanja, u odnosu na znanje ces i dobiti ocenu. Ovi sa molekularnog dela su skloni da malo preteruju, ali ti ako upises opstu ili ekologiju, sa njima ces se malo sretati.
Posto ti je prijemni vec bio, iskreno se nadam da si upisala opstu, jer je ekologija takooooo smaracka. Opsta je kul, ucices o svemu, od mikrobiologije,preko algi, gljiva, zivotinja, biljaka, pa onda opet evolucija, genetika, molekularna, neke ekologije i tako,svasta nesto ( ja imam ukupno 43 predmeta ). Skroz je zanimljivo, ja svoj fakultet obozavam! Tezak je,naporan,ali ako volis i ako mozes da ucis malo vise, da se odreknes cestih izlazaka, onda ti nece biti problem da das sve u roku sa finim ocenama. Tacno je da je neorganizovan, da neces imati praksu, da nemamo zgradu, da jurcas na sve strane, ali, nije nista strasno...![]()