Бина мора пасти !

Мила наредила, и сад Нишлије трљају главу шта ће и како ће.
Хтели би Новој Комунистичкој Партији Југославије да угоде,
али држава Србија се не да.

Заебато бато.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/poraz-sistema-predsednik-medijane-o-odbijanju-da-se-ukloni-nelegalna-bina-za-vucicev-sabor-u-nisu/?widget=in-article danas+switch&segment=danas-topcontent&article=„Poraz sistema“: Predsednik Medijane o odbijanju da se ukloni nelegalna bina za Vučićev sabor u Nišu&ref=personalized&pv=c15b1e44-03c8-4311-b467-5567a563e83e
Ће да видимо коме ће буде зајебато

Dobra fora, predobra, nalepis na metalnu konstrukciju na prolaznom trgu obavestenje opstinskog komunalnog inspektora i smatras da je resenje dostavljeno (iako na resenju stoji da se mora dostaviti stranci). No, isto tako bi taj komunalni inspektor sem slanja dopisa nadleznom javnom komunalnom preduzecu MORAO da zapecati objekat (binu), znaci da ga ogradi i stavi trake upozorenja. Ovo, ako cemo bas da teramo mak na konac.

A sa prakticne strane, "obavesteni" vlasnik bine uvek moze da dokaze da mu resenje nije dostavljeno jer je imbecil iz opstinske komunalne inspekcije to resenje zalepio na, pazi ovo, metalnu konstrukciju bine na trgu kojim dnevno prodje par hiljada ljudi. Imbecil iz opstinske komunalne sluzbe je poslusao naredjenje svojih nadredjenih iz opstine i ni po cemu nije drugaciji od njegovih kolega u drugim niskim opstinama i gradu Nisu. Imbecili iz opstine su uradili svoje, po diktatu negde odozgo su "izvrsili" svoju duznost, pro forme izbacili neko resenje, zaveli ga na salteru komunalnog preduzeca grada Nis i, sto je daleko najvaznije, to objavili po opozicionim medijima. A da u sustini apsolutno nista nisu uradili, niti sprecili odrzavanje mitinga, niti sprecili dolazak zvaloustog u Nis iako mu je "zabranjen" ulazak u Nis, niti pridobili nekoga novoga za svoju stranu. Jedini efekat je da neutralni u Srbiju kazu "o, ybt, imbecilaaa..".

Na stranu da li je prekrsen ili nije neki lokalni propis. No, sigurno znam da gradska inspekcija ima visu nadleznost nad opstinskom. Organizatori nisu cak ni hteli da se zamaraju sa ponistavanjem resenja od strane gradske inspekcije izdavanjem dozvole gradskih komunalnih sluzbi..

Uzgred, u tekstu nema objasnjenja zasto je komunalna inspekcija izdala resenje da je nadstresnica nelegalno podignuta.

Edit
Sad videh tekst Danasa na linku ispod. Kazu nije prijavljen skup opstini. Proverili su u gradu da li su im oni izdali dozvolu? Ah, da, u gradu su na vlasti SNS-ovci a sa njima ne saradjuju.

Poslednja izmena:

Заебато бато.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/poraz-sistema-predsednik-medijane-o-odbijanju-da-se-ukloni-nelegalna-bina-za-vucicev-sabor-u-nisu/?widget=in-article danas+switch&segment=danas-topcontent&article=„Poraz sistema“: Predsednik Medijane o odbijanju da se ukloni nelegalna bina za Vučićev sabor u Nišu&ref=personalized&pv=c15b1e44-03c8-4311-b467-5567a563e83e
Kapetan Flok stavio uložak. Neće biti krvavih tangi.

Ne bih ja terao mak na konac, bar ne za takve stvari , ja sam zaeban za druge stvari , znaci pronevere, zloupotrebe i ostalo , tako da bi podosta ljudi u Nisu bilo redovno pozivano u sud , da se stalno dopune iskazi...

A to oko komunalija, to sam uvek za kompromis, pustis svima da se urede malo i to je to...
Dobro malo da nauce i kako se radi posao....nema nista lose ni da nalepe na bini , ni da dostave stranci kao nekome ko je prijavio , ali ako nije prijavio , kako ce dostaviti stranci , nego se lepi tamo gde se objekat nalazi...da procita onaj ko objekat postavlja..

Mozda je to vama nelogicno , ali nemam ja kristalnu kuglu pa da ako neko podize binu a nece da se javno izjasni da to radi , da ja isterujem mak na konac, nego brate nalepim tamo gde je neregularan objekat i sutra pozovem mup ekipu i komunalno i to se ukloni, ostavi se neki rok da se prijavi vlasnik tribina, da bi mu se naplatilo uklanjanje, u protivnom ide na dobos, ukoliko inspektori ne utvrde ko je odgovoran, a posto se ovde moze utvrditi ko je odgovoran, to se preko inspektora donese i odluka , i sve lepo funkcionise...

Das priliku svima da budu ljudi , a ko hoce da se busa, isbusis ga kulturno pa nek se pushi posle..

jeste li vi sigurni da onaj iz komunalne što se potpisao na rešenju još uvek inspektor?
On po zakonu ima pravo i mora da donese resenje o uklanjanju nelegalno podignutog objekta na javnoj povrsini. Niko ne moze da mu ospori to.
No, svima je jasno da je ovo politicka farsa, "zabranjuje" se ulazak zvaloustom u Nis, pa bi u skladu sa tim opstinari iz Medijane odbili zahtev za podizanjem bine da je podnet iako svi znamo da gradska komunalna inspekcija ima nadleznost nad opstinskom i vrsi njihov nadzor i ponistava njihove odluke koje nisu u skladu sa zakonom te bi bina bila svakako podignuta... no bitno je da pokazes da si ti protiv iako tvoje protivljenje nije po zakonu. Inat. A opet ovi iz SNS-a se nisu ni udostojili da podnesu zahtev opstinskoj sluzbi jer nece da im se ponizavaju. Inat.

No, poenta je da ovako jeftinom i providnom brigom za insitucije opozicija puca sama sebi u nogu, svakom normalnom ko nije ogorceni opozicionar je jasno da je ovo igra i nista vise.

Ne bih ja terao mak na konac, bar ne za takve stvari , ja sam zaeban za druge stvari , znaci pronevere, zloupotrebe i ostalo , tako da bi podosta ljudi u Nisu bilo redovno pozivano u sud , da se stalno dopune iskazi...

A to oko komunalija, to sam uvek za kompromis, pustis svima da se urede malo i to je to...
Dobro malo da nauce i kako se radi posao....nema nista lose ni da nalepe na bini , ni da dostave stranci kao nekome ko je prijavio , ali ako nije prijavio , kako ce dostaviti stranci , nego se lepi tamo gde se objekat nalazi...da procita onaj ko objekat postavlja..

Mozda je to vama nelogicno , ali nemam ja kristalnu kuglu pa da ako neko podize binu a nece da se javno izjasni da to radi , da ja isterujem mak na konac, nego brate nalepim tamo gde je neregularan objekat i sutra pozovem mup ekipu i komunalno i to se ukloni, ostavi se neki rok da se prijavi vlasnik tribina, da bi mu se naplatilo uklanjanje, u protivnom ide na dobos, ukoliko inspektori ne utvrde ko je odgovoran, a posto se ovde moze utvrditi ko je odgovoran, to se preko inspektora donese i odluka , i sve lepo funkcionise...

Das priliku svima da budu ljudi , a ko hoce da se busa, isbusis ga kulturno pa nek se pushi posle..
Ne mozes da pustis svakome da urede malo i to je to... postoji zakon, zakona se moraju svi pridrzavati. Od obicnog gradjanina, preko opozicije pa do vlasti.
No, u Srbiji se svi drze one cuvene Brozove izjave iz '70-tih: "pa bog te, nemremo se drzati zakona kao pijan plota". I to se fenomenalno primilo kod Srba, hvala copavom bravaru doveka, niko se zakona ne pridrzava i svi ga savijaju kako im dune, odnosno kako im koristi.

On po zakonu ima pravo i mora da donese resenje o uklanjanju nelegalno podignutog objekta na javnoj povrsini. Niko ne moze da mu ospori to.
No, svima je jasno da je ovo politicka farsa, "zabranjuje" se ulazak zvaloustom u Nis, pa bi u skladu sa tim opstinari iz Medijane odbili zahtev za podizanjem bine da je podnet iako svi znamo da gradska komunalna inspekcija ima nadleznost nad opstinskom i vrsi njihov nadzor i ponistava njihove odluke koje nisu u skladu sa zakonom te bi bina bila svakako podignuta... no bitno je da pokazes da si ti protiv iako tvoje protivljenje nije po zakonu. Inat. A opet ovi iz SNS-a se nisu ni udostojili da podnesu zahtev opstinskoj sluzbi jer nece da im se ponizavaju. Inat.

No, poenta je da ovako jeftinom i providnom brigom za insitucije opozicija puca sama sebi u nogu, svakom normalnom ko nije ogorceni opozicionar je jasno da je ovo igra i nista vise.

Игра са парастосом

Заебато бато.
68016-mila-pajic.jpg

Ne mozes da pustis svakome da urede malo i to je to... postoji zakon, zakona se moraju svi pridrzavati. Od obicnog gradjanina, preko opozicije pa do vlasti.
No, u Srbiji se svi drze one cuvene Brozove izjave iz '70-tih: "pa bog te, nemremo se drzati zakona kao pijan plota". I to se fenomenalno primilo kod Srba, hvala copavom bravaru doveka, niko se zakona ne pridrzava i svi ga savijaju kako im dune, odnosno kako im koristi.

Законско беззакоње

Mozes....ja mogu da polomim osobu koja pravi problem, imam sva ovlascenja, ali mogu samo da dodjem i kazem nemoj da pravimo problem, podjite ka izlazu...
tacno je da u drugom slucaju deo posla obavlja mojih 2m, ali nema veze..

Isto kao sto sa djacima ne teras mak na konac..
Tako ne teras ni sa narodom, ali ne da busis sistem..

Evo ako popgledas forum, moze se to uzeti kao primer..
Jedno je ne drzati se bukvalno pravila....a drugo je pravis se blesav i izvrces i kontriras svrsi...
Forum i Srbi danas su bas primer koliko je ucestalo kontriranje svrsi , a ne pravni foormalizam..

Tako da to sto ti pises je kruto , rigidno i uvek dovodi do velikih sukoba...
To ne sprovode ni pametne zemlje u svetu , npr Svajcarska , ona koliko god je stroga, uvek je prvo edukativna, obavestavajuca pa tek onda upozoravajuca pa tek ukazivanje na nezakonitost..

Red pa nered...

Mozes....ja mogu da polomim osobu koja pravi problem, imam sva ovlascenja, ali mogu samo da dodjem i kazem nemoj da pravimo problem, podjite ka izlazu...
tacno je da u drugom slucaju deo posla obavlja mojih 2m, ali nema veze..

Isto kao sto sa djacima ne teras mak na konac..
Tako ne teras ni sa narodom, ali ne da busis sistem..

Evo ako popgledas forum, moze se to uzeti kao primer..
Jedno je ne drzati se bukvalno pravila....a drugo je pravis se blesav i izvrces i kontriras svrsi...
Forum i Srbi danas su bas primer koliko je ucestalo kontriranje svrsi , a ne pravni foormalizam..

Tako da to sto ti pises je kruto , rigidno i uvek dovodi do velikih sukoba...
To ne sprovode ni pametne zemlje u svetu , npr Svajcarska , ona koliko god je stroga, uvek je prvo edukativna, obavestavajuca pa tek onda upozoravajuca pa tek ukazivanje na nezakonitost..

Red pa nered...
Jeste, bas je tako u Svajcarskoj, kad te uhvate da si prekrsio zakon (vozio brze od dozvoljenog, bacio praznu konzervu coca cole na travnjak, ilegalno postavio sator na gradskom trgu itd) oni te prvo upozore i edukuju o tome, te ukazu da je to nezakonito a onda te pomiluju po glavi i puste. Jeste ali kad bi se zayebavali. Oderu te kaznom, za bacenu konzervu dobijes od 500 do 1000 SFR kazne (ovo sam napisao napamet jer ne znam tacno) a da ti ljubazni sluzbenik opstine samo kaze da je po tom clanu zakona kantona Zug zabranjeno bacanje otpada na javne povrsine i da ti tiket na tu sumu. Edukuju te sa tih 500-1000 SFR.

Secam se da je pre 6-7 godina jedan nas lik u Bazelu menjao ulje iz kola na ulici, svi su ga gledali u cudu, a zatim je to ulje prosuo direktno u kisnu kanalizaciju, niko mu nije prisao ali mu je za 1 sat stigla inspekcija iz opstine sa prekrsajnom prijavom na 2000 SFR. Nisu su se trudili da ga edukuju, upozorili su ga sa tom sumom da je apsolutno zabranjeno to sto je uradio. Posle godinu dana je uradio isto, srpski inat "ko im yebe majku, oni ce meni da zabrane". Opet ga je neko video i prijavio, Ovaj put su ga odveli na pravi sud, rebnuli mu 15-tak hiljada SFR kazne, oduzeli automobil i dobio je ne znam koliko sati dobrovoljnog rada i obavezne edukacije u ustanovama za ekologiju.

Dakle, nije to kruto, drzati se zakona. Samo je narod u Srbiji raspusten i bahat, previse bahat. Zato imate i takvu vlast.

Mislim da me zaebavas......i plus jos navodis primer u kome se vidi da je poslat bandoglav na rehabilitaciju...
Ne, ovo je istinita prica o balkancherosu koji je hteo da ustedi 150 SFR na menjanju ulja u kolima.
Rehabilitacija je pokusaj drzave da ga uklopi u zivot u novoj sredini, nije deo kazne. Ali je pre toga kaznjen sa kintom za koju je mogao da kupi nova kola a ne da zameni ulje u servisu, kaznjen je i oduzimanjem toga automobila i satima dobrovoljnog rada za zajednicu.

Sta su trebali da urade sa njim? Da mu oproste kaznu iako je vec kaznjen za isti prekrsaj? To nije kruto sprovodjenje zakona, to je normalno sprovodjenje zakona, ono sto Srbiji treba kao 'leba.

Back