Bin Laden pozvao Amerikance da pređu u Islam!

lilyl:
Ja bih se NAJVISE najvise na svetu obradovala da vidim Amere ovako obucene !!!.
najava.jpg
Ovi baš izgledaju...opasno. :shock:

sevilja:
Ovi baš izgledaju...opasno. :shock:

Sto? Meni su skroz gotivni!
Inace, citala sam tu nekakvu Bin Ladenovu izjavu. Ma, upravu je on. Kaze da SAD nece imati mira dok mu se ne istornjaju iz zemlja Muhamedove, to jest njihove, tj. njegove... Razumljivo. Samo ne znam da li je izabraop pravi nacin. Pobiti toliko lijevih ljudi da bi uradio cak i najplamenitiju stvar... Hm.
Ako moram da biram ko mi je miliji on ili Bus. Obojica su mi fuj, ali mi je Bus milion puta vise fuj. Ali ko nas pita?

A da li je to samokampanja ili je zaista Bin Laden? Nemam pojma. Malo mi trulo zvuci da bi bilo pravo.
Samo, ove godine se Ramazan pokapa sa tim famoznim datumom. A zna se da Ramazan nema datum odredjeni nego ga objave iz Meke. Dakle, nije slucajno.
U svakom slucaju, zloupotreba vjere.

HEBEHA:
Sto? Meni su skroz gotivni!
Inace, citala sam tu nekakvu Bin Ladenovu izjavu. Ma, upravu je on. Kaze da SAD nece imati mira dok mu se ne istornjaju iz zemlja Muhamedove, to jest njihove, tj. njegove... Razumljivo. Samo ne znam da li je izabraop pravi nacin. Pobiti toliko lijevih ljudi da bi uradio cak i najplamenitiju stvar... Hm.
Ako moram da biram ko mi je miliji on ili Bus. Obojica su mi fuj, ali mi je Bus milion puta vise fuj. Ali ko nas pita?

A da li je to samokampanja ili je zaista Bin Laden? Nemam pojma. Malo mi trulo zvuci da bi bilo pravo.
Samo, ove godine se Ramazan pokapa sa tim famoznim datumom. A zna se da Ramazan nema datum odredjeni nego ga objave iz Meke. Dakle, nije slucajno.
U svakom slucaju, zloupotreba vjere.
I katoličanstvo i islam su smišljeni kao vid kontrole naroda.
Nemaju džabe i jedni i drugi ispovest.

Svaka vjera je nastala kao objasnjenje onoga sto covjek ne shvata sam od sebe (vatra, nastanak, oblaci, kisa...) Sve to vjera fino objasni i nema podpitanja nego je tako.
Sada, kada mnogi znaju za naucna objasnjenja vremenskih prilika, nastanka covjecanstva, reljefa itd. vjera, kao i drzava (kao institucija) sluzi za zauzdavanje mase tj. naroda. Svaka vjera.
Zasto je nastao brak kao institucija. Recimo zemlja koja hoce da popravi natalitet bi trebalo da navija da muskarac ima sto vise zena jer se tako natalitet popravlja jako brzo. Ovako moze da napravi jedno, a onako bi pravio recimo troje djece godisnje. Cemu onda ta ogranicenja - radi kontorle i nadzora. Sve je isto.

HEBEHA:
Svaka vjera je nastala kao objasnjenje onoga sto covjek ne shvata sam od sebe (vatra, nastanak, oblaci, kisa...) Sve to vjera fino objasni i nema podpitanja nego je tako.
Sada, kada mnogi znaju za naucna objasnjenja vremenskih prilika, nastanka covjecanstva, reljefa itd. vjera, kao i drzava (kao institucija) sluzi za zauzdavanje mase tj. naroda. Svaka vjera.
Zasto je nastao brak kao institucija. Recimo zemlja koja hoce da popravi natalitet bi trebalo da navija da muskarac ima sto vise zena jer se tako natalitet popravlja jako brzo. Ovako moze da napravi jedno, a onako bi pravio recimo troje djece godisnje. Cemu onda ta ogranicenja - radi kontorle i nadzora. Sve je isto.
Ne mogu se sližiti ni u vezi nauke i njenih objašnjenja, a ni u vezi teze da svaka vera zauzdava.
Pravoslavlje ne zauzdava, jer da to radi, ne bi bilo toliko rascepkano.

sevilja:
Ne mogu se sližiti ni u vezi nauke i njenih objašnjenja, a ni u vezi teze da svaka vera zauzdava.

Prva greska Hriscanstva je razdvjanje Katolika i Pravoslavaca. Posebna greska pravoslavne crkve je cjepkanje na Rusku, Grcku, Srpsku... pa nadalje. I sad muka sto ovi hoce da prave CPC. Ionako je besmisleno postalo.

Ali, prihvatimo to kao normalno. Islam je mlada vjera i stoga je u usponu. Hriscanstvo se pomalo gubi.
Prost primjer - Imas Grafite sa Hristom, apostolima... Tipa, slusaju tehno.
Naprave nesto slicno sa Muhamedom, Alahom - protesti, ludilo.
Mlada vjera, ljudi jos odani istoj, ona se trudi da ih odrzi.
Koliko nas posti makar i Veliki Petak, a kamoli 49 dana uskrsnjeg posta?
Recimo u Tunisu koji se odrekao serijatskog prava, poligamije, bas su Evropeizovani... A svega 30% se ne pridrzava strogo Ramazanskog posta, koji podrazumjeva mjesec dana ne jedenja, ne pijenja, ne uzivanja ni u kom smislu (znas...) do zalaska sunca. Znaci 30% od ukupno 9 miliona. I tih 30%, ono, neki farbaju familiju da poste, pa se sakriju u neki budzak da ne umru od gladi, pa malo hleba, sira, vode...
Hriscanstvo je dovoljno stara i dokazana vjera i nema vise onu snagu jer joj i ne treba.
A pravoslavlje, kao i druge vjere jeste zauzdavalo, ali lose...

sevilja:
Tako je.Zato antipravoslavna propaganda na prostoru bivše Jugoslavije uspeva da od nekadašnjih pravoslavaca napravi nevernike.Crna Gora je radikalan primer gubljenja veza među pravoslavcima.

Veze medju pravoslavcima moraju biti slabije nego medju katolicima.
Oni su svi samo Katolici. Nema Italijanski katolici, Francuski katolici, Hrvatski katolici, Americki katolici... Oni su samo Katolici.
DOk smo mi nasli za shodno da se cijedimo na Rusku, Grcku pravoslavnu crkvu...
Pa nam je Sveti Sava napravio Srpsku Pravoslavnu crkvu.
Pa sada imamo i Makedonsku posebno...
I uopste, gdje ima pravoslavaca, oni imaju Nekutamo pravoslavnu crkvu... Zato slabe veze. CG je samo nastavak recitacije.

Back