Bin Laden je mrtav?

Da li verujete u zvaničnu verziju Bin Ladenovog ubistva?

• Da

• Ne

• Americka prevara!

• Jos nse nisat ne zna

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Islam ima pravo da se siri mirom.To je zadatak Islama i zato niko ne smije sprijeciti muslimane da sire Islam jer se kroz sirenje Islama spasavaju ljudi od paklene kazne.Onda je Allah zadovoljan narodu koji siri Islam jer Islam se mora siriti i to ce ostati tako i nece nikada prestati.Sto vi mislite da mi muslimani stanemo sa sirenjem Islama i da se medjusobno suradjujemo i da pokusavamo da spasemo na primjer Srpsku zajednicu pakla time sto ce prijeci neki u Islam.To je nama ostavio Muhammed s.a.v.s. i u tome nema niceg loseg jer Islam se moze siriti mirom i moze se siriti dobrom rjecju.Na primjer Americki misionari koji se krecu Afrikom takodjer sire Krscanstvo organizirajuci kurseve Engleskog jezika a zatim pomazuci siromasnima.tako oni zadobijaju nove vjernike i nove Krscane.Isto tako i muslimani zele mirom da sire svoju vjeru jer oni nikome ne smetaju a tu su da pomognu svakom covjeku koji zeli prijeci u Islam kako bi postao musliman.

...baš me zanima kako to sa tim sabljetinama ( ispod palme ) mirno potpomažeš širenje islama ... i baš me zanima kako to baš izabra vas tvorac da širite istinu sa ovim sabljetinama ... i koja je to istina životati na sečivu ... pa ako izabra vas , što ne reče i drugima to( taj što nizabra vas da širite apsolutnu istinu ) da ne žive u zabludi i pogibelji ...ili on njih mrzi a vas voli .. ili sve ne voli i zavadi ..a ovo ti kažem jer bar ima sličnih vama i hrišćanima stotinak koji tvrde isto kao i vi da su oni izabrani .. ajde kaži životati .... Pozdrav !

p.s. ovo ne pričam da bih omalovažio ili povredio verska osećanja ničija , a ponajmanje muhamedanska ( tvoja ) ...ovo pitam te jer sam laik neznabožac ( tako ovi moji kažu da sam ) , pa bih hteo da znam da budem znajući ( a ne verujući -- kolika većera tolika i vera , kao kod svth ) , kao svi koji se hvale da znaju istine o ovim pitanjima ...

...baš me zanima kako to sa tim sabljetinama ( ispod palme ) mirno potpomažeš širenje islama ... i baš me zanima kako to baš izabra vas tvorac da širite istinu sa ovim sabljetinama ... i koja je to istina životati na sečivu ... pa ako izabra vas , što ne reče i drugima to( taj što nizabra vas da širite apsolutnu istinu ) da ne žive u zabludi i pogibelji ...ili on njih mrzi a vas voli .. ili sve ne voli i zavadi ..a ovo ti kažem jer bar ima sličnih vama i hrišćanima stotinak koji tvrde isto kao i vi da su oni izabrani .. ajde kaži životati .... Pozdrav !

p.s. ovo ne pričam da bih omalovažio ili povredio verska osećanja ničija , a ponajmanje muhamedanska ( tvoja ) ...ovo pitam te jer sam laik neznabožac ( tako ovi moji kažu da sam ) , pa bih hteo da znam da budem znajući ( a ne verujući -- kolika većera tolika i vera , kao kod svth ) , kao svi koji se hvale da znaju istine o ovim pitanjima ...

Ako mislite da se Islam nece siriti i dalje onda se varate.Islam ima svoju misiju i on zeli da se siri u cijelom svijetu kako bi Islam imao svoje sljedbenike i kako bi Dzamije na Zapadu i sire bile pune vjernika.Inace mi muslimani ne sirimo Islam sabljom jer da smo to htjeli onda bi smo cijelu Indiju Islamizirali nego bas Veliki Moguli su bili blagi prema Hindusima.Inace Islam se siri zato da bi spasio oljude pakla jer ti si mozda neznabozac ali to je nesto sto ti imas jer ti prakticno zivis u neznanju i tebi visi pakao na onom svijetu sve dok ne upoznas nekog muslimana koji ce te na ovom svijetu spasiti paklene kazne a to je da imas priliku primiti Islam.

Ako mislite da se Islam nece siriti i dalje onda se varate.Islam ima svoju misiju i on zeli da se siri u cijelom svijetu kako bi Islam imao svoje sljedbenike i kako bi Dzamije na Zapadu i sire bile pune vjernika.Inace mi muslimani ne sirimo Islam sabljom jer da smo to htjeli onda bi smo cijelu Indiju Islamizirali nego bas Veliki Moguli su bili blagi prema Hindusima.Inace Islam se siri zato da bi spasio oljude pakla jer ti si mozda neznabozac ali to je nesto sto ti imas jer ti prakticno zivis u neznanju i tebi visi pakao na onom svijetu sve dok ne upoznas nekog muslimana koji ce te na ovom svijetu spasiti paklene kazne a to je da imas priliku primiti Islam.

..dobro Mingo --ja prihvatam poziciju neznabožca jer zaista svim percepcionim moćima nemam saznanja o njemu ( ako izuzmem moja promišljanja ) ..ti koliko vidim hoćeš da kažeš da si znanobožac ( nešto kao mojsije ) , onda moraćeš da podučiš sve neznabošce kako da se percepciono sretnu s bogom ... to ti je sveta dužnost , ako ne želiš u pakao .. za mene ne brigaj , ako celog života neznam ne mogu zbog toga da odgovaram .. no ti koji znaš , a kriješ to od onih koji vape da znaju - činiš veliki greh ..
...drugo ; o islamu govoriš kao o živom biću ( imam takav lingvistički utisak ), koje ima svoj identitet .. ako je to tako , onda je prolazan ... ili ja to imam samo takav utisak dok čitam tvoja kazivanja ?

.. P.S. tvrdim da tvorac nije onaj što kažnjava / preti / zastrašuje --- gura u paklene muke ... tosu sve niska i zlotvorska delanja --- to nije čak ni za časna čoveka ; toje za neljude .... za mene je tvorac Ljubav / radost / veselje .. tako đžaba pretnje -- znaću da dolaze od neljudskog karaktera ... a ako me pamet ne vara , tako piše i u kuranu ( svo zlo je od ljudi a svo dobro od Tvorca ) ---- životati, reci da ne grešim !

Islam ima pravo da se siri mirom.To je zadatak Islama i zato niko ne smije sprijeciti muslimane da sire Islam jer se kroz sirenje Islama spasavaju ljudi od paklene kazne.Onda je Allah zadovoljan narodu koji siri Islam jer Islam se mora siriti i to ce ostati tako i nece nikada prestati.Sto vi mislite da mi muslimani stanemo sa sirenjem Islama i da se medjusobno suradjujemo i da pokusavamo da spasemo na primjer Srpsku zajednicu pakla time sto ce prijeci neki u Islam.To je nama ostavio Muhammed s.a.v.s. i u tome nema niceg loseg jer Islam se moze siriti mirom i moze se siriti dobrom rjecju.Na primjer Americki misionari koji se krecu Afrikom takodjer sire Krscanstvo organizirajuci kurseve Engleskog jezika a zatim pomazuci siromasnima.tako oni zadobijaju nove vjernike i nove Krscane.Isto tako i muslimani zele mirom da sire svoju vjeru jer oni nikome ne smetaju a tu su da pomognu svakom covjeku koji zeli prijeci u Islam kako bi postao musliman.

Istorija te demantuje. Već su muslimani pokušali da širre islam po Srbiji i zna se kako su prošli. Jesmo dugo čekali pravi trenutak, ali kad je on došao, tirani su skupo platili svoju tiraniju.
A šta kažeš na to da postoji Bog, ali hrišćanski, ne Alah? Neka Alah bude zadovoljan sa vama, samo se ne mešajte u našu veru i naša ubeđenja. Veruj mi da dobar deo Srba neće u pakao, jer su pravoslavci.
Američki misionari ne šire hrišćanstvo, već katoliču i/ili protetantsku religiju. To nije isto.

A jel' samo islam mora da primi... ne mora u krevet sa bratom ili američkim vojnikom? Ko zna šta bi tu mogao da primi?

Deset mitova o Osami bin Ladenu

Mnogo priča je ispričano o najtraženijem teroristi na svijetu Osami bin Ladenu. Brojni mitovi vežu se za njega. Trgovac drogom? Projekat CIA-e? Navijač Arsenala? Britanski Guardian razotkriva nekoliko mitova.

1. Osamu bin Ladena stvorila je CIA

Sjedinjene Američke Države nikada nisu direktno dale finansijsku podršku Osami bin Ladenu, niti su on i njegovi sljedbenici obučavani zahvaljujući podršci SAD-a, tokom 80-ih godina prošlog stoljeća. Pomoć od SAD-a imali su afganistanski mudžahedini preko pakistanske obavještajne službe.

2. Bin Laden je imao ogromno bogatstvo

On je morao ostaviti sve što je imao kada je 1991. godine pobjegao iz Saudijske Arabije u Pakistan, a zatim za Sudan. Porodica ga se odrekla. Ali, imao je kontakte posredstvom kojih je lako dolazio do novca.

3. Osama bin Laden je odgovoran za bombaški napad na Svjetski trgovinski centar 1993. godine.

Ramzi Yousef, glavni izvršitelj napada, je najvjerovatnije radio za Khaleda Sheikha Mohammeda, koji je u to vrijeme bio nezavisni operativac. Za Al-Qaidu je počeo raditi tek 1996. godine i čak i tada se držao na udaljenosti od Bin Ladena.

4. Novac je zarađivao trgovinom drogom

Uprkos tvrdnjama za takvo nešto nema dokaza, a to je zabilježila i britanska vlada u svom dosjeu o Al-Qaidi.

5. Nikad se nije izlagao opasnosti

Brojni svjedoci tvrde da je učestvovao u borbama u Jajiju 1987. godine i Jalalabadu 1989. godine.

6. Mnogo vremena je provodio u pećinama

Kasnih devedestih godina prošlog stoljeća Osama je, u propagandne svrhe, pozvao određene novinare da se sretnu s njim u jednoj pećini u blizini Tora Bore u istočnom Afganistanu. No, on je svakako živio u mnogo udobnijem okruženju. Godine 1999. preselio se u jedno naselje blizu Kandahara. Ubijen je u vili u Abbottabadu u Pakistanu. Nema podataka o tome da je u međuvremenu boravio u pećinama.

7. Prije no što je postao religiozan, u tinejdžerskom dobu ludovao je po Bejrutu

Nema podataka o tome da je kao tinejdžer ludovao po Bejrutu i opijao se. Prije se za njeg vjeruje da je bio sramežljiv i pobožan mladić koji se rano oženio i vrijeme provodio proučavajući svetu knjigu.

8. Bio je na ivici smrti zbog bolesti bubrega

Postoje podaci o tome da je imao problema s bubrezima, ali nigdje se ne navodi da je bio ozbiljno bolestan. Pretpostavlja se da je prije imao problema s leđima, zbog visine (oko 1,97 metara) i zbog previše sjedenja.

9. Krio se u Kašmiru, bio vođa čečenske grupe, odgovoran je za nasilje na Filipinima i u Indoneziji. Organizovao je napad u Madridu 2004. godine i imao je široku mrežu saradnika u Paragvaju, sub-saharskoj Africi i Južnoj Africi

Sve ove navode iznosile su brojne strane vlasti i obavještajne službe, ali posljednjih dset godina pokazale su se neutemeljenim.

10. Osama bin Laden je bio navijač Arsenala

Iako su navijači često uzvikivali da Osama živi u Kabulu i navija za Arsenal, nema podataka o tome da je bio vjeran tom londonskom klubu.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110505058

"Bin Laden bio držan u kućnom pritvoru"
Majkl Mur: Osama nije ubijen, već pogubljen

FoNet | 05. 05. 2011. - 21:29h |

LOS ANĐELES - Osama bin Laden nije ubijen, on je pogubljen, izjavio je reditelj, dobitnik Oskara Majkl Mur američkom nedeljniku Vrep.

115223_majkl-mur-01-foto--reuter_f.jpg

Mur: Trebalo je suditi Osami

Mur je putem Tvitera u sredu pozvao Obaminu administraciju da iznese sve okolnosti vezane za smrt Osame Bin Ladena.

On je izrazio uverenje da je Bin Ladenu trebalo suditi i izneo teoriju da je Pakistan vođu Al Kaide držao u kućnom pritvoru.

"Zdrav razum nam govori da je bio pogubljen. I to je sve vreme bio plan. Jednostavno nam to kažite i prestanite nas tretirati kao decu. Imam poverenja u Obamu, ali u tri dana čuli smo tri različite priče. Došlo je do pucnjave. Koristio je suprugu kao živi štit. Sada ispada da nijedna od ovih priča nije istinita. Nije bio naoružan", rekao je Mur.

Mur je podsetio da je on katolik i da je kao takav protiv smrtne kazne, osim ako nije u samoodbrani.

"Pogledajte suđenja u Nurnbergu. Nismo samo stavili metak u glavu najgorem šljamu u istoriji. Smatrali smo da je važno da im se sudi i da se izlože njihova zla. U demokratiji verujemo u pravosudni sistem koji bi ljudima dao njihov dan
na sudu. I onda smo ih obesili", rekao je Mur.

Na pitanje novinara da li misli li da će ljudi biti ljuti ako ispadne da operacija nije bila toliko herojska kako se isprva činilo, Mur je odgovorio: "Bila je herojska. Nije
bilo potrebe ulepšavati stvari", rekao je Mur.

Na pitanje da li će naneti štetu Obami, ako se pokaže da je deo priče o Osaminoj smrti bio lažan, Mur je ocenio da neće.

"Osnovne činjenice su i dalje su iste. Osama je mrtav i svi su srećni zbog toga".

Mur je rekao da je Pakistan držao Osamu u kućnom pritvoru i postavio pitanje gde su, u vreme američke akcije, bili Osamini telohranitelji.

"Nije ih bilo jer je Pakistan zadužen za njega!", rekao je Mur koji je uveren da je Osama već nekoliko godina van "posla", prenose agencije.

A šta kažeš na to da postoji Bog, ali hrišćanski, ne Alah?
Veruj mi da dobar deo Srba neće u pakao, jer su pravoslavci.
Не можеш тако децидирано да кажеш кога ће Алах да стави у Рај

То се може рећи једино са доказом

Постоји hadeeth који гарантује идентитет 10 људи којима је обећан Рај.
тзв. Ашара Мубашара бил Џана !!

Тих десеторица су
87754882.jpg

Сумња у Бин Ладенову смрт

Поједини становници Аботабада тврде да је одлука америчког председника да не објављује фотографије доказ да Бин Ладен није мртав.

"То је завера, Осама никада није био овде. То је америчка завера како би нашли начин да побегну из Авганистана. Али Осамина смрт не прави разлику, јер је сваки муслиман Осама", кажу поједини становници тог града.

Бела кућа провобитне дезинформације о томе да је Бин Ладен био наоружан, приписује пометњи и суженој перцепцији учесника у акцији, која је уобичајена за такве ситуације. Бела кућа упозорава да су командоси били на "опасном терену".

Вест да је Бин Ладен био ненаоружан у тренутку убиства навело је неке у Европи, а посебно на Блиском Истоку да оптуже Вашингтон за кршење међународног права, наводи Ројтерс, напомињући да у САД мало ко доводи у питање исправност те операције.

Позивајући се на америчке званичинике, телевизијска мрежа Ен-Би-Си јуче је објавила да су четворица од пет људи убијених у операцији, укључујући Бин Ладена који је погођен у главу, били ненаоружани и да нису испалили ниједан хитац, што се разликује од првобитне званичне верзије да су амерички командоси били ангажовани у оружаној борби против Бин Ладена и његове пратње.

Бела кућа провобитне дезинформације о томе да је Бин Ладен био наоружан, приписује пометњи и суженој перцепцији учесника у акцији, која је уобичајена за такве ситуације. Бела кућа упозорава да су командоси били на "опасном терену".

Američka administracija ima poremećenu i suženu percepciju, ali njihove specijalne antiterorističke jedinice su uvežbane i odlično koncentrisane.
Oni su prvo sludeli sopstvenu naciju i sad celom svetu prosipaju idiotizme koje samo njihova nacija može da konzumira

Ja nisam za nasilno sirenje Islama ali jesam za misiju mira koja ce znaciti primanje Islama od Krscana i od ostalih religija a to se ipak sprovodi u Britaniji gdje je prosle godine primilo oko 100 000 Britanaca Islam i gdje su se tako spasili paklene kazne.Ipak mislim da je to jedna dobra stvar jer sigurno je da muslimani ne mogu pretvoriti Britaniju u Islamsku drzavu ali mogu da oznace dobar zivot izmedju muslimana i Krscana u tome sto ce muslimani zivjeti komforno u jednoj Francuskoj, Britaniji ili Njemackoj.Sada kad nema Bin Ladena na ovom svijetu misija Islama ce imati veceg uspjeha nego ranije i Krscani ce prestati da podizu hajku na muslimane jer ipak Amerikanci su dosli do onog covjeka kojeg su trazili.

Price da je ubijen ranije i drzan u ledu nisu smesne,tuzne su. :D
Moguce je da je ubijen i drzan u mom frizideru,i da za to nebi saznao kuvar u nekoj pecini ili eventualno neko ko je zaduzen od strane organizacije da cuva i muze Koze i Ovce po Avganistanu.Gde su kontakti sa njim,gde je nestao covek br.1?:D
Radio je za USA u Avganistanu,ko jednom radi takve poslove moze da izadje iz toga ali sa nogama napred.Ovakav covek je potreban da napravi zariste gde god postoji dzamija,ceo vrh organizacije je Americki.
Mingo
Ja sam se sa mojom komsinicom Senadom dogovorio da od veceras sirimo islam :D

Back