- Poruka
- 216
Da su se šiptari pitali, ostali bi u sastavu Srbije?
Da, da su se samo oni pitali, lako bismo se sa njima izborili. Biti su ovi ostali koji su ih pomagali.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da su se šiptari pitali, ostali bi u sastavu Srbije?
Pa ne moze ni onaj u Rumuniji, koja je u EU.
Ali moze, npr. onaj u Japanu. A Japan ako se dobro secam nije clan EU. Moze i onaj u Svajcarskoj i u Norveskoj, a ni oni, zamisli, nisu clanovi EU.
Pa ne moze ni onaj u Rumuniji, koja je u EU.
Ali moze, npr. onaj u Japanu. A Japan ako se dobro secam nije clan EU. Moze i onaj u Svajcarskoj i u Norveskoj, a ni oni, zamisli, nisu clanovi EU.
Da, da su se samo oni pitali, lako bismo se sa njima izborili. Biti su ovi ostali koji su ih pomagali.

Naravno. Prvo pristaješ na sve samo da uđeš u društvance, a onda kad se ''skužimo'' sa njima, onda na sto sa pravdom i pravima.
Pominješ mi Rumuniju koja je od najgrđe bede pre samo godinu dana ušla u EU?
Pominješ mi Japan, jednu od najrazvijenijih i najjačih ekonomskih sila u svetu?
Pominješ mi Švajcarsku i Norvešku?
U poređenju sa Srbijom?
Molim te reci - da.
Pa da te mirne duše sklonim odavde.
Da.
A zasto ih ne bi poredio?? Pa valjda je cilj da se poredis sa boljima i da stremis njima, a ne slabijima??? O cemu ti to pricas?
A vrdaš, a?
Više nije izbor, već sila u pitanju? A ne slažete se sa silom kada umesto relacije Srbija - šiptari (Albanija, Kosovo) stoji EU-Srbija?
Finansijski mir i sigurnost za građanina koji radi?
Da, naravno. Odatle sve počinje.
da porediš da.
pa kad uporediš da izvučeš zaključke.
ali ti to ne umeš
Као што рекох нисам импресиониран, могу и без тога. У праву си да одатле све почиње: почиње контрола грађанина који ради и који је задужен, грађанина који не таласа, јер су га медији убедили да је задовољан и да је решио све проблеме куповином тог јебеног аута средње класе. И да је због тога срећан. Почиње отуђење од породице и остављање имовине старачким домовима, држави и банкарима уместо рођеној деци. Почиње додано ударање рекета грађанину од стране банкара, фирми за ревизију и осталих бирократских монструма које ћемо морати да прихватимо као гарант борбе против криминала. Паметан човек тражи срећу у себи и у стварима које су бар мало изнад материјалног. Мени то Европа неће пружити, бар не на овај начин на који ми се нуди.
Као што рекох нисам импресиониран, могу и без тога. У праву си да одатле све почиње: почиње контрола грађанина који ради и који је задужен, грађанина који не таласа, јер су га медији убедили да је задовољан и да је решио све проблеме куповином тог јебеног аута средње класе. И да је због тога срећан. Почиње отуђење од породице и остављање имовине старачким домовима, држави и банкарима уместо рођеној деци. Почиње додано ударање рекета грађанину од стране банкара, фирми за ревизију и осталих бирократских монструма које ћемо морати да прихватимо као гарант борбе против криминала. Паметан човек тражи срећу у себи и у стварима које су бар мало изнад материјалног. Мени то Европа неће пружити, бар не на овај начин на који ми се нуди.
Ovo je smesno.
Kazete - dajte da udjemo u EU jer tamo je bolji standard. Pretpostavljam da time mislite na zemlje poput Nemacke, Francuske, Britanije... a ne na Rumuniju ili Bugarsku. Znaci u redu je pozivati se na njih. A kad vam neko predoci da nije neophodno biti clan EU da bi zemlja bila razvijena - onda ide prica "EEEEE pa nemoj da nas poredis sa Svajcarskom - gde je ona a gde smo mi!!"![]()
Ti nisi shvatio da je poenta kod Rumunije na onome ''odmah, prve godine''???
Bilt: Srbija bira između EU i samoizolacije
Tanjug - Pre 49 minuta
PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt ocenio je danas da građani Srbije na vanrednim parlamentarnim izborima biraju između integracije u Evropsku uniju i samoizolacije.
On je, po završetku posete Kosovu i Metohiji, na konferenciji za novinare na aerodromu u Prištini istakao da rezultat izbora u Srbiji neće uticati na Kosovo, ali će uticati na evropsku budućnost Srbije.
Bilt je dodao da su vanredni parlamentarni izbori, čije je raspisivanje srpski premijer Vojislav koštunica zatražio za 11. maj, važni za ceo region.
"Ako se ne završi ovaj period tokom kojeg je Srbija klizila u samoizolaciju to neće biti dobro ni za stabilnost regiona", naveo je on i izrazio uverenje da će Srbija nastaviti evropski put.
Bilt je prvi šef diplomatije zemalja Evropske unije koji je posetio Kosovo i Metohiju posle jednostranog proglašenja nezavisnosti 17. februara, koju je Švedska priznala prošle nedelje.
Bilt se juče u Prištini sastao sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i premijerom Hašimom Tačijem.
On je obećao pomoć Ssvedske za Kosovo i Metohiju, ali je ocenio da Kosovo tokom narednih godina očekuju veliki izazovi, posebno u ekonomskom razvoju.
.................................................................
eto tako.
Sto imamo mi da dodamo ili oduzmemo svemu ovome sto je Bilt izrekao![]()
A ti nisi shvatio da se moze biti razvijen i bez EU. I ove zemlje koje su najrazvijenije u EU to su bile i pre nego sto je EU(EZ) nastala.
Ja sam u strahu da ako nisi sa njima, onda si protiv njih
ako Srbija neće da sluša, a neće, onda će je kazniti tako što će joj oteti još nešto, a u korist onih što su voljni da slušaju
sutra jug Srbije, Sandžak....
a zaustaviti ih ne možeš
Može da bude razvijena zemlja koja nije ratovala, nije se svađala sa svima i koja ima dobra leđa i prijatelje (po ekonomskom pitanju), a Srbija to nije!
Kontrola građana? Kako, kroz šta? A da je vezano za ovo što sam gore napisao?
Kakvo talasanje? PA upravo patrijote ubeđuju narod da nam je i ovako super i da ne treba bolje, da ne treba sa jakima, sa većinom?
Otuđenje od porodice? Kakav reket, u mom primeru su reketi mnogo mali, mnogo manji nego sad u Srbiji!
Sreća potiče iz materijalnog druže moj. Ne znam da li si oženjen, ali na šta bi ličio tvoj brak da se jedva sastavljaš tokom meseca, a bez da ti crkne samo bojler???
Da probam.
Voleo bih da kupim auto srednje klase, samo od zarađenih ili ušteđenih para od jedne godine. Ili dve. Može i kredit za isti, ali da me obična rata ne izađe pola mesečnih primanja...
Драго ми је што признајеш да си у страху. То значи да су ти јасне њихове намере. Али да те охрабрим, слушали их или не, њихове намере се неће променити. Је ли те сад мање или више страх? Сви треба да страхујемо од овакве врсте глобализма оличеног у ЕУ, па и они народи којима наизглед не постављају уцене. Ја бих чак наш тежак положај схватио као предност, јер ће нас лишити многих заблуда пре него друге народе.
Срећа потиче из материјалног? Ај' важи. Није ни чудо што неко овако размишља, с обзиром какви нам врсни психолози и социолози соле памет по медијима. Ако ће некоме цркнути бојлер да упропасти брак, онда тај и није за брак![]()