Bilo jednom u Turskoj

Odlicna sezona. U pocetku mi je bilo malo tesko da pratim jer su promenili skoro celu ekipu, pa se odjednom pojavilo 50 novih likova. Od starih likova tu su Tarik, Dila, Sivan i Zelal u pocetku. Od zloca Cetin.

Ima nekoliko novih likova terorista Zaim - ako se nekad bude snimao filmo o Iznogudu Zaim bi bio idealan da ga glumi. Tu su i novi Tarikovi saborci, najvise se izdvaja ludi Reso - nova verzija Avde. Ubacena je i cela nova prica koja se vrti oko Zehre - nove lepotice u seriji. :D
 
Preokret u seriji. Zavrsio se rat. Tarik se vraca u selo Sagir Su sa Dilom i cerkom, bez sina koji je nestao. Tuzna scena kada ulazi u kucu i seca se Zelal i Berfin.

Onda ponovo pocinje ono sto je po meni bio najbolji deo serije. Te seoske zavrzlame. Tu su i stari dobri likovi Hamit i Zejnel aga, a kao negativac ponovo aga Sabo. Tu su i teroristi koji su presli na Tarikovu stranu. Izdrzali su svoju kaznu u zatvoru i svi su posle toga dosli u Sagir Su kod Tarika. U toku je borba oko zemljista na kojem Tarik hoce da gradi skolu, a aga Sabo teren za dzirit. Odlucice partija dzirita.
 

"Bilo jednom u Turskoj zanimljiva je turska serija, optočena osvetom, tragedijom, pohlepom i ljubavlju. Serija je oduševila više od 70 miliona ljudi, oborila rekorde gledanosti u Turskoj i ostale serijske programe stavila u drugi plan.

Glavni nositelj radnje je ljekar, dr. Tarik, koji je kao beba odvojen od roditelja da bi bio sačuvan od krvne osvete. Nakon 25 godina se vraća u svoje selo i sve se mijenja. Serija pored ljubavne tematike ima i edukativni karakter, na karakterističan način pokušava objasniti problematiku jedne regije i informirati ljude o da je integritet moguć samo uz edukaciju stanovništva zabačenog sela. Dugo je Bilo jednom bilo prvo na listi 100 najgledanijih serija u Turskoj. Pozitivne kritike mogle su se čuti od svih stanovnika Turske, bilo da žive na zapadu ili istoku."

OBN


Radnim danima u 10.40 na OBN-u. :D
 

Back
Top