Nastavak filma "Bilo jednom u Holivudu" režira Finčer

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.100
Tarantino je odlučio da ne režira nastavak filma "Bilo jednom u Holivudu", koji prati ocvalog glumca Rika (Leonardo Dikaprio) i njegovog kaskadera Klifa (Bred Pit) u Los Anđelesu 1969. "The Adventures of Cliff Booth" kako će se zvati taj film u produkciji Netfliksa, režiraće još jedan gigant kinematografije - Dejvid Finčer. Tarantino ostaje scenarista i producent.

"Mislim da smo Dejvid Finčer i ja dva najbolja reditelja."
Činjenica da Dejvid Finčer zapravo želi da adaptira moj rad pokazuje ozbiljnost prema mom radu koju treba uzeti u obzir", istakao je Tarantino.

I dalje je odlučan da se povuče sa rediteljske stolice nakon desetog filma, pa zato i nije želeo da režira "The Adventures of Cliff Booth",
budući da se nije osećao "dovoljno motivisano" da mu poslednji film bude nastavak.

Do sada je režirao samo jedan nastavak: "Kill Bill: Volume 2", iako ta dva dela smatra jednim filmom.
"Volim ovaj scenario, ali i dalje idem istim putem koji sam već prošao", rekao je "Tarantino o The Adventures of Cliff Booth. "
Jednostavno me nije motivisalo. Za ovaj poslednji film moram ponovo da ne znam šta radim. Moram da budem na neistraženoj teritoriji".

321385_profimedia-0679940981_f.jpg

Dugo se spekulisalo da će Tarantinov poslednji film biti "The Movie Critic", u kojem bi glumio Bred Pit, a radnja bi pratila ciničnog filmskog kritičara u Kaliforniji 1977. Međutim, 2024. godine Tarantino je odustao od tog projekta, potvrdivši na podkastu da je film odbacio jer je bio previše sličan njegovim ranijim radovima.
"Nisam bio uzbuđen da dramatizujem ono što sam napisao u predprodukciji, delom zato što koristim veštine koje sam stekao na 'Bilo jednom u Holivudu', odnosno 'Kako ćemo Los Anđeles pretvoriti u Holivud iz 1969. bez CGI-ja?'. To je nešto što smo morali da izvedemo. Za film 'The Movie Critic' nije imalo šta da se istražuje. Već sam više-manje znao kako da vratim Los Anđeles u prošlo vreme. Bilo je previše slično prethodnom filmu", ispričao je reditelj.

Back