Bilo jednom u Turskoj

Tzar

Elita
Poruka
19.990
Bilo jednom u Turskoj (Tek Türkiye) - odlicna turska serija koju pratim vec nekoliko meseci. :ok:

96994834.jpg


Radnja prati mladog doktora Tarika koji iz Istambula odlazi u posetu prijatelju - lekaru Toldi, koji radi u malom planinskom selu Sagar Su. Selo se nalazi na planini nastanjenoj Kurdima. Na putu Tarik srece mnogo ljubaznih mestana i aga koji mu pomazu da stigne do svog odredista, ne sluteci sta ga tamo ceka i u kakvu ga je nevolju uvalio Tolda.

51652064.jpg


Dogadjaji koji ce uslediti po njegovom dolasku primorace ga da ostane duze nego sto je planirao - Toldin nestanak, sudbina mlade seoske lepotice Dzemile, epidemija koja ce izbiti u selu, napadi terorista, kao i poznanstvo sa mladom i zgodnom seoskom uciteljicom. A iznad svega neobicna naklonost prema lokalnoj mestanki Zelal i njenim cerkama Berfin i Hatidze.

59649923.jpg


Zelal je lik koji drzi citavu seriju. Kroz mnoge pustolovine koje ce je odvesti sve do Ankare, Zelal pokusava da pronadje, spasi i okupi svoju decu - sina Barana kojeg je zbog krvne osvete kao bebu dala na usvajanje i cerke Hatidze i Berfin kojima zbog istog razloga prete otmice i nasilna udaja.

Naravno, vec pretpostavljate da je mladi Tarik u stvari Baran. ;) Nema dobre sapunice bez takvih stvari. Ali ova serija je stvarno odlicna i necete se pokajati ako je odgledate. :)

33775238.jpg
78575985.jpg


Berfin - od mlade seoske devojke kroz niz pustolovina postace najtrazeniji terorista u Turskoj.

28532419.jpg


Hatidze - simpatican lik oko kojeg ce biti mnogo borbe, otmica i preokreta u ovoj seriji.
 
81603585.jpg


Mladi lepuskasti doktor privuci ce paznju mnogih devojaka. Koja ce osvojiti njegovo srce.

85241734.jpg


Zejnep - seoska uciteljica - zaljubljena u doktora Tarika.

ham1.jpg


Zejnep je cerka age Hamita sa kojim ce Zelal i Tarik u pocetku imati mnogo problema. Dok Zejnep ne smeksa ocevo srce.

52445853.jpg


Dila - medicinska sestra takodje zaljubljena u Tarika.

nihn.jpg


Nihal - uciteljica u Ankari. Tarikova mlada i zgodna tetka, takodje zaljubljena u njega. (don't ask) :D

62990783.jpg
 
te1v.jpg


Negativci u ovoj seriji su takodje odlicni. Veoma su zivopisni - od lokalnog seoskog staresine i njegove radoznale cerke Kezban, preko lokalnih aga koji imaju svoje pokvarene planove, age Saba koji je lokalni vodja teroristicke organizacije, do terorista i njihovog vodje Sivana.

76857934.jpg
45854656.jpg


Seriju mozete pratiti radnim danima od 5 do 7 na obn-u. Ali posto je serija vec dosta odmakla od pocetka preporucujem da prvo pogledate prethodne epizode na youtube-u.

Evo i linka za prvu epizodu.
 
Danas je pocela nova sezona. Druzina se vratila iz Ankare u selo. :D

Sve tajne su izasle na videlo. Cak i ona najveca o Tarikovoj proslosti. Ta scena je bila nekako na brzinu i na kraju epizode. Zato je pre nekoliko dana bila odlicna epizoda - kad Tarik saznaje istinu. Plakao sam sat vremena. Kad na kraju - sve je bilo samo san.:dash:: E da mi je reziser bio u blizini ne bi se dobro proveo. :D
 
Smeker je, Onur! Ne znam kako se stvarno zove, nije ni vazno...

Dobro je ispao na poslednjoj fotografiji! Cenim sposobnost "transformacije" kod glumaca - to im daje prepoznatljivost i originalnost, bas kao i Onuru!
 
Danas je bio masakr u seriji. Pobili su gomilu likova. Najvise mi je zao Berfin. U pocetku mi je bila u drugom planu, a sad mi je omiljeni lik. Bice bas glupo ako nije prezivela. Mada sa njom se nikad ne zna. Uvek se nekako izvuce. ;)
 
Inace, u ovoj seriji se u jednoj epizodi izdesava vise stvari nego u drugim serijama za celu sezonu. To je jedna od glavnih stvari koje mi se svidjaju kod ove serije. ;):D

U poslednje dve epizode serija je postala potpuno ratno-gerilska akcija. Samo sibanje sa teroristima. :D
 

Back
Top