Bil Gejts

Svi dobro znamo da je bili pokvareni covek i evo dokaza za to - >

LINUX/GNU je neverovatno stabilan(btw i use arch) sistem. Nema da koci, crashuje i modularan je. open-sourcovan je i postoje besplatne verzje koje su mahom dominantne i GNU licenca zabranjuje da se prodaju kao closed sistems.

E sad. WINDOWS je closed sistem, nije stabilan i crashuje.

Ovim hocu da kazem. Bili je to namerno uradio tako da bi onesposobio ljude da normalno rade na racunarima.

LINUX/GNU je neverovatno stabilan(btw i use arch) sistem. Nema da koci, crashuje i modularan je. open-sourcovan je i postoje besplatne verzje koje su mahom dominantne i GNU licenca zabranjuje da se prodaju kao closed sistems.

Ovim hocu da kazem. Bili je to namerno uradio tako da bi onesposobio ljude da normalno rade na racunarima.
Linux je kernel sistema ,ne sistem.koristio sam dosta verzija i retko koja verzija je radila bez nekih hardverskih nedostataka(problem sa wi fi ,problem sa sleep modom ,neke aplikacije su znale da crashuju ,recimo na Linux Mint)
Pre 10 godina sam koristio Ubuntu i te verzije su bile dobre i stabilne ,za razliku od ovih danas ,medju poslednjim verzijama koje sam koristio je bio Puppy linux i Manjaro .
Puppy sve pokrece preko ram memorije ne koristi hard ili ssd ,sem za instalaciju ,bez obzira da li je 32 bit ili 64 bit.

Majke mi. Spomenem bila gejsa i klon od nekog otvori ovakvu temu! 😅

Linux je kernel sistema ,ne sistem.koristio sam dosta verzija i retko koja verzija je radila bez nekih hardverskih nedostataka(problem sa wi fi ,problem sa sleep modom ,neke aplikacije su znale da crashuju ,recimo na Linux Mint)
Linux/Gnu je operativni sistem, i tu spadaju mint, ubuntu, arch, manjaro, garuda, pop os i sta je sve vec popularno.

Ja koristim cist Arch, na laptopu jedini sistem, nekad mi je uptime i po 50 dana. 8 sati baterija, ram na 600(700)mb/16gb i procesor malo opterecen. Mesec dana sam pravio da mi radi touchpad, dotle ga koristio bez kursora uopste hahah, ali kad napravih sve, neverovatno stabilna stvar. Windows uporedjenju s njim samo mogu da kazem djubre.

Sto je i poenta, bill je to namerno uradio da se ljudi muce.

ps. koristim windows na racunaru zbog izrade software-a za isti, do skoro ni tu nisam imao windows. Jeste malo da se namucis pri postavci svega, moras da se naviknes na drugaciji sistem skroz, ali jednom kada predjes mnogo je bolje. Blazenstvo kakvo nikad neces osetiti. Jedino je templeOS blizi bogu

Vise volim mac os ,to je nesto najbolje i najstabilnije sto sam koristio od sistema za moje potrebe.
Koliko je meni poznato Linux je prvo nastao kao kernel i Linus Torvald ga je dizajnirao i za mene je to kernel.

Windows ne koristim uopste niti me to zanima da se bakcem i mlatim ciscenjem registry ,antivirusima ,defregmentacijom....nekada davno sam imao windows 7 koji i nije bio los ,ali je smorcina .

Linux je Unix based system. Open sourcovan unix ga nazovi...
Ne ,gresis ...proguglaj malo bolje .
Linux is like Unix but it's not Unix .

Linux is not Unix, but it is a Unix-like operating system. Linux system is derived from Unix and it is a continuation of the basis of Unix design. Linux distributions are the most famous and healthiest example of the direct Unix derivatives. BSD (Berkley Software Distribution) is also an example of a Unix derivative.

macOS is a UNIX 03-compliant operating system certified by The Open Group. It has been since 2007, starting with MAC OS X 10.5. ... Amusingly, just as GNU stands for “GNU's Not Unix,” XNU stands for “X is Not Unix.”

Evo ti sta je pravi Unix sistem .

Ne ,gresis ...proguglaj malo bolje .
Linux is like Unix but it's not Unix .

Linux is not Unix, but it is a Unix-like operating system. Linux system is derived from Unix and it is a continuation of the basis of Unix design. Linux distributions are the most famous and healthiest example of the direct Unix derivatives. BSD (Berkley Software Distribution) is also an example of a Unix derivative.

macOS is a UNIX 03-compliant operating system certified by The Open Group. It has been since 2007, starting with MAC OS X 10.5. ... Amusingly, just as GNU stands for “GNU's Not Unix,” XNU stands for “X is Not Unix.”

Evo ti sta je pravi Unix sistem .
Pa to sam i rekao, unix based system. Bazira se na konceptu unix-a.

Linux is a Unix clone,behaves like Unix but doesn't contain its code. Unix contain a completely different coding developed by AT&T Labs. Linux is just the kernel. Unix is a complete package of Operating system.
Unix vs Linux - javatpoint

Nikada do sada nisam nista citao u vezi njih, vidim da su on i (bivsa) mu zena bijelci, da imaju troje djece, od cega je poznato za najstariju kcer da ima decka iz Muslimanistana.
Za ovo drugo dvoje djece ne pise nista.
Dok se ne krizaju sa Zidovima, meni su OK.
Sto se mene tice, neka postanu dinastija koja ce vladati 1000 godina, samo nek ne sramote bijelu rasu i rade u interesu iste.
Cak bi i balinluk prihvatio, ali zidovstvo ne.
Iako, 99,9% ce se tu pojaviti Zidov ili Zidovka u cijeloj prici.

Back