Бијељина - збирна тема

• Začetnik teme Začetnik teme Svjetski cojek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto su sve izbjeglice dosle u Bijeljinu? I jedino oni pricaju da im Bijeljina ne valja, sto se ne vrate tamo odakle su dosli ako im je bolje? A da se nisu 'spustile' izbjeglice, bilo bi bolje... sigurno...
Zadrti kupusar.

To sto si rekao je jako ruzno. zbog takvih kao sto si ti mi i ne mozemo napredovati u Bijeljini. Zadrti kupusar i zadrti sarajlija, sve same budale. Zao mi je sto mnogi razmisljalju tako kao ti. Ja sam izbjeglica,i srodila sam se sa ovim narodom. Za razliku od mnogih,cijenim ljude po ljudskosti. A zasto ne volimo Bijelljinu???Pa zbog zadrtih kupusara.

Bla,bla truc. Bijeljina je divan grad i ima taj duh grada srdacne duse.Dolazim cesto i radujem se Racanskoj i svim ulicama vaseg divnog grada.Jedino zamerka dzamija,sve postujem ali da li mislite da je malo preterano ta buka sa minareta koja se prolama celim gradom ,zar ne moze malo tise.Silazim iz busa ,osmeh,radost i onda mujadin koji zapeva,ostajem bez osmeha :sad::-(:(

Bijeljina zvanicno nije grad ali ce biti uskoro. Jedini grad u RS je Banja Luka a imace opstine uskoro umjesto MZ. Onaj ko ima mjesto prebivalista i zivi u njemu treba da voli to mjesto bilo da je dosao iz druge sredine ili se tu rodio. Stvarajte BN jacom nego sto jeste a mi cemo BL. Stvarajmo sami sebi bolje sutra. Pozdrav.

Bla,bla truc. Bijeljina je divan grad i ima taj duh grada srdacne duse.Dolazim cesto i radujem se Racanskoj i svim ulicama vaseg divnog grada.Jedino zamerka dzamija,sve postujem ali da li mislite da je malo preterano ta buka sa minareta koja se prolama celim gradom ,zar ne moze malo tise.Silazim iz busa ,osmeh,radost i onda mujadin koji zapeva,ostajem bez osmeha :sad::-(:(

E pa ne moze, jer koliko god mi peticija da napravimo oni ih isto toliko ne prihvate, a imali smo peticiju da se smanji ta "BUKA" sa minareta, nije fer majke mi. To je bas strogi dio centra i tamo je dzamija, ma ajde sto je tu vec i ta "buka." Jedna jako glupa stvar od "nasih" jeste ta sto su dozvolili gradnju dzamije u centru. Kao navodno je bila tu i prije rata pa sad da se obnovi, e pa tu je, prije te dzamije, bila i pravoslavna crkva pa sto nju ne izgradise??? Al` sta da se radi. Sad samo mozemo da placemo.

To sto si rekao je jako ruzno. zbog takvih kao sto si ti mi i ne mozemo napredovati u Bijeljini. Zadrti kupusar i zadrti sarajlija, sve same budale. Zao mi je sto mnogi razmisljalju tako kao ti. Ja sam izbjeglica,i srodila sam se sa ovim narodom. Za razliku od mnogih,cijenim ljude po ljudskosti. A zasto ne volimo Bijelljinu???Pa zbog zadrtih kupusara.

Rekao sam iz razloga zato sto Šakal pljuje po nama bijeljincima. Procitaj malo bolje negov post. Kaze da nisu izbjeglice dosle ko zna sta bi sa nama bilo....Kao da smo mi neke neznalice i ko zna sta jos, a oni neka elita...Moj odgovor je srazmjeran njegovom...

@all
Pozdrav iz najljepse ulice Racanske.

Редовно идем у Бијељину. Између осталог зато што ми је родбина тамо, а неретко се деси да одем тамо само у ноћни живот. Тамо имам друштво какво овде тешко могу да нађем и заиста се тамо осећам као да је Бијељина мој град, а не Београд, тј Панчево.

Ништа посебно. Једино бих забранио оно урлање из џамије. Јбт када сам тамо будем на коридору и чујем га чак тамо и то у 4 ујутру... нема смисла... и то се пушта на разглас само у Бијељини. На пример у Сарајеву и Зеници хоџа изађе горе дере се колико може, али не на разглас него колико се чује - чује се... такође, оно за Божић је било стварно дно сваке људскости... на уранак у 4 сата они пусте хоџу на разглас, а онда као траже неку солидарност... мислим јесам солидаран и ок је све то свако своју веру, али што је много много је... ја нешто не знам да су нама звона звонила за њихов Бајрам... :?

E pa ne moze, jer koliko god mi peticija da napravimo oni ih isto toliko ne prihvate, a imali smo peticiju da se smanji ta "BUKA" sa minareta, nije fer majke mi. To je bas strogi dio centra i tamo je dzamija, ma ajde sto je tu vec i ta "buka." Jedna jako glupa stvar od "nasih" jeste ta sto su dozvolili gradnju dzamije u centru. Kao navodno je bila tu i prije rata pa sad da se obnovi, e pa tu je, prije te dzamije, bila i pravoslavna crkva pa sto nju ne izgradise??? Al` sta da se radi. Sad samo mozemo da placemo.

hahahaha dobar avatar....:D

Oko dozvole za izgradnju dzamije niko i nije pitao "naše".... Ona jeste bila na tom mjestu prije ovog rata... Činjenica jeste da je prije izgranje te džamije tu bila pravoslavna crkva ali 1400 i neke.... Nažalost, krive Drine od prije nekoliko vijekova ne mogu biti ispravljene za 10god. Meni konkretno smeta to što je preglasno. Problem je što je trg ispred prazan pa daleko "odjekuje". Taj je trg napravljen posle II svj rata kada su u Bn glavni "komunisti" (po ključu u prvoj postavi) bili muslimani, pa su rasčistili ispred džamije a oko crkve sagradili stambene zgrade(da se ne vidi). Šta je tu je... Samo opušteno... Vremenom se privikneš na sve...

Da da, navici cu se. Msilim nemojte da me pogresno shvatite nemam ja nista protiv bosnjaka, meni ne smetaju, ali sve sto se trazi da se smanji "buka" koja dolazi sa dzamije. Mogu samo da zamislim kako ce sada da bude kad se izgrade i ove dvije (jedna u Milosa Obilica, a druga u Majevickoj) pa to ima da bude ko Teheran. Kad ih budu sve izgradili onda ce lijepo moci (bosnjaci) da se podijele u grupe pa po cetvoro u dzamiju, i to da ne pijesace puno samo skrenu iza coska a ono dzamija. Ipak smo mi obazriv narod postujemo tudje kulture i vjeru, pa cemo da im napravimo na svakom cosku po jednu dzamiju pa da se ne guraju, a i da ima mijesta za one koji dolaze iz Janje, da bi izgledalo da je u Bn potrebno jos bar 10 dzamija. Ja samo kazem da se to radi bespotrebno. DVIJE DZAMIJE SU IM ITEKAKO VISE NEGO DOVOLJNE, A TRAZE 5. E o tome ja pricam, zar to nije bruka. Pa nema toliko crkvi u Bn. Ali sta je tu je oni su svoje izborili i to ce tako ostati. Samo ne znam kako da ubijedim ljude koji dodju sa strane da je Bn vecniskim dijelom srpski grad. Nek nam je Bog na pomoci. Ljudi pored ove cinjenice, mislim da Bn nije uopste los grad, samo malo bucan :D
al` sta ces to ti je zivot. Ajde uzivajte u zivotu 8-)

У Бијељину долазим отприлике једном месечно и обично немам већих проблема за паркинг... додуше, када долазим онда је то увече мало у провод тако да је могуће да нисам доживео ону јутарњу гужву која уме да се направи :)

Ништа посебно. Једино бих забранио оно урлање из џамије. Јбт када сам тамо будем на коридору и чујем га чак тамо и то у 4 ујутру... нема смисла... и то се пушта на разглас само у Бијељини. На пример у Сарајеву и Зеници хоџа изађе горе дере се колико може, али не на разглас него колико се чује - чује се... такође, оно за Божић је било стварно дно сваке људскости... на уранак у 4 сата они пусте хоџу на разглас, а онда као траже неку солидарност... мислим јесам солидаран и ок је све то свако своју веру, али што је много много је... ја нешто не знам да су нама звона звонила за њихов Бајрам... :?

U pravu si...Sta mislis kako ce biti uskoro kad se naprave i ove dve dzamije koje se prave?
To ce biti haos, morace se ponovo rusiti....;)

Ucinilo mi se zanimljivo da razmijenimo dozivljaje, uspomene i utiske najljepsih izlazaka u Bijeljini!
Ma sigurno ste ih svi imali i to ne malo!!!
Neko je tad upoznao osobu svog zivota, neko najboljeg prijatelja, neko se prvi put napio, bio "otkacen" ko nikad, imao najzanimljiviji skandal ili lapsus...

:sad2:Jedini izlazak u Bijeljini(koji cu pamtiti celog zivota) mi je bio 2004 godine kad smo se ja,Goca,Ali Vidovnjak,Pedja i Zeljko,napili kod Zeljka u diskoteci black-out,pili neku crnu vodku cini mi se Eristof bili smo pijani ko majke,i kad sam otiso' u wc ono Pedja za mnom,jeebo mater nisam znao da je derpe jedva sam zivu glavu izvukao a i pozadinu...:sad2:

Back