Бијељина - збирна тема

• Začetnik teme Začetnik teme Svjetski cojek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rekao sam iz razloga zato sto Šakal pljuje po nama bijeljincima. Procitaj malo bolje negov post. Kaze da nisu izbjeglice dosle ko zna sta bi sa nama bilo....Kao da smo mi neke neznalice i ko zna sta jos, a oni neka elita...Moj odgovor je srazmjeran njegovom...

@all
Pozdrav iz najljepse ulice Racanske.

Hm, nisi ukapirao, al' ajde... Račanska najlepša? Ja mislio Majevička...:lol:

mozete da se ubijete ili se iselite DZAMIJE ce se napravit i to svih 5 a to sto vam smeta kad uci kupite tampone za usi pa nosajte.nema te pametnija posla neko da pricate da je tu bila crkva,niko nedira vase crkve niti manastir koji nije ni bio prije rata vec samo crkva u centru.ovde su se i srbi i muslimani postovali dok niste dosli vi izbjeglice koji volite svadju i puni ste mrznje,uopstalom mozete samo da pricate sta godddddddddd hocete mujezin ce ucit svaki dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mozete da se ubijete ili se iselite DZAMIJE ce se napravit i to svih 5 a to sto vam smeta kad uci kupite tampone za usi pa nosajte.nema te pametnija posla neko da pricate da je tu bila crkva,niko nedira vase crkve niti manastir koji nije ni bio prije rata vec samo crkva u centru.ovde su se i srbi i muslimani postovali dok niste dosli vi izbjeglice koji volite svadju i puni ste mrznje,uopstalom mozete samo da pricate sta godddddddddd hocete mujezin ce ucit svaki dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koja si ti pacenica!

Strasno je da neko u XXI vijeku ima razmisljanje poput "Semberke" i slicnih njoj. Glupo je raspravljati o tome da li je Bijeljina grad ili ne. Grad jeste, a sada sto nema bas sva olicenja grada, tu nisu krivi stanovnici Bijeljine, nego oni koji su ga pogresno uredjivali od samog pocetka, pa ovi sada nastavili jos gore.

A ta glupa prepucavanja, tipa, "izbjeglice, Muslimani (pardon "Bosnjaci"), Srbi", od toga mi je stvarno vise muka.

Normalno je da je svakome najdraze mjesto gdje se rodio, odrastao, gdje zivi.

Ja sam zivjela u BN 8 godina, zavrsila tamo srednju skolu, i mnogo finih uspomena me veze za taj grad.

Sada zivim u gradu, ali bas gradu koji ima sva olicenja grada i koji je stvarno lijep, ali opet volim da odem u BN, jer tamo sam nekako opustenija. Ne znam zbog cega, ali lijepo se osjecam.

Ma, u ostalom, glupo je raspravljati o ukusima i o misljenjima.

Ova me tema zainteresovala da se prikljucim i dam neki svoj komentar. Normalno da je Bijeljina grad i taj termin "grad" se koristi kada se opisuje naseljeno mjesto poput ovoga (pa nije valjda selo), a termin "grad" u lokalnoj samoupravi se koristi za naselj.mjesta koja u svom sastavu imaju vise opstina (u RS to je samo BL) pa zato mi i sve ostale opstine u RS imamo nacelnika,a BL gradonacelnika. Dalje Bijeljina je jako lijep grad za onoga ko u njoj ima svoje prijatelje, porodicu, provodi djetinjstvo,mladost/zivot u njoj. Ljepotu grada ne cine samo zgrade.Ne znam koliko bi pojedinima bio lijep Pariz (sa svim svojim sadrzajima pravog grada) da su sami u njemu (bez prijatelja i sl)?!Cinjenica je da u BN urbanisticki haos, a i mi svi smo krivi za to jer mi smo ti koji svojim glasovima odlucujemo ko ce vladati, provoditi volju naroda i sl.Ako ne mozemo tako,a nesto smo nezadovoljni, postoje nevladine organizacije, udruzenja gradjana gdje neke inicijative mogu doci do izrazaja.Neki pomenuse peticiju protiv glasnosti dzamije...Licno ne idem ni u crkvu ni u dzamiju, a nimalo ni ne smeta ni zvuk zvona ni ezan sa dzamije-naprotiv volim cuti kad im se zvuk izmjesa-podsjeca me na vrijeme tolerancije.Ne volim tu podjelu na izbjeglice i domace.Smatram da se trebamo uvazavati, a ne zatvarati u klanove.Niko u proteklom ratu nije iz bjesa otisao sa svog ognjista a ljudi koji su se vratili u BN se bore za svoja prava i podrzavam prava povratnika gdje god su se vratili. Nije ni njima bilo lako, trebalo je stisnut petlju pa se vratiti u izmjenjen grad i svaka im cast. Oni koji su dosli,pod terminom "izbjeglica" u BN i odlucili ovdje ostati trebalo bi da prihvate ovaj grad kao svoj i da napokon svi zajedno ucinimo sto vise da ovaj grad bude u svakom smislu grad- ugodan, lijep i perspektivan za zivot,rad i zabavu svih nas.Pa ljudi Semberija je siroka, nije tjesna ima mjesta za sve nas !

Iako me nije dugo bilo na ovom forumu vidim da su se strasti malo uzburkale. Bijeljina je lijep grad (doduse sad nije jer se pravi kanalizacija i jos neki dijelovi se izgradjuju), naravno da je svakom najdrazi i najlijepsi i najbolji onaj grad u kome zivi. Pogledajte malo i druge gradove u RS pa tek onda procijenite BN. Mislim da osim Banja luke koja je stvarno prelijep grad i koja je zaista zasluzila da se zove grad i da bude glavni grad u RS (zapravo iskreno govoreci to je jedini pravi grad u RS) i Trebinje je jako lijepo pored ta dva ne bih mogao da izdvojim niti jedan vise. Naravno pored ovog, moram da naglasim da situacija nije zadovoljavajuca, cak sta vise nego je daleko od toga, mislim da je u BN saobracaj jako los, putevi su losi, parking mjesta skoro da nema u gradu, sportskih terena je malo, skole su dosta zapustene-neke od njih bi pod hitno trebalo renovirati, malo je mjesta za izlazenje - sve sto ima to je u centru do 12h navece a posle ko kako moze i kako se snadje, jako mi smeta i ovo dosadno i pojacano kontrolisanje od strane policije -kao da smo mi leglo kriminalaca (ni sam ne znam koliko puta me je zaustavljala i saobracajna policija u gradu, pa i ovi "prasinari" da mi provjere identitet, mislim stvarno ja ne znam sta je ovo. Treba srediti i onaj parking iza robne kuce (emporium), ne znam samo sto ga vise ne asfaltiraju, jednom sam cak gledao prenos sjednice skupstine opstine BN, zanimljivo je to da kada se pomenula tacka ranoviranje ulica i izgradnja i renoviranje i prosirenje parking mjesta, bas kada sam ocekivao da ce po tom pitanju da konacno nesto urade, oni su se dogovorili da navedeni parking iza robne kuce pospu sa novim slojem sljunka da se to izravna da ne budu one rupe. Tada sam se sokirao i konstatovao da nema od toga nista. Prije neki dan je dolazio covjek da me anketira, pa je naketa bila o BN, pa sad se tu pita da li sam zadovoljan sa tim sto je opstina uradila u ovoj godini, da li sam zadovoljan sa gradonacelinikom, itd... i od tog covjeka sam saznao da ce uskoro poceti gradnja aqua parka u BN (na putu za Pavlovica most). Ja se samo ponekad zapitam o cemu li ti ljudi razmisljaju kad tako bezveze donose odluke. Naravno da ne moze jedan covjek ili nekoliko ljudi da zna potrebe svakog stanovnika BN ali sto preteruju sa ovakvim stvarima. Htjeo bi samo "SEMBERKI" da kazem jednu stvar, a ona se sastoji iz dva dijela :D PRVO ako je ATIK dzamija u centru izgradjena za religiozne ljude i to predstavlja sveto mjesto-tlo, kako ih nije sramota da ga sagrade na tlu stare pravoslavne crkve (sada ces reci to je bilo za vrijeme turaka pa se ne racuna) pa da vi bosnjaci imate i malo obraza, rekli bi sami da to nije u redu, isto kao sto nije u redu sto je uradjeno u Zvorniku kada je na tlu srusene dzamije izgradjena pravoslavna crkva (tu su svestenici spreceni da izvrsavaju liturgiju i ta crkva ce najvjerovatnije biti srusena). DRUGO zasto taj URLIK sa dzamije mora da se cuje svuda u gradu i zasto uvjek kada je paljenje badnjaka uoci bozica mora da se oglasava hodza, zasto u Tuzli, Sarajevu ili bilo kom gradu u fedreraciji nema vise crkava nego dzamija. Ako je to tako tamo onda ce i ovdje biti vise crkava nego dzamija. Tu ocigledno fali nesto sto se zove ravnopravnost i tolerancija. Zato, zbog ovakvih stvari, ja nikada necu moci mirno proci pored ATIK dzamije (koja je sagradjena na rusevinama pravoslavne crkve i na srpskom groblju), niti da kazem nekome dobar dan ko ide u ovakav objekat koji jasno pokazuje religijsku diskriminaciju. SEMBERKA moj zakljucak je da si ti neki bosnjak koji se lazno predstavlja, jer tako cudno napadas nas na ovom forumu sto se tice te dzamije. Umalo da zaboravim i pri tom si prilicno nepismena. Pored ovakvih stvari, pozivam ljude koji planiraju da posjete BN da to ucine. BN je po meni lijep grad, ima da ponudi nekakav (kakv-takav) sadrzaj, uostalom dodjite i uvjerite se i sami. Za sve one koji zive u BN, pozdrav i vidimo se u gradu. CAO :bye:

Ne mogu da vijerujem..... Vjera je nešto lično... i ne bi trebalo da pravi vjernik ima potrebu da "natrlja nos" ljudima druge vjere .... Učenje sa minareta jeste malo preglaasno... ali ove tvoje izjave su .... bezze-blago rečeno!!!!! Srbi i muslimani se jesu poštovali prije rata u BN upravo iz razloga što niko nije imao potrebu da nekom ko je drugačiji "natrlja nos" svojom vjerom. Ja iskreno vjerujem da se ljudi cijene i poštuju po tome kakvi u a ne po tome šta su po nacionalnosti i koje su vjere!!!!!!!!!!!!!!! Imam prijatelja svih vjera i nacionalnosti... I biram ih po tome kakvi su, a ne šta su i koje vjere.!!!!!

Ružno poređenje... ali ovo me podsjeća na gay parade.... svi se trsaju pravima homoseksualaca i oni paradiraju... tipa "vidi mene ja sam drugačiji"... Zakon ih štiti... Niko se ne obazire na prava stejt ljudi! I nikad nisam čula za "strejt paradu"???? To što je neko drugačiji je njegov lični plus ... ali generalno SAMO LIČNA STVAR jedne individue kojom ne treba da opterećuje druge.

Stvarno nemam ništa protiv bilo kakvih različitosti... ali živi i pusti druge da žive!!!!!!

BTW sukobi u Bn su počeli u aprili 92 tj na početku rata, prije dolaska "izbjeglica"... tako da ne možeš da ih kriviš...

Da li ste čuli za novi projekat Miće Mićića? Prema riječima našeg načelnika, Bijeljina ima plan za izgradnju luke Rača (granični prelaz na sjeveru RS, prelaz preko rijeke Save), koja će biti ponos Bijeljine i ne samo to nego će olakšati i pojeftiniti transport robe i ljudi sve do crnog mora. Procjenjuju se potrebna ulaganja od 15 miliona, do 16 miliona evra. Izvodjač radova biće poznati graditelj riječnih luka u evropi "Peter Hamburger" (mada ja lično nisam nikada čuo za njega). U procesu je izrada master plana koja će trajati oko 3-4 mijeseca. Investitor je još nepoznat. Pa zanima me šta vi mislite kako će sve to izgledati. Da li ćemo dobiti sa ovim ili ćemo nešto izgubiti ili neće biti nikakvih promjena. Ja lično mislim da je to pucanje na visoko i da od toga nema ništa i mislim da je trebalo da se fokusiraju na neke druge i značajnije stvari. Pozz

Ukoliko sve bude teklo po planu, Bijeljina bi uskoro mogla da dobije i prve tramvajske linije.
O ovom je bilo rijeci na jucerašnjem sastanku vlasnika Kompanije "Bobar" Gavrila Bobara sa predstavnicima danske kompanije " CONjI " i konsultantske kuce iz Slovacke.

Projekat je vrijedan 50 miliona evra i u sklopu toga realizovale bi se cetiri tramvajske linije, ukupne dužine 34 kilometra. Na prvoj liniji tramvaj bi povezao Banju Dvorove, novu autobusku stanicu, centar grada i Janju, u dužini od 14,54 kilometara.

Druga linija bila bi na potezu Agro centar - nova autobuska stanica - centar grada, u dužini od 3,7 kilometara, treca linija bi vodila od Komercijalnog centra "Mega market" - opština Bijeljina - Banja Dvorovi, u dužini od 9,89 kilometara, dok bi na cetvrtoj liniji bili povezani centar grada - nova autobuska stanica - nova zeljeznicka stanica, dužine 2,86 kilometara.

- Do 15. jula dobicemo ponudu za idejno rješenje, koju ce finansirati Kompanija "Bobar", dok je 15. oktobar rok da se uradi idejno rješenje, koje cemo predstaviti javnosti kroz propagandni film - rekao je Gavrilo Bobar i dodao da ce se takode uraditi i studija, koja ce pokazati opravdanost projekta.

Predstavnik Kompanije "CONjI", Mirko Radovanovac je izjavio da "razmišljaju o savremenom tramvaju, koji doživljava renesansu" i dodao da bi se za pocetak iskoristili postojeci resursi pruge od Banje Dvorovi prema željeznickoj stanici u Bijeljini, a potom do centra.

Na sastanku je istaknuto da bi ovaj projekat za Bijeljinu bio znacajan i da bi je svrstao u red modernih gradova.

marrrrrrrrrrrrrrrrrs sramoto semberije

Sajt kandidata za načelnika opštine Bijeljina - mr. Gavrilo Bato Bobar

http://www.gavrilobobar.com/

Želja nam je da putem interneta približimo građanima stavove i izborni program kandidata za načelnika Bijeljine mr. Gavrila Bate Bobara. Takođe, svjesni smo da nove generacije mladih glasača, koji veliki dio vremena provode i dobijaju mnogo informacija putem Interneta, još uvijek nisu angažovane u političkim procesima. Ovo je način, da se i oni svojim prijedlozima i sugestijama uključe u rješavanje pitanja direktno vezanih za njihovu budućnost.
Ovaj sajt može poslužiti i kao informativna baza medijima, sa kojeg mogu koristiti audio, vizuelne i tekstualne zapise vezane za kampanju gosp. Bobara.

Tek sam se uclanio na ovaj forum,primecujem da su clanovi pretezno mladja generacija,bavite se tricavim temama dali je Bijeljina grad ili ne!?
U jeku predizborne kampanje kad nemozemo da prodjemo gradom od prislonjenih pa i onih visecih tzv.bilborda odakle nam se smiju razni likovi i obecavaju ko zna sta vi komentarisete dali je Bijeljina grad ili ne!!!!!!!
Ukratko ja bih to nazvao JEDITE KOD DZOA!!!
A kad prodju izbori pisace JA SAM DZO!!!

Sajt kandidata za načelnika opštine Bijeljina - mr. Gavrilo Bato Bobar

Želja nam je da putem interneta približimo građanima stavove i izborni program kandidata za načelnika Bijeljine mr. Gavrila Bate Bobara. Takođe, svjesni smo da nove generacije mladih glasača, koji veliki dio vremena provode i dobijaju mnogo informacija putem Interneta, još uvijek nisu angažovane u političkim procesima. Ovo je način, da se i oni svojim prijedlozima i sugestijama uključe u rješavanje pitanja direktno vezanih za njihovu budućnost.
Ovaj sajt može poslužiti i kao informativna baza medijima, sa kojeg mogu koristiti audio, vizuelne i tekstualne zapise vezane za kampanju gosp. Bobara.

Opasni ste :))))))))))))) Zastupljeni su svi kanali komunikacije... RESPECT!!!!!!!!

Back