BiH-jedina mogućnost opstanka je tolerancija

• Začetnik teme Začetnik teme prlee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslije ubistva Osame bin Ladena, najtraženiji na svijetu je:
majica-ratko-mladic-0.png

koga je on likvidirao...isto kao što je Bin Laden izazvao rušenje kula bliznakinja u Nju Jorku 11.09....

Не постоји могућност трајне окупације и заједништва на силу. То траје док траје ЕУро окупација. Сваки здрав човек зна да је то кратког века, јер крај сваке окупације је неминован. Само је питање времена.

Срби ће и званично остварити своју државност и припојити се Србији, а вероватно ће се и Хрвати припојити ХР. Све остало су приче за наивне.

aha
i sta onda
pa nece kada se pripoje otici na 1000km iz bosne
isto ce da bude gledas ih sa prozora i moras da radis i zivis sa njima
e kada to ljjudi shvate onda ce sve da bude lakse

aha
i sta onda
pa nece kada se pripoje otici na 1000km iz bosne
isto ce da bude gledas ih sa prozora i moras da radis i zivis sa njima
e kada to ljjudi shvate onda ce sve da bude lakse

Naravno ali nećemo biti u istoj državi. Ljudi već sad žive zajedno i ne mislim da bi se u slučaju nezavisnosti RS u tom smislu nešto promjenilo nagore.

Nije tema stvaranje vještačke versajske tvorevine, nisu tema Srbi koji stoje postojano ''ka'no klisurnine'' i kunu se u bratstvo jedinstvo, to je prošlost. Da vidimo šta možemo reći o ovoj mogućnosti da uz toleranciju i suživot BiH opstane u svojim AVNOJ-evskim granicma, da se penzije svima na vrijeme isporuče, da svi budemo ravnopravni,....
o.k. ako neko kaže NE MOŽE i prestane sa diskusijama mimo teme.
Znači, vratimo se temi, opcija suživot i tolerancija, o tome diskutujemo!

A zasto bi ABVNOJ bio neka pocetna pozicije , bolan ?

A zasto bi ABVNOJ bio neka pocetna pozicije , bolan ?
Otvarač teme je spomenuo BiH, a SFRJ se raspala po AVNOJ-evskim granicama. Čak su to i stranci potvrdili.
Prema tome, kada se kaže BiH misli se na AVNOJ-evske granice međunarodno priznate države, članice UN, moje domovine Bosne i Hercegovine.
Ima li šanse ova opcija iz naslova + tolerancija? Šta ti misliš?

Poslednja izmena:
Resenje za Bosnu- pobiti sve koji nisu Srbi, i nabiti ih u hladnjace.

Samo da napomenem da ja nisam sovinista, i jako sam tolerantan.
Pokušano je to, pa sada imamo primarne, sekundarne, tercirjarne, eN-tarne masovne grobnice širom Bosne, a i Srbije (računam da je dio jezera Peručac u Srbiji). Čak se i jedna cesta u blizini Cerske zove, Cesta masovnih grobnica.
Jedinstvena cesta u svijetu!

Pokušano, pokušaj propao!
Sada pričamo o živim, pa na ovoj temi se postavlja pitanje kako dalje? Jedna od opcija je i opstanak BiH uz toleranciju. Imaš li šta reći u vezi sa ovim?

Poslednja izmena:
Resenje za Bosnu- pobiti sve koji nisu Srbi, i nabiti ih u hladnjace.

Samo da napomenem da ja nisam sovinista, i jako sam tolerantan.

Rešenje za BiH je podela imovine i sporazumni razvod ili Konfederacija sa tri Republike i samo 2 ili 3 osnovne zajedničke funkcije. Iz čisto praktičnih razloga. Jer su teritorije razdvojene pa Bošnjački deo teško može da opstane a i HB. Distrikt Brčko je nerešiv problem. Znači zbog slobodnog protoka ljudi ,roba i usluga konfederacija tri republike. To je maksimalni ustupak Bošnjacima i "Dejtonu".

Толеранција није успјела у СФРЈ (гдје је био забрањен национализам и вјера) е па неће ни у БИХ успјети!
Кад Караџићев син буде могао да отвори и трафику у Сарајеву као што Бакир Изетбегоић отвара своје радње по цјелој РС, онда ми причајте нешто о толеранцији!

Зар ви нисте још научили да се Србин увјек бори за слободу?Па изборили смо се против Османлија након 500 година мислиш да се нећемо ослободити ове ОХР-диктатуре?

Sta treba uraditi da BiH opstane nije tolerancija vec samo 2 stvari i opstala bi 100%.
1.Napraviti konfederaciju sa 3 republike.
2.Staviti za glavni grad Banja Luku.
Mrzi me da objasnjavam zasto i kako radim a i kladionica ceka da se odigra nesto ali bez toga nikad BiH nece opstati cak sto vise bosanci pokusavaju sa tom svojom "toleracijom" sve vise ce braca Hrvati da postanu alergicni na tu rec.

Sta treba uraditi da BiH opstane nije tolerancija vec samo 2 stvari i opstala bi 100%.
1.Napraviti konfederaciju sa 3 republike.
2.Staviti za glavni grad Banja Luku.

Mrzi me da objasnjavam zasto i kako radim a i kladionica ceka da se odigra nesto ali bez toga nikad BiH nece opstati cak sto vise bosanci pokusavaju sa tom svojom "toleracijom" sve vise ce braca Hrvati da postanu alergicni na tu rec.

ne tvoji su prijedlozi potpuno..neprihvatljivi..
da bi BiH..opstala... treba ukinuti ...entitete..distrikte i sve ostalo što ...politički radvaja Bosance....

ne tvoji su prijedlozi potpuno..neprihvatljivi..
da bi BiH..opstala... treba ukinuti ...entitete..distrikte i sve ostalo što ...politički radvaja Bosance....

Nece to niko nikad vise uspeti prosla je Jugoslavija prosao je Tito.
Hrvati u bosni se nikad nece osecati bosanci.
Srbi u bosni se nikad nece osecati bosancima.
3 republike svakom svoje pare i sve ostalo i to moze proci pogotovo jel vise nemogu dobiti Hrvatska i Srbija su potpisale granice sa Eu.
Banja Luka glavni grad jel bi onda za Srbe bilo nemogu da se odcepe Hrvatska svakako nece podrzati Hercegovce...

Nece to niko nikad vise uspeti prosla je Jugoslavija prosao je Tito.
Hrvati u bosni se nikad nece osecati bosanci.
Srbi u bosni se nikad nece osecati bosancima.
3 republike svakom svoje pare i sve ostalo i to moze proci pogotovo jel vise nemogu dobiti Hrvatska i Srbija su potpisale granice sa Eu.
Banja Luka glavni grad jel bi onda za Srbe bilo nemogu da se odcepe Hrvatska svakako nece podrzati Hercegovce...

predvidio sam tovj ovakav odgovor..vidi ovako..
uzmi Srbina iz Bosne..stavi ga u Srbiju..
uzmi Hrvata iz Bosne..stavi ga u Hrvatsku
uzmi Bosanca iz Bosne i stvai ga u Sloveniju..
svkog od njih prepoznat ćeš i za 20g..po govoru i mentalitetu... da je iz Bosne ..kontaš..oni ce uvijek biti Bosanci..UVIJEK....dejtonom je zavrsen rat..i to je ok...da li je dejton pravedan to je drugo pitanje..ali činjenica je da je zaustavio rat..bolje i loš mir nego dobar rat...ja sam sada za ukinuće Dejtona i vraćanje BiH..u stanje normalne drzave...reci mi tko ima snage u BIH..da počme neki novi rat...i protiv koga ako bi se poništio dejton..Srtbi iz BIH...moraju da slušaju Beograd..Hrvati iz BIH..moraju da slušaju Zagreb..a Muslići ..Amere..i reci mi tko ..je taj..da moze ..reći ja neću...tko je taj u Bosni koji to moze..znamo da su Josipović i tadić rekli da podrzavaju cjelovitu BiH..mene čudi da Milorad Dudlek nije već zaginio u nekoj saobraćajci...al stvarno...

lupetas..tko ima snage u BIH..da počme slijedeću "krvavu tekmu"..svi su kokice bez novaca i svi su nečije marionete...aj sada reci..tko ima snage od ova 3 naroda da počme neki novi rat..TKO???

hteo sam da kazem da je podjela najbolje rijesenje a ne to sto ti zagovaras stvaranje unitarne bih koja bi bila bure baruta....braca su braca pa se podjele i svako zivi svoj zivot

БиХ дугорочно не може опстати из простог разлога што ниједан конститутивни народ не жели искрено ту и такву државу.
нације су тамо настале на верској основи, и тај део идентитета је најснажнији и најтрајнији.. време ту ништа неће променити.

а сад бих поставио питање Бошњацима- како ви замишљате будућност БиХ?

Back