Kafić Bife Doris

Ovo ti mene očekuje kao zabava vikendom, mili moji
Screenshot_20241130-185233~2.png

Jel to neki stručan termin? Nalazim samo asertivnost, a to sam naučila da je pozitivno u konfliktnim situacijama.
Iz mog ugla asertivnost nije da se izbegne konflikt nego da se izraze mišljenja i osećanja.
Ok, može i da se pecne. A da se nekom ipak ne otkine (virtuelna) glava.
To ako smatram da ima poente s nekim ući u razgovor.

Ovo peckanje sam dodala, nije po definiciji. To da ne postaneš aswrtivni autistični robot.

Iz mog ugla asertivnost nije da se izbegne konflikt nego da se izraze mišljenja i osećanja.
Pa da, da kažeš šta hoćeš ali na nekonfliktan način. Svako može toliko, u suprotnom niko ne bi bio sposoban da radi, npr. 😄
Ovde smo persone (otuda taj što kažeš atipičan odgovor Noni od strane mene), a ne znam koliko te persone odgovaraju nama u reali ;)

Pa da, da kažeš šta hoćeš ali na nekonfliktan način. Svako može toliko, u suprotnom niko ne bi bio sposoban da radi, npr. 😄
Ovde smo persone (otuda taj što kažeš atipičan odgovor Noni od strane mene), a ne znam koliko te persone odgovaraju nama u reali ;)
Pa...
Akcenat je na to da - kažeš. Podrazumeva se da nećeš da psuješ, vređaš, vičeš, izvrćeš, rugaš se...
I da kažeš na vreme.
To da li će izazvati konflikt zavisi i od sagovornika i nije više moja stvar.

Pa...
Akcenat je na to da - kažeš. Podrazumeva se da nećeš da psuješ, vređaš, vičeš, izvrćeš, rugaš se...
I da kažeš na vreme.
To da li će izazvati konflikt zavisi i od sagovornika i nije više moja stvar.
Samo da dodam da ovo za psihopate jeste dosta uobičajena šala, i ja Nonu oslovljavam tako od milja.

Back