Kafić Bife Doris

Kad pomene Ukrajinu verovatno misli na ruske vojnike. Tema Gaze nije vezana za Srbe, što te ne sprečava da mi prebacuješ da sam bezdušnik koji želi što više mrtve dece na gomili i ostale izmišljotine i perverzije.
Na koga onda misle kada spomenu Palestinu?

Tebi prebacujem što se trudiš da izraelsko nivelanje Gaze predstavljaš kao opravdanu posledicu Hamasovog djelovanja, a onda su ipak istovremeno sva djelovanja gazije Orića i OVK najveća moguća dostignuća u vojnom, moralnom i ljudskom pogledu.
Poenta je da ti nije stalo do mrtve dece nego do savezničke mrtve dece (a ni to, osim kad ih koristiš kao monetu za potkusurivanje, što kaže pokojni Lazomir).
Poenta je da nisam ja neko ko koristi ime iz filma o stradanju djece u koncentracionim logorima za opisivanje patetike, beznačajnosti Jasenovca i srpskih žrtava uopšteno, već ti, tj. ti si taj koji na taj način uvlačiš priču o djeci.

Ja sam više za Sulja, tj. on mi je prvi pik u ovakvim razgovorima.
Pobednik je onaj na čijoj strani je US, a ako ništa, znamo na čijoj strani nije. Tih 49% RS-a je ustupak koji su Ameri napravili srbijanskom etnicitetu da se ovi ne bi osećali potpuno poraženima, pošto su izduvali u Hrvatskoj i potučeni na Kosovu, a pametni Ameri znaju da osećaj gubitništva nije dobar na duge staze (primer Njemačke).

Otvoreno želiš, nemam nikakvih aktivnih želja kad je prekodrina u pitanju, samo ne bih voleo da u nekoj instanci na kraju i sam ispaštam zbog njihovih gluposti. Međutim, Gospodin Milorad pokazuje znake razuma iznenada.
Pa šta sam ja drugo rekao?
Budno pratiš ko je sve osuđen sa srpske strane, kada dođe na red na srpske žrtve, 'ladi ti se kafa.
I nećemo se lagati da ti je Drina linija nakon koje nestaje zainteresovanost, boli tebe k i za sve one ubijene na Kosmetu.
Što nas vraća na počeni zaključak, **** se tebi za zločince, pravdu i sl, imaš ti tatu (USA) da ti kaže šta je i kako je.
Srebrenica se desila pre 30 godina, počinioci su i dalje živi, a većina srpskog naroda ili smatra da se tamo ništa nije ni dogodilo ili ako se dogodilo, dobro je što je tako i dogodiće se opet (poštenija varijanta iskr.)
Pitanje je bilo čemu služi Srebrenica?
Pošto Jasenovac treba da se izbriše iz sjećanja, je li to cilj i sa Srebrenicom od...2050. npr?
S obzirom da vas je podjednako, mislim da oni vas doživljavaju kao pretnju koliko i vi njih i da to više liči na međuplemensku koljažu nego neki organizovan pogrom gde jedna grupa sprovodi teror nad drugom.
30:70 nije nešto što se zove podjednako.
Na taj način se i dolazi do toga da većinski jezik nije zvanični jezik.
Demokratija, a?
Pa eto, čisto da ne prosipaš tvoja lutanja po spektru kao neki silni misaoni proces.
Ne sumnjam da oni ne vole NjKV nego ga ne vole iz pogrešnih razloga, i onda kažu 'ma i pro-evropska opozicija bi bila podjednako mlaka u sprovođenju genocida na Kosovu, isti je to šljam'
Uporan si dečko, to stoji, ali i dalje samo navode da od Vučića nema goreg.

Na koga onda misle kada spomenu Palestinu?

Tebi prebacujem što se trudiš da izraelsko nivelanje Gaze predstavljaš kao opravdanu posledicu Hamasovog djelovanja, a onda su ipak istovremeno sva djelovanja gazije Orića i OVK najveća moguća dostignuća u vojnom, moralnom i ljudskom pogledu.
US i Britanija su baza svega onoga što je civilizovano u današnjem svetu (nevezano za trenutne krize i posrtanja i dalje ostaju svetionik slobode). Dalje sledi da će sve što je voljno da sarađuje sa tim izvorištem civilizacije imati moju podršku. Bošnjaci, iako problematični na gomili nivoa, ipak su pokazali spremnost za suradnju za razliku od Soraba. Dalja priča me ne interesuje. To je poenta.

E da, evo u poslednjih par dana Dodo nije krio dobro raspoloženje spram Amerikanaca pa je vrlo moguće da ćemo u narednom periodu dobiti drugačiji rasplet situacije, a Momoino srce možda zaiskri za Pub'kom.
Poenta je da nisam ja neko ko koristi ime iz filma o stradanju djece u koncentracionim logorima za opisivanje patetike, beznačajnosti Jasenovca i srpskih žrtava uopšteno, već ti, tj. ti si taj koji na taj način uvlačiš priču o djeci.

Ja sam više za Sulja, tj. on mi je prvi pik u ovakvim razgovorima.
Ukazujem na nedoslednost nekoga ko se poziva na opći moral više nego Kant, a praktikuje ga selektivno, oplakujući krokodilskim suzama samo onu decu koja mu koriste kao povod za opravdanje nekih budućih osvjetničkih akcija spram onih koji su krivi za zločine.

Ako gledamo iz moralne perspektive, svako dete je nevino, ali kao što kažem, glupo je očekivati da pređem na stranu neprijatelja zbog toga što između ostalih i na njegovoj strani ima nevino stradale dece.
Pa šta sam ja drugo rekao?
Budno pratiš ko je sve osuđen sa srpske strane, kada dođe na red na srpske žrtve, 'ladi ti se kafa.
I nećemo se lagati da ti je Drina linija nakon koje nestaje zainteresovanost, boli tebe k i za sve one ubijene na Kosmetu.
Što nas vraća na počeni zaključak, **** se tebi za zločince, pravdu i sl, imaš ti tatu (USA) da ti kaže šta je i kako je.
:lol:

Postoje dve linije razgovora, jedna je moralna, a druga geo-politička, ali teško je ispoštovati obe istodobno, tj. skakati s jedne na drugu, pa su u jednom momentu, zenitu racionalnog razmišljanja, bitni isključivo srpski interesi, a kad dobijemo po pičci onda je važan i moral i naši nepravedno ubijeni nejačnici.

Da su Srbi pokazali želju da budu Pax Amerikane, možda bi se našli sa one strane berlinskog zida. Tada ne bi bilo potrebe, da se kao pobednik, pozivaš na moral. To rade luzeri.
Pitanje je bilo čemu služi Srebrenica?
Pošto Jasenovac treba da se izbriše iz sjećanja, je li to cilj i sa Srebrenicom od...2050. npr?
Pošto smo izgubili rat, bilo bi lepo da bar 80% Srba shvati (makar šatro) da je u Srebrenici bio genocid. Kao što su Nemci, nemajući izbora, prihvatili poraz i priznali sranja koja su napravili.
30:70 nije nešto što se zove podjednako.
Na taj način se i dolazi do toga da većinski jezik nije zvanični jezik.
Demokratija, a?
30:70 u čiju korist? Ne pratim popise baš.
Uporan si dečko, to stoji, ali i dalje samo navode da od Vučića nema goreg.
Ali ne zato što nas nije uveo u EU, NATO, zato što nas izlaže izolaciji, pobuđuje najogavnije osobine itd, nego zato što je potpisao briselski sporazum, što je i trebalo da uradi.

Back