Biciklom do Mora

Devojka i ja smo vozili letos od Mojkovca do Kamenova preko Kolasina, Veruse itd., 3 dana, samo 190km ali je i pored tako kratke ture bilo fantasticno, nismo cak ni znali gde cemo da smestimo sator vec smo vozili do sumraka i onda trazili mesto.

:think: E ovako ljudi. posto vidim da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju u bicikle, molio bi da mi preporucite neki bajs. Ne znam kako se odredjuje velicina bajsa. problematika je sto sam visok 2m i imam 105 kg. Inace imam neki verovatno kineski krs, sa kojim sam presao 1300Km ovog leta i sav se rasklimao u fazi je raspadanja. A spreman sam da odvojim 300-350 eur. ima li sta solidno za te pare ? Hvala u napred.

Brate svako moze ici na more sa bacicklo ako ima pravi bajs za velika putovanja

Brate na more moze da se ode sa tesetobrzinkom,i jedino sto je bitno da bicikla ima punjene gume,dobar prenos i da vozac ima dovoljno kondicije za taj napor,jer ja sam vec isao na more sa biciklom i znam kako izgleda.Kakva bre bicikla od 1200e,i kakvih 34 brzine,nemoj te se glupirati!

Letos smo ja i moj brat isli od Leskovca do Pirota i nazad u jednom danu. Nekih 160 km, ja imam bicikl scott, nije mnogo skup, a on neki stari krs, pa smo ipak presli toliki put u jednom danu i po tako teskom terenu bez vecih problema. A ja sam sa tim krsem, pre nekoliko godina otisao cak do Sokobanje i opet je izgurao bez problema. A da ne pricam tek kako smo se popeli na vrh Radan planine istim biciklama!! Ono sto hocu reci je u stvari da je taj krsh od bicikle presao ogromnu kilometrazu i najraznovrsnije terene, a i dalje je funkcionalan... sve dok je vozac voljan da vozi. Dakle, definitivno se slazem sa gornjom listom!!

morate se svi uclaniti u nase ili neko drugo biciklisticko ili planinarsko drustvo da mozete da dobijete vizu. planirano je da idemo u sest etapa svaki dan po 100 -140km dnevno.Ako nas bude vise kontaktiracemo i bicikliste iz grce pa mozemo kroz grcku sa njima.

Ja sam jos davno hteo na napravim jednu humanitarnu voznju beograd solun ali je ta akcija ostavljena za 2010god pa ove godine ova voznja treba da bude probna voznja za ovu humanitarnu.

Nemam ciklokartu ali mi smo isli ovako
Beograd-Uzice oko 220 km sve ravno blage uzbrdice
Uzice-Nova Varos oko 70 km sve zestoke uzbrdice
Nova Varos- Biogradska Gora(Kolasin) oko 160km pocinje spust malo posle nove varosi pa sve do pred sutomore je nizbrdo ili ravno
Biogradska Gora -KOtor oko 170 izuzetno teska tura jer je stalno uzbrdo nizbrdo sa suncem

Sto se ove gore ture tice mozda bi bilo bolje tu prvu etapu prepoloviti, zatim u novoj varosi ima sta da se vidi i dosta je jeftino, zatim obavezno spavaj na biogradskoj gori ima kamp kad se uspenjes od magistrale jedno 5 km.Suma je prelepa ima tu i neki restoran sda klopas.Smestaj je 8 evrica klopa oko 4 evrica.I ceo put smo isli magistralom pre uzica u ovcar banji ima jedan lep aut kamp na 170 km probaj tamo da spavas uzasno je jeftino a imaju i bazen

Sto se tice soluna laksa je tura nego do mora,
1 Beograd-Svilajinac
2.Svilajinac Vranje
3.Vranje -Sveti nikola
4.Sveti nikola solun
Ovo je okvirni plan ima oko 600 km i mozemo tu nesto da skratimo izmedju svilajinca i vranja pa odmorimo ali sve po dogovoru i nisam siguran koliko ima posle soluna do nekog primorskog mesta ostanemo da se kupamo i bezimo autobusom kuci.

ovu pricu tek sad razradjujemo tako da je u ponudi tek od sledece godine sa tacnim planom smestaja.Nemojte zaboraviti sledece godine nesto pocetkom jula je veliki humanitarni karavan biciklista koji ide iz nase zemlje ka grckoj te ocekujem vase ucesce u njoj.Ujedno pokusavamo da oborimo rekord za najvecu grupu biciklista koja je ikad krenula iz nase ka nekoj drugoj zemlji

Ako je neko zainteresovan da se uclani u nase biciklisticko-planinarsko drustvo kako bi mogao da koristi sve domove kod nas ali i u inostranstvu moze nas kontaktirati na
064/900-9259 ili bdpkaludjerica@gmail.com

Sto se tice soluna laksa je tura nego do mora,
1 Beograd-Svilajinac
2.Svilajinac Vranje
3.Vranje -Sveti nikola
4.Sveti nikola solun
Ovo je okvirni plan ima oko 600 km i mozemo tu nesto da skratimo izmedju svilajinca i vranja pa odmorimo ali sve po dogovoru i nisam siguran koliko ima posle soluna do nekog primorskog mesta ostanemo da se kupamo i bezimo autobusom kuci.

Ajde, molim te, napisi negde krajem juna kada se tacno ide,ako ne odustanete... Isli bismo mozda nas troje iz Zrenjanina...

Back