Biciklom do Mora

Shinoda ti sa 21 brzinom mozes ici ali na primer na more ces stici za 5 dana jer taj tvoj bicikli sa 21 nije spreman i nije napravjen za 600 km voznje,probaj pa ces videti
много више зависи од тога ко је на бициклу ;) важан је квалитет бицикла,
али тежа брзина од 21` није потребна, то није трка, пробај да возиш константно у 21` брзини и ти ћеш тих 100км дневно да пређеш за 3 сата :lol:
значи број брзина није проблем, кондиција је главна ствар

ne, trebaju ti gume za cestu..sa klasicnim masivnim, dzombastim mountain bike gumama ne bi daleko dogurao...:)
па ове моје нису баш оне најдебље тракторске :) ал ипак . . , мада по овим нашим путевима и плус са оптерећењем :confused:

Koja je prosecna brzina i kako sa stvarima?
претпостављам овако као доле на сајту
ево сличне путешествије
http://www.freebiking.net/viewtopic.php?t=341
богами бицикли са дебелим гумама,
не знам колико често страдају гуме и колико се носе за замену ..

da bi presao sa obicnim brzincom 600km,ili cak 30km bicikli mora imati 21 ili 34 brzine,a potrebno vreme vreme za dug put od 8 ujutru da krenes stici ces za 2 dana sa obicnim biciklom,ja sam pitao mog prijatelja koji je isao biciklom na more,ja sam ga pitao da li postoji sansa obicnim biciklom da idem na more on je rekao samo ako ujutru krenes,a za put ti treba,2 male torbe za hranu,vodu,i alat za slicaj kvara bicikla.

da bi presao sa obicnim brzincom 600km,ili cak 30km bicikli mora imati 21 ili 34 brzine,a potrebno vreme vreme za dug put od 8 ujutru da krenes stici ces za 2 dana sa obicnim biciklom,ja sam pitao mog prijatelja koji je isao biciklom na more,ja sam ga pitao da li postoji sansa obicnim biciklom da idem na more on je rekao samo ako ujutru krenes,a za put ti treba,2 male torbe za hranu,vodu,i alat za slicaj kvara bicikla.

kao totalni laik, ne mogu a da ne pitam koliko tacno veze brzine imaju sa putem, jer zaista nemam pojma o tome. Ako mi mozes nesto vise reci...?
Zivim u Vojvodini, ravnica totalna... dovoljno mi da ga bacim u 12-tu i odvezem po 50km bez problema!

Zivotna zelja mi je da odem bajsem na more, stoga mi je svaka informacija dobrodosla...

Moj prijatelj kazi da mozes da ides sa obicnim bajsom na more ali moras da ima bajs 21 a bilo bi bolje da ima 34 brzine,mozes ti da putujes na more i sa obicnim,ali kazem ti vreme polaska mora da bude ujutru,on je isao sa planinksim biciklom[original,cela oprema,1000 evra]na more a sa njim je isao i jedan njegov drug koji je isao sa obicnim,stigli su do Beograda i taj drug nije mogao vise da vergla a menjao je brzine kako bih moga jos dalje da vozi ali nije uspeo.Ako hoces sa bajsom na more da ides moras uraditi sledece,1-dobro pregledati bicikli,2-ponete mala[totalno mala kofera],3-moras biti fizicki i psihicki spreman, i 4-zavisi da li si nekad bila sa bajsom na more

da ne bude zabune - ja sam mushko ;)

Zanima me i gde mogu da se pazare te torbe za bajs i koliko otprilike kostaju!

A veliki mi je problem i kako proci kroz CG! Ako moze neko da mi kaze kojom rutom se obicno ide... pretpostavljam da ne idete magistralom kroz one uske tunele i sl. ?

@nesakid
Gde nadje 34 brzine na bajsu?

@Shinoda
Sve sto ima sedmofaz pozadi tj. 3x7 = 21 brzinu radi posao ako je u dobrom stanju.

Zato su me i istripovale te price o 34 brzine... Moj bajs je star oko 3 godine i ima iza sebe 4000 predjenih km, ali je izuzetno dobro ocuvan. Ja bih mu naravno uradio kompletnu generalku pred polazak da bih se dodatno osigurao... ne znam samo od rezervnih delova (osim guma) sta bih mogao poneti..koji su najcesci kvarovi?

care ti pricas ko da nikad nisi vozio bajz..ortak ti kaze da mora da ima 21 ili 34 brzine..
ima ljudi kojima jepo ravnom idealno da voze u 18 brzini sa vecim brojem obrtaja i ljudi koji vole u 24 sa manjim brojem obrtaja nogu...sve zavisi od onoga ko vozi...
a za dobijanje jos tri brzine sve sto treba je da se uzme zadnji zupcanik sa cetiri prstena i drugi zadnji menjac...
sve zajedno 40 jura max...
mozda si u pravu ali to sto pricas mi uopste nije logicno...

Na te 34 brzine moze da se gleda i na drugi nacin 3x11 napred tri pozadi jedanestofaz ali to jos nisam video na mtb samo na specijalkama.
Ko mora neka vec sad krene sa menjanjem delova za bajk.
Predlazem menjajte na svojim bajkovima srednje pogone,zadnje menjace i zadnje zupcanike.
Sto se transporta stvari tice najvise ima da nadrljaju oni koji nesto torbu rabnac budu nosili na ledjima.
Znaci gledajte da stvari sto vise prebacite na zadnji deo bajka tj u i na bisage .

To i dalje nije 34 vec 33...
To menjanje ima smisla samo ako su ti delovi u losem stanju.
Ja sam na proslom bajsu imao stx rc i napred i pozadi i radili su odlicno iako sa prepakovani sa nekog jos starijeg bajsa.
Ja sam par puta isao na voznje 80-100 km sa rancem na ljedijma i nije mi bio preoblem.
U pitanju je Kellys bike ranac.
Drugar ima Scott-ov ranac i skoro da ga ne osecas na ledjima.
Sa klasicnim bisagama nisam vozio nikada ali imam utisak da mogu malo da smaraju, pogotvo ako se negde krene offroad. Ali na takav put se ne moze bez njih...

Vidim da se sator uopste ne planira.

Satore obavezno nosimo barem svaki drugi neka nosi po jedan mali sator ima da se kupe u intersportu za jedva 1300 din jer istina je da zaista mozemo negde i ostati pored puta ovde nema pratnje kola autobusa itd posle Morace vise gotovo da nema civilizacije pogotovo izmedju Kolasina i podgorice zato se spremite na sve kabanice takodje topla odeca.

Back