Biciklizam

37324671_1693937637321593_3134346388205207552_n.jpg
:heart:

:lol:
Ljudi pazite na automobiliste poludeli su totalno, pre neki dan lik hteo da me obori sa bajsa u zemunu, tražio da ''stanem da mi objasni nešto'':think::roll:...Sve neki pećinski ljudi sve bi ja to u taljige pa nek taljigaju, auto je suviše sofisticiran za polu majmunska bića...

Znas kako se kaze :

- Cuvaj se , pa ce i Bog da te cuva ...

Licno , do sada imam sve pohvale za vozace automobila , ali se to ne bi moglo reci i za nas , vozace bicikla i pojedine pesake ...

Sa vozacima automobila striktno postujem saobracajne znake i propise , u glavnom vozeci trotoaroma ili biciklistickom stazom , ali sa pojedinim biciklistima i pesacima je po nekada veci problem zbog njihove bahatosti i nekulture ...

Ja imam negativna iskustva sa sve te 3 kategorije ali su daleko najopasniji za sebe i druge bahati vozači četvotočkaša jer svojim nasilnim ponašanjem u vožnji mogu izazvati najviše štete!

Taj lik je probao ''blago nalećući'' na mene da iskoristi svoj automobil kao oružje...Ne kontam tu logiku da se koriste automobili ili često psi kao oružje, msm, tim likovima nešto ozbiljno fali...:(

- - - - - - - - - -

Inače sam imao predivna 2 dana sa drugaricom koja je iznajmila bajk i obišli smo ''pola beograda'' zaista je praktično i brzo prevozno sredstvo.:)

Ja čekao ceo snimak da vidim tu ribu s bajsem bez sidšta ali izgleda da nas je klikbejtovao!!! :think::lol: Kad već pomenu loše bicikliste pre neki dan Iznad Studenjaka lik opušteno vozi levom stranom, to jest to je moja desna a njegova leva, ja mislim jel su svi poludeli već i ko za inat nema kola u tom smeru, a ne bi mi bilo žao da ga neko pokupio...:roll:

:)

Ma` , rekoh li ja nedavno da su nam "kolege na dvotockasima" po nekada veci problem...

"Bicikl je izmišljen pre 2.000 godina?

Bicikl izgleda nije izmišljen u 19. veku, kao što se mislilo, već mnogo vekova ranije. Naučnici su naime, pronašli umetničko delo na zidu hrama u Indiji starog 2.000 godina, a koje prikazuje čoveka na biciklu.
Izvor: B92 sreda, 25.07.2018. | 10:36 -> 17:18

Rezbarija je pronađena u hramu Pančavarnasvami u Indiji, sagrađenom tokom vladavine dinastije Čola. Graditelji indijskog hrama, starog dva milenijuma, predvideli su moderni bicikl, ukoliko su nalazi autentični, prenosi Miror.

Pravin Mohan, koji je pronašao ovu rezbariju i postavio njen snimak na Jutjub, kaže da se u mraku hrama oslikava neverovatno remek delo, koje prikazuje čoveka kako vozi bicikl, i to onakav kakav poznajemo danas.

"Istoričari kažu da je bicikl izmišljen pre 200 godina, ali kako je onda ovo delo nastalo u hramu koji je star dve hiljade godina?", zapitao je Mohan.

Na to pitanje ni zvaničnici ni naučnici ne mogu da daju odgovor. Postoji, međutim, jedno moguće objašnjenje.

Naime, hram je renoviran 1920. godine, kada je bicikl već postao masovan proizvod. Vrlo je moguće da je neko bio impresioniran novim izumom, pa je želeo da svoj utisak zauvek zabeleži u kamenu.

Ovo je samo jedna od mogućih verzija, pošto još uvek ne postoji naučno potvrđeno saznanje o poreklu ovog umetničkog dela.".

Skaj osvojio prvo i treće mesto na Tour de France.
Slovenac Primož Roglić juce imao treće mesto tj. podijum, ali ga na hronometar sustigo Frum.
Mnogo su mi sumnjivi ti iz Skaj ekipe :think:
Imaju neku foru da preveslaju antidoping inspekcije.

Back