Biciklizam

Ono što volim kod ovakvih akcija je što kada gledaš osetiš i ti potrebu da ustaneš makar bilo i 2 ujutru i ideš da gaziš bajs po nekim brdima, inspirativno ali i opasno, mogu da zamislim kakav je osećaj kada završiš trku u jednom komadu...:D

- - - - - - - - - -

1:18 KORKODIL...:D:klap::rotf:

Cetvrtak 80km.Petak 90km.Subota 170km.Sa kolegom sam vozio Sirig-Bela Crkva.Isli na kupanje na Vracevgajsko jezero.Od Secnja do Vrsca nas je ubio jak vjetar.Spavanje samo u vreci za spavanje.Malo su komarci pravili problem ali sve u svemu bilo je u redu.

Treking je brži od drumaša?! Sinoć mi otpala pedala i morao sam da guram kući, šraf se izjeo od kurble...:neutral::(

- - - - - - - - - -

Večeras lepa vožnja, kao da mesecima nisam vozio, neka pozitivna energija je prešla preko mene...:heart:

Hranu smo kupovali u prodavnicama i pekarama.Ja sam jeo manje da bih potrosio sto vise zaliha u salu.Kolega nije imao tih problema.Ja sam isao trekingom,a on drumasem pa se morao prilagodjavati mom tempu.

:sad2:

Hvala za info , a i prakticnija je ta varijanta od spremanja ili nosenja sa sobom gotovih jela ...

Goxy , nije to cudno , jer , kako kazu "boj ne bije svijetlo oruzje , vec..." ; a naravno i tehnicka priprema bajsa pred put .

Primetio si sa koliko lakoce se vozi bajs ako su mu lanac , nable i kasete ocisceni i podmazani , gume pravilno naduvane , sara na spoljnim gumama adekvatna podlozi i naravno kondicija i motivacije ...

Samo ako su gume pravilno naduvane , dobija se barem 10 - 15 % olaksanja prilkom okretanja pedala , a da se ne prica o ostalom , kao na primer da lanac nije istrosen i da je pravilno zategnut , da je pogon takodje citav i neistrosen zbog pravilnog prenosa ...

Danas sam prom,enio kurblu na pedali...Sinoć u vožnji pokisao skroz ali nema veze...Nznm šta je sa ljudima kod Studenjaka masovno ih vidim da voze levom stranom iz suprotnog pravca možda neki magnetizam...:think:

Drumaši su ''bolesno'' brzi u odnosu na mountain, mogu da zamislim koji je to ''rush'', kada se jednom navučeš...Voleo bih da kao na zapadu imam 3, 4 vrste bicikla, drumaš, mountain, cross country, trekking...

ne treba ti ,sa jednim drumasem i xc 29ka za sumu zavrsis posao,jbg sad moze i za elektricnim da se otvara potreba i u nedogled tako,ja sam imao par komada ali ne ide ta svaki cas promena,mozes imati i mtb i 1 rezervni set tockova za treking duze i brze ture,vecina se kad tad opredeli za 1 i samo taj pici

fb_img12.jpg

Juče i danas sam vozio po Lidu i osećaj je neverovatan!
P190818_1814.jpg
P190818_1829.jpg
P190818_1843.jpg
Teren je kao na planini, dugo se nisam tako truckao, nije za slabe, ima i korenja, grana po putu ali kada uđeš unutra, nađeš se u durgom svetiu:heart:

Back