Bice rata kazu svi

Umri_muski

Legenda
Poruka
74.793
Ne znam za Svetski i ne interesuje me...
Ali Balkan se ponovo lozi...
Ne mislim tu na konkretno naoruzavanje, jos je rano za to , rat se ocekuje za nekih 6 , 7 godina.
Nego u svesti generacija se formira crvic, a ko radi sa crvicima, lakse ih i primecuje....
Meni licno se ne svidja taj crvic, a vidim da se formira...

Ako vidim a izgleda da se to formira i kod ostalih , Bosnjaka i Hrvata, onda se totalno menja prica o svemu.
O stavu prema naoruzavanju, o vojsci, o obrazovanju , o nacinu sprovodjenja selekcije u privredi ,koja je sada stetna, ali Italija je to vec pokazala, sta moze fashizam..u ekonomiji , doduse i USA isto Nemacka isto .

Ja nemam reci kojima bih ubedio nahuskane najprimitivnije mase Srbije da je rat nesto sto je zlo, a vi?
Kao da rat ide uz zivost, energiju...to me razoruzava, a znam od ranije za tu nacionalnu opredeljenost na Balkanu, podsvesnu doduse...

Pravo vreme za temu je 1.1. 2022....dok jos nije teg i uze oko vrata preslo 50%

Rat je sastavni deo ljudske civilizacije i suberzivni pokretac raznih stvari koje su vodile do mnogo cega u ljudskoj istoriji.

Mi kao stanovnici ovog podrucja mozemo gledati na nas polozaj kao na dar ili proklestvo, ali u svakom slucaju zivimo na idealnom mestu za zivot sto se klimatksih,prirodnih uslova tice, a pored toga zivimo i na raskrsnici puteva sto nas dovodi do toga da mozemo ubirati razne kulturoloske blagodeti a sa druge strane mozemo pokupiti ustaljene bitke za prevlast, tako rat je veoma moguc u narednom periodu, evo vec 22godine nije ga bilo, a najveci predah na nasim prostorima je bio onaj od 1945 do 1991, to je 46 godina a znao da pre toga je bio period od 22 godine bez rata, a pre toga su bile skoro konstana ratovanja i bitke u bune na nasem podrucju.

Mozemo izvuci neku paralelu da je prosek bez nekog sukoba na ovom prostoru 30tak godina,tako da skoro sigurno mozete ocekivati neki uskoro.

Ne mislim tu na konkretno naoruzavanje, jos je rano za to , rat se ocekuje za nekih 6 , 7 godina.
Nego u svesti generacija se formira crvic, a ko radi sa crvicima, lakse ih i primecuje....

Ako vidim a izgleda da se to formira i kod ostalih , Bosnjaka i Hrvata, onda se totalno menja prica o svemu.
O stavu prema naoruzavanju, o vojsci, o obrazovanju , o nacinu sprovodjenja selekcije u privredi ,koja je sada stetna, ali Italija je to vec pokazala, sta moze fashizam..u ekonomiji , doduse i USA isto Nemacka isto .

Ja nemam reci kojima bih ubedio nahuskane najprimitivnije mase Srbije da je rat nesto sto je zlo, a vi?
Kao da rat ide uz zivost, energiju...to me razoruzava, a znam od ranije za tu nacionalnu opredeljenost na Balkanu, podsvesnu doduse...

nema više ko da ratuje na Balkanu...sve vojske su profesionalne to jest šaka jada po principu kolko para tolko i muzike...biće prepucavanja rečima kao i do sad..naročito pred izbore kad se neodgovorni političari trude da zapaljivom retorikom pridobiju glasače i da se lažno prikažu kao velike patriote...

Рата ће бити ако то буду желели муслимани, а исход и трајање рата ће зависити од западних кругова, у којој мери ће подржавати исламски фактор на Балкану.

Србија мора да се угледа на Републику Српску и да подржава дијалог са хришћанима, јер следећи рат неће бити ни грађански, чак ни верски, већ рат цивилизација, хришћани ће опет бранити своју земљу од исламских дођоша.

Рат ће почети исламским нападом на Републику Српску, запалиће целу тзв. БиХ, а видећемо да ли ће се прелити на остале средине где има муслимана ... они ће свакако помагати своју исламску браћу у Сарајеву, без обзира што нису иста етничка група.

nema više ko da ratuje na Balkanu...sve vojske su profesionalne to jest šaka jada po principu kolko para tolko i muzike...biće prepucavanja rečima kao i do sad..naročito pred izbore kad se neodgovorni političari trude da zapaljivom retorikom pridobiju glasače i da se lažno prikažu kao velike patriote...
Довољна је мањина да покрене рат, а медијска пропаганда ће затим одрадити посао до краја.

Osim korekcije da je period izmedju ratova izmedju 30 i 45 godina, i dodatka, da ratno raspolozenje, tj crvic u generacijama se ispoljava ili kao medjunacionalni ili kao gradjanski rat, to je crvicu potpuno nebitno , bitan je haos....

Ovo ostalo sve logicki stoji, ali nesto bih pre stavio opkladu na iracionalno i emocije nego na logiku..

Dok je Srbija najjaca na Balkanu rata nece biti i u tom smislu Srbiju podrivaju preko placenika....i naravno, svepametnih srpcica....

Довољна је мањина да покрене рат, а медијска пропаганда ће затим одрадити посао до краја.
Mene ovde ne brine manjina i postojanje manjine, jos nije zajasila, mada stoji da Vucic zeli takvo stanje, ma sta pricao i ma sta se vama cinilo....Tip je totalni wannabe 90tih i Slobe....uz neke korekcije u metodama...tj u aplikaciji metoda...

Brine me sto vidim sejanje crvica, oblikovanje generacija, predoblikovanje, koje cak i roditelji cine...
Prestao sam da odgovaram na ponude da nekad ispomognem u skolama vaspitanje, tj nastavu....razlog, kako da vaspitavam decu kad su im roditelji nevaspitani , upadas u klinch roditelji i deca....i jedni i drugi zele nevaspitanje...

Rat je idealno sredstvo za odvlačenje pozornosti s nezgodnih političkih tema i problema. Osim što je poznat po svim svojim negativnim aspektima, može blagotvorno djelovati na ekonomski razvoj. Može, ali ne mora. Rat omogućuje postizanje onih ciljeva koji nisu ostvarivi drugim sredstvima. Osim toga, prošlo je 25 godina od posljednjeg rata. Postalo je dosadno. Neće se računi sami naplatiti, zar ne? :per:

Rat je idealno sredstvo za odvlačenje pozornosti s nezgodnih političkih tema i problema. Osim što je poznat po svim svojim negativnim aspektima, može blagotvorno djelovati na ekonomski razvoj. Može, ali ne mora. Rat omogućuje postizanje onih ciljeva koji nisu ostvarivi drugim sredstvima. Osim toga, prošlo je 30 godina od posljednjeg rata. Postalo je dosadno. Neće se računi sami naplatiti, zar ne? :per:
Jeste, rat je uvek blagotvoran da se ne lazemo , zato se i ponavlja na svakih 30 godina...
Ali sta je tu blagotvorno u smislu BDP je
-porodice koje su tradicionalno spremne za huskanje i eliinaciju se ponovo napune zlatom i novcem
-poruseno je novo trziste za prodaju i naplatu
-ogromno pranje novca iz drustvenog u privatne dzepove ilegalno
-evenutalno osakacenje drugih drzava
-osvajanje novih teritorija
-eliminacija viska stanovnistva, obicno negativna selekcija

Ne vidim na duze nijedan blagotvoran efekat osim cifara, tj ako te ne interesuje sustina sadrzaja , onda je sve super...ali ebiga onda su i koncentracioni logori super, zlato, preraspodela imovine i sirovine za pravljenje sapuna...nema nikakve negative u funkcionisanju konc logora, osim za logorase...

Dok je Srbija najjaca na Balkanu rata nece biti i u tom smislu Srbiju podrivaju preko placenika....i naravno, svepametnih srpcica....
Problem je u tome što narodi u okruženju Srbije ne vjeruju da je Srbija najjača na Balkanu i svrbe ih prstići da provjere tu tvrdnju. :mrgreen: Drugim riječima, Srbija, sve da jeste najjača, nije nikoga uvjerila u to, a to je bitno ukoliko se želi nametnuti kao najjača.

Rat je nastavak ekonomske politike drugim sredstvima; Reslovi SFRJ nemaju neku ekonomsku politiku, nemaju vojsku vrednu spomena, nemaju para za ratovanje
Slažem se s prvim dijelom rečenice. Ovo drugo... ni afrički bantustani nemaju novca za ratovanje pa svejedno ratuju non-stop.

Jeste, rat je uvek blagotvoran da se ne lazemo , zato se i ponavlja na svakih 30 godina...
-porodice koje su tradicionalno spremne za huskanje i eliinaciju se ponovo napune zlatom i novcem

Ne vidim na duze nijedan blagotvoran efekat osim cifara, tj ako te ne interesuje sustina sadrzaja , onda je sve super...ali ebiga onda su i koncentracioni logori super, zlato, preraspodela imovine i sirovine za pravljenje sapuna...nema nikakve negative u funkcionisanju konc logora, osim za logorase...
Problem je u tome što narodi u okruženju Srbije ne vjeruju da je Srbija najjača na Balkanu i svrbe ih prstići da provjere tu tvrdnju. :mrgreen: Drugim riječima, Srbija, sve da jeste najjača, nije nikoga uvjerila u to, a to je bitno ukoliko se želi nametnuti kao najjača.
ovo ti je odgovor na sva pitanja oko rata....sa druge strane, nacionalizam je bitan uslov za razliku od budalastine oko zaostale seljacke klasne borbe....

Ma koga briga za logiku. Kada frustracije ovdašnjih naroda narastu zbog uvjeta života, sasvim je nebitno koji će se razlog navesti za početak rata. Bit će glavno da se ratuje. Narod će stradati, države će na dugi rok propasti, kao i narodi u njima, a promotori ratovanja će ostvariti svoje ciljeve i to će biti jedino bitno. Glavno da se novac sliva u džepove.

"Bit će rata, kažu svi... tralala-la-la..." :D

I danas je NATO zainteresovan da brani Knin od Vučića
:lol: Što bi Vučić s Kninom? Sadio kupus tamo?

Dobro objektivno Srbija jeste najjaca na Balkanu u tom smislu ratovanja...
To i pored procene trenutnog stanja u Srbiji , cak i ja moram da potvrdim...
Jeste da je to supak od snage u odnosu na nekad, ali svi su supci.
Ali to otvara put totalno drugacijem raspletu....Mafija na Balkanu vrlo lako moze postati gospodar svega...politicari u svojoj alavosti doprinose tome...

I preko rata i preko kriminala, na oba nacina ili zajedno ili kombinovano..

Back