Realno, tacno je da imaju podrsku SAD i da su brutalni prema Palestincima, ali s druge strane, kako bi drugacije opstali u takvom okruzenju. Oni su shvatili da im treba najjace oruzje koje trenutno postoji, da im treba podrska trenutno najvece sile, i da moraju biti brutalni prema neprijatelju kako bi taj neprijatelj uvek bio svestan sta moze da ocekuje od njih, narocito ako je mnogostruko brojniji. U takvim uslovima, ja bih se verovatno isto ponasao da sam okruzen 20-30 siptara koji samo cekaju da pokazem slabost pa da mi skinu glavu. A ne treba zaboraviti ni da cesto ti Palestinci imaju obicaj da se kriju i medju civilima, pa posle optuzuju Izrael za ubijanje civila, sto su muslimani radili i u Bosni i na Kosovu. Ali oni sebi ne mogu da dozvole luksuz da prave greske kao mi. Tacno je to da za jedne vazi zakon a za druge ne, ali ja to zovem umetnost prezivljavanja od strane Izraela, tj. to sto su obezbedili podrsku Amera, jer bi i muslimani radili to isto njima kad bi im dozvolili i kad bi bili malo pametniji.
Sto se tice Irana, on vec dugo podrzava Hamas i Hezbolah, jer ko drugi njih moze da snabdeva oruzjem. Postoje jos dve jake muslimanske drzave u regionu: SA je pod kontrolom SAD i za nju Izrael ne mora da brine, ali se u zadnje vreme izdize Turska, koja kao i Iran pokazuje tendenciju da se nametne kao zastitnik drugih muslimanskih drzava. A ako bi Iran dosao do A bombe, ko garantuje da je ne bi isporucio Hamasu i Hezbolahu, ili mozda cecenskim teroristima, slicno kao sto je Pakistan pre par godina podrzavao teroriste koji su napali indijski parlament, pa se doslo do ivice nuklearnog rata. Zato kazem da je u interesu svih, pa i Kine i Rusije da Iran nema nuklearno oruzje.