Биће рата кажу сви... или ПАХНЕТ ВОЈНА

RADIOAKTIVNOST...je ...VRLO ZAEBANA & DUGOTRAJNA...:sad2:³

Јесте. Али ни приближно у оној мери коју нам намећу као једину истину. До данас је на земљи извршено преко 2000 нуклеарних тестова, па ево нас...живимо. Све је то опасно, али планета има своје системе који праве равнотежу. Поред тога нивои радијације неће бити исти свуда. Зависи од типа језгра, висине детонације и још туцета фактора. Све у свему, преживећемо сигурно.

Poslednja izmena:
Kao što i ti ...MIRNO KUCKAŠ PORUKE ...na...POLITICI...;)

Kada bude bilo...ČUPAVO....mene i sve muške će pozvatii mi ćemo se odazvati ili dobrovoljno krenuti tamo...GDE SMO POTREBNI..:ok:.
A...ti ćeš možda nastaviti da...MIRNO KUCKAŠ PORUKE...;)
-----------
Možda sam ..MALO PRETERAO...ali...LEBA TI...NEMOJ NI TI DA PRETERUJEŠ U OCENAMA...
;).( Putinka zna da se sama brani..;).)
ZNAM SVE...ŠEFE...;)

Mislio sam na ...NAS...TEBE...MENE...

GLOBALNI NUKLEARNI RAT....bi...NAJBRŽE REŠIO SVE NJIHOVE PROBLEME

ALI NE MORAJU DA ŽURE....ZA... 100-tinak GODINA...KAKO JE KRENULO ..PRLJANJE OVE PLANETE...ONA ...ĆE SE ...SAMA POBRINUTI ZA SVE NAS..
:sad2::sad2::sad2:.
----------------
Verovatno si gledao film.." Dan Posle Sutra "...
icon_wink.gif

BAŠ TAKO ĆE BITI....
sad2.gif
sad2.gif
sad2.gif

И поред најбоље воље и труда да схватим шта си хтео да кажеш, не успевам. :neutral:

Mozda zato sto bi onda pored tebe (Srbija) isto trazile i tvoje komsinice (Bugarska i Rumunija), s kojima si u dobrim odnosima, ali i one s kojima nisi (Hrvatska, Siptari na KiM), tj. sa kojima se cesto svadjas oko nekih stvari, a ove komsije sto imaju oruzje (SAD, Kina, Rusija) se ne slazu da vam ga daju, da se ne bi poubijale ili cak da ne bi ubile i njih. Da ne govorimo o nekim ludim sektasima (Turska, Iran) sa drugog sprata koji isto tako hoce oruzje. A atomska bomba nije isto sto i pistolj, posle njegove upotrebe ne mozes vise da zivis na toj zemlji a i pogodjeni ne mogu da odu u bolnicu da im previju ranu, jer su obicno mrtvi.

И, шта, значи да сам осуђена на добру вољу (или милост) ових већих, да они одлуче да ли ће или неће да ме бране, да они одлуче да ли сам у праву или нисам?

Не знам, у РЛ не функционишем тако... не очекујем ничију милост или заштиту. Зато ми је тај концепт поприлично стран.

Realno, tacno je da imaju podrsku SAD i da su brutalni prema Palestincima, ali s druge strane, kako bi drugacije opstali u takvom okruzenju. Oni su shvatili da im treba najjace oruzje koje trenutno postoji, da im treba podrska trenutno najvece sile, i da moraju biti brutalni prema neprijatelju kako bi taj neprijatelj uvek bio svestan sta moze da ocekuje od njih, narocito ako je mnogostruko brojniji. U takvim uslovima, ja bih se verovatno isto ponasao da sam okruzen 20-30 siptara koji samo cekaju da pokazem slabost pa da mi skinu glavu. A ne treba zaboraviti ni da cesto ti Palestinci imaju obicaj da se kriju i medju civilima, pa posle optuzuju Izrael za ubijanje civila, sto su muslimani radili i u Bosni i na Kosovu. Ali oni sebi ne mogu da dozvole luksuz da prave greske kao mi. Tacno je to da za jedne vazi zakon a za druge ne, ali ja to zovem umetnost prezivljavanja od strane Izraela, tj. to sto su obezbedili podrsku Amera, jer bi i muslimani radili to isto njima kad bi im dozvolili i kad bi bili malo pametniji.
Sto se tice Irana, on vec dugo podrzava Hamas i Hezbolah, jer ko drugi njih moze da snabdeva oruzjem. Postoje jos dve jake muslimanske drzave u regionu: SA je pod kontrolom SAD i za nju Izrael ne mora da brine, ali se u zadnje vreme izdize Turska, koja kao i Iran pokazuje tendenciju da se nametne kao zastitnik drugih muslimanskih drzava. A ako bi Iran dosao do A bombe, ko garantuje da je ne bi isporucio Hamasu i Hezbolahu, ili mozda cecenskim teroristima, slicno kao sto je Pakistan pre par godina podrzavao teroriste koji su napali indijski parlament, pa se doslo do ivice nuklearnog rata. Zato kazem da je u interesu svih, pa i Kine i Rusije da Iran nema nuklearno oruzje.
bar da ih je samo iran podrzavao.Obe ove teroristicke organizcaije zaista imaju "savremeno" noaruzanje,nisu u stanju da dobiju lako prenosiva PVO sredstva ili PO, a neko ca da im da koferce sa mini nuk bombom i tako potpise sebi smrtnu presudu:lol:
Pa nije nuk .naoruzanje krompir pa da cenis otprilike koliko ima vagona ove godine.Treba uran obogatiti,....sve se to zna ko cega koliko ima.Zbog toga su nama iz Vince oduzeli celokupno gorivo nabavljeno od SSSR-a ,a nismo "teroristi"

Јесте. Али ни приближно у оној мери коју нам намећу као једину истину. До данас је на земљи извршено преко 2000 нуклеарних тестова, па ево нас...живимо. Све је то опасно, али планета има своје системе који праве равнотежу. Поред тога нивои радијације неће бити исти свуда. Зависи од типа језгра, висине детонације и још туцета фактора. Све у свему, преживећемо сигурно.
Србија је препуна камена Зеолита, тако да нам радијација ништа не може !!!:per:

Србија је препуна камена Зеолита, тако да нам радијација ништа не може !!!:per:

Ма зеолити у земљи нису гаранција, али бар можемо квалитетне филтере са израђујемо без муке.
Фактор среће је да не буде у нашој близини детонација на малим висинама.
Фактор спремности је индивидуално знање, склониште и залихе. А на државном нивоу служба за мерење радиоактивности на терену и обавештавање путем радија.
Фактор одлучности је да се не клоне духом кад први пут видиш и чујеш како свет умире.

Станислав Петров је био старешина на дужности у бункеру Серпухов 15 близу Москве 26. септембра 1983. године, у времену када је Хладни рат био на свом врхунцу. Петровљева одговорност је била да надгледа мрежу сателита за рано упозоравање и да обавести надређене о сваком лансираном нуклеарном пројектилу на Совјетски Савез. У случају таквог напада, стратегија Совјетског Савеза била је да одмах покрене свеобузватни нуклеарни напад против Сједињених Америчких Држава, како је доктрина Узајамно осигурано уништење налагала[SUP][4][/SUP].
Нешто после поноћи, у 00:40, рачунари у бункеру су јавили да је интерконтинентална балистичка ракета лансирана из САД према СССР-у.[SUP][5][/SUP] Петров је сматрао да је рачунар направио грешку, пошто су слаби изгледи да би САД лансирале само једну ракету ако би нападале СССР, већ би много вероватније било да су лансирале велики број ракета. Такође, поузданост сателитског система је и раније била доведена у питање[SUP][6][/SUP], па је уклонио упозорење као лажну узбуну,[SUP][5][/SUP] закључујући да није било лансирања од стране САД.
Недуго затим, рачунари су показали да је други пројектил испаљен, потом трећи, четврти и пети. Петров је и даље веровао да рачунарски систем греши, али није имао друге изворе информација који би потврдили његове сумње. Совјетски земаљскирадар није био у могућности да примети пројектиле иза хоризонта, а и када би радар приметио претњу, за реакцију би било превише касно.
Петровљева дилема је била: ако је у питању прави напад, Совјетски Савез би био уништен нуклеарним оружјем без икаквог упозорења или могућности да одговори, а он не би обавио своју дужност. Са друге стране, ако је извештај о нападу лажан, онда његови претпостављени могу одлучити да започну једнако катастрофичан прави напад против непријатеља. У оба случаја милиони људи би погинули.
Разумевајући да ако је погрешио, нуклеарни пројектили би врло ускоро почели да падају по Совјетском Савезу, Петров је одлучио да верује својој интуицији и да установи да је систем давао лажну узбуну. Недуго затим испоставило се да је био у праву. Није било долазећих пројектила. Криза га је ставила у стање великог притиска и стреса, али је Петровљево расуђивање било исправно, тако да је избегнут нуклеарни рат пуних размера.

И онда стиже америчка коњица? У ком филму је ово било мајке ти?

Bio je Donald Tramp na TV i rekao da su svu naftu iz Libije pokupili Kinezi

Јесте, истина је, Кинези купили и платили, и онда дошла твоја УСА братија и отела је Кинезима. Верујем да Кинези са већ спремају ракете, чекају само нови повод...
Ево отприлике овако:

Kada bude bilo...ČUPAVO....mene i sve muške će pozvatii mi ćemo se odazvati ili dobrovoljno krenuti tamo...GDE SMO POTREBNI..:ok:.
......
На жалост, претпоставимо да у Србији има још увек потомака Милоша и Лазара, постоји један проблемчић, што Србе више нема ко да окупи и позове чак ни кад треба бранити део сопствене територије...
Није баш у овом тренутку у Србији све потаман, део наше земље је окупиран, а онај део који је наводно слободан (Београд и остатак назови слободне територије) је такође под неком врстом прикривене окупације... па ништа... као да је слободарски дух српског народа нестао...
А да ће се ико од мушкараца добровољно померити с места, и кренути тамо где је потребан, све више сумњам, и моје сумње на жалост, нису неосноване...

На жалост, претпоставимо да у Србији има још увек потомака Милоша и Лазара, постоји један проблемчић, што Србе више нема ко да окупи и позове чак ни кад треба бранити део сопствене територије...
Није баш у овом тренутку у Србији све потаман, део наше земље је окупиран, а онај део који је наводно слободан (Београд и остатак назови слободне територије) је такође под неком врстом прикривене окупације... па ништа... као да је слободарски дух српског народа нестао...
А да ће се ико од мушкараца добровољно померити с места, и кренути тамо где је потребан, све више сумњам, и моје сумње на жалост, нису неосноване...

Па и не може. Ја себе узимам за пример.
Прво - где да набавим војно оружје?
Друго - и ако га набавим, где да кренем?
Треће - и ако знам где да кренем, докле бих стигао тако опремљен?

Зашто бих ја напао свог комшију ако видим да се спрема да купи пушку?
Једино ако сам намеравао да га опљачкам, па сад видим да ми то неће бити тако лако ако није голорук.

Posmatrajuci crno-belo apsolutno si u pravu.
Ipak sa druge strane, nuklearno oruzje u rukama fundamentalistickih rezima nema istu tezinu kao nuklearno oruzje u rukama zapadnih civilizacija.

Па и не може. Ја себе узимам за пример.
Прво - где да набавим војно оружје?
Друго - и ако га набавим, где да кренем?
Треће - и ако знам где да кренем, докле бих стигао тако опремљен?
Не прозивам никога, извини, знам да би много Срба и данас једва дочекало да се појави човек као Младић, и да би пошли за њим у ватру и воду, али тренутно смо као у ћорсокаку... само сам наглас размишљала, чини ми се понекад да смо у безизлазној ситуацији... без Русије сигурно нећемо опстати као народ...

Ipak sa druge strane, nuklearno oruzje u rukama fundamentalistickih rezima nema istu tezinu kao nuklearno oruzje u rukama zapadnih civilizacija.

Хтео сам да прикажем зашто су се намерачили на Иран. Просто је. Желе га као и остале делове Азије и не свиђа им се то што јача. Зато је моје мишљење да ће покушати што пре да га униште. На овај или онај начин. Само што пре.

Хтео сам да прикажем зашто су се намерачили на Иран. Просто је. Желе га као и остале делове Азије и не свиђа им се то што јача. Зато је моје мишљење да ће покушати што пре да га униште. На овај или онај начин. Само што пре.

Verovatno ce da ga napadnu.
Kao prvo posedovanjem nuklearnog oruzja Iran bi postao ozbiljna pretnja postojanju izraela, kao i opasnost od stravicnog teroristickog napada na EU i SAD.
S druge strane takav naftno-gasni dzin vrlo je privlacan njihovim otimackim rezimima.

pa ono jest imas pravo,dok fundamnetalisti(koji glup izraz) nabave nuk.oruzje, do tada mogu ovi sa zapada da ih polivaju sa F16 i Rafalima sa bezbedne visine,sa mora ispaljuju krstarece,bombarduju "pametnim"bombama i nikome nepolazu racune... Jer fundamentalisti nemaju sredstva da nabave adekvatno konvencionalno naoruzanje da brane fundamentalisticke rezime.Sve do reforme SB OUN,ukidanje prava veta ,postovanja medjunarodnih konvencija i povelja koje krse velike sile,mali imaju pravo de se nadaju i mastaju o nabavci nuk oruzja,jer im nista drugo nepreostaje.Nema ko da ih zastiti dok veliki krse potpisane sporazume i konvencije

Verovatno ce da ga napadnu.
Kao prvo posedovanjem nuklearnog oruzja Iran bi postao ozbiljna pretnja postojanju izraela, kao i opasnost od stravicnog teroristickog napada na EU i SAD.
S druge strane takav naftno-gasni dzin vrlo je privlacan njihovim otimackim rezimima.

Zabluda!
Teka kada bi Iran posedovao nuklearno oružje, Veliki Satana ne bi ni pokušao napad! Razlog je krajnje trivijalan,
a nesumnjivo su ga svesni u Teheranu: Nesrazmera u nuklearnom potencijalu između Irana i Velikog Satane,
i dalje bi bila takva da bi Iran NESTAO SA LICA ZEMLJE , te Iran nije taj koji bi otpočeo bilo kakav napad
ali samo posedovanje navelo bi Izrael i Velikog Sotonu na odustajanje od svake pomisli o napadu na tu zemlju.

Stvarni razlozi stanja i pretpostavci su ISTI ONI KOJI SU DOVELI DO POKOLJA u Iraku, Libiji...
Jednom rečju - NEZASITA POTREBA ZA PLJAČKOM ostatka planete od strane "Slobodnog sveta" !

Због свега тога ја јесам да Иран направи оружје какво год хоће. И сигуран сам да неће први да нападне било коју силу, јер га после тога неће бити.

И САД не стрепе да ће Иран да изведе нуклеарни терористички напад не њих. Нису толико малоумни. Него је проблем, као што су горе колеге форумаши написали, што НАТО после тога не може да им сере по главама кад му се прохте.

Не прозивам никога, извини, знам да би много Срба и данас једва дочекало да се појави човек као Младић, и да би пошли за њим у ватру и воду, али тренутно смо као у ћорсокаку... само сам наглас размишљала, чини ми се понекад да смо у безизлазној ситуацији... без Русије сигурно нећемо опстати као народ...

Видим ја да не прозиваш. Само сликовито описујем немоћ појединца данас, ма колико био вољан да нешто учини.

Станислав Петров је био старешина на дужности у бункеру Серпухов 15 близу Москве 26. септембра 1983. године, у времену када је Хладни рат био на свом врхунцу. Петровљева одговорност је била да надгледа мрежу сателита за рано упозоравање и да обавести надређене о сваком лансираном нуклеарном пројектилу на Совјетски Савез. У случају таквог напада, стратегија Совјетског Савеза била је да одмах покрене свеобузватни нуклеарни напад против Сједињених Америчких Држава, како је доктрина Узајамно осигурано уништење налагала[SUP][4][/SUP].
Нешто после поноћи, у 00:40, рачунари у бункеру су јавили да је интерконтинентална балистичка ракета лансирана из САД према СССР-у.[SUP][5][/SUP] Петров је сматрао да је рачунар направио грешку,
*******************************************************************************************************************
, али је Петровљево расуђивање било исправно, тако да је избегнут нуклеарни рат пуних размера.

Ova "romantična" Wikipedia priča je nepotpuna i verovatno ciljano plasirana!

Do nuklearnog rata (zbog različitih grešaka) u proteklih 60 godina umalo nije došlo u oko 25 slučajeva!

Da potencijalni ishod nije ARMAGEDNON, mnogi slučajevi bi se mogli nazvati komičnim i običnom sprdnjom
poput onog u vazdužnoj bazi Dulut u Minesoti je video obris nekoga ko preskače ogradu. Pucao je na uljeza i aktivirao
alarm, čime su se automatski aktivirali alarmi i u susednim bazama. Međutim, u Volk Fild vazdušnoj bazi u Viskonskinu
zvučnik je bilo loše spojen i umesto alarma zbog uljeza, aktivirao se alarm koji je naređivao F-106A presretačima koji su bili
naoružani nuklearnim raketama da uzlete. Piloti su mislili da je počeo nuklearni rat sa Sovjetskim Savezom. Avioni su upravo
poletali kada su ugledali automobil vazdušne kontrole kako juri ka njima i daje im signal da stanu. Uljez u Dulutu je bio medved.

Zato..........

И онда стиже америчка коњица? У ком филму је ово било мајке ти?

Apsolutno je tačno.
Potpukovnik Stanislav Petrov je zaista sprečio nuklearni rat.
Ruski radari su pogrešno protumačili oblake na horizontu kao lansiranje raketa.
Putpukovnik petrov dobio je naredjenje da ispali nuklearne rakete.
Samo zahvaljujući prisebnosti ruskog oficira, zatražio je još jednu proveru - i tako sprečio uništenje čovečanstva!

Na...TVOJU ŽALOST....pred-postavimo da ...IMA

Predpostavimo da...IMA....da su.. PORODIČNI LJUDI ...i da će najverovatnije...PRVO BRANITI SVOJU PORODICU I SVOJ PRAG
------------------
Na...MOJU ŽALOST...u zadnjih 20 godina došlo je do ..SROZAVANJA MORALA, VASPITANJA I OSIROMAŠENJA CELOG DRUŠTVA..
:sad2::sad2::sad2:.

Pored ostalih...NAJVEĆU DUŠEVNU ŠTETU PRETRPELA JE ...Generacija 80-tih...jer su tada počela...OZBILJNIJA DRUŠTVENA PREVIRANJA I RASLOJAVANJA...INFLACIJA...RASPAD JUGE...RATOVI...KORUPCIJE...PLJAČKE....mogli su... SVE DA VIDE I OSETE...IZ PRVE RUKE..:sad2:.

Te ..MLADE LJUDE ...VASPITAVALO JE VREME U KOME SU ŽIVELI...ILI ULICA...I ZA NJIH VIŠE ..NE VAŽE STARE VREDNOSTI I VASPITANJA...
:sad2:.

Zato i na...TVOJU ŽALOST...NEĆE IH SE PUNO ODAZVATI...
:(

Poslednja izmena:

IZ TVOJIH USTA...U BOŽIJE UŠI

...predpostavimo
....
Predpostavimo da......(
Србине, овде имамо једначење сугласника по звучности и зато је правилно ПРЕТПОСТАВИМО - а не ово што си ти написао, јер је ПРЕТПОСТАВКА а не ПРЕДПОСТАВКА.

Back