Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
haha..e shou s vama:hahaha:
ja nisam citala fantastiku, al sam se opasno lozila na ladlama jedno vreme:)
a crveni sator jeste odlicna, mnogo mi se dopala..posle sam uzela od iste autorke i dobru luku, ali nije ponovila utisak..
sto se koelja tice, nesto nalik:izgubljena ruza..nako, kad nemate nista pametnije
zena jednog bordzije..opsna, istorijska, ja to volim. svega:)
dragulj medine-ekstra. obavezno procitati
tragom mrtve princeze i nastavak, badalpurski vrt..meni se dopala, i svasta sam naucila..
beso ne moze da cita nove,a ja ko zarazena, ne mogu da prodjem pored standa sa knjigama da nesto ne kupim:dash:

..nemam pojma.. chitala sam to pre 15 godina..chekaj, 18 godina.. (u, ybt :eek: )
..a celokupnu kolekciju, nasledjenu od caleta,
jedno 70-ak svezaka, mi je ukrao PODSTANAR.. :sad2:

(..a polaris? ..nije isti osecaj, narochito u pdf-u :roll: , ali ima povremeno remek dela..
..onaj philip k. dic.k je chovek zmaj.. ladno mu cenzurishe prezime krsta.. :lol: )

a crveni sator jeste odlicna, mnogo mi se dopala..posle sam uzela od iste autorke i dobru luku, ali nije ponovila utisak..
sto se koelja tice, nesto nalik:izgubljena ruza..nako, kad nemate nista pametnije
tragom mrtve princeze i nastavak, badalpurski vrt..meni se dopala, i svasta sam naucila..
beso ne moze da cita nove,a ja ko zarazena, ne mogu da prodjem pored standa sa knjigama da nesto ne kupim:dash:

ove tragom mrtve princeze i badalpurski vrt mi kupile drugarice....pred put..
i dale mi sa sve prigodnom posvetom..
ja knjige nisam ni otvorila..
licilo mi na neki jeftini ljubavni roman sa desavanjem u doba otomanskog carstva..
(sad me grize savest :confused:)

hahah..meni keva donela iz bgd sa sajma..ma ima manlo od ljubavnog romana, ali meni su sve knige gde se pise o znema i njihovim sudbinama kroz razlicite religije i drustvene sisteme interesantne..
ne znaci da ce i tebi biti:lol:

Mirka, to što nisi čitala Kupoholičaku da ti oprostim ne mogu, a tek za te Stil(ske) vežbe reči nemam :lol: :lol:

Kasnije sam istraživala, čitala razne stvari i otkrila neke domaće pisce kojima se uvek vraćam, iako nisu lektira, meni su obavezni... Goran Petrović "Sitničarnica kod srećne ruke" , Nenad Ilić "Carigradski drum" ... to su mi novi Andrić i Kundera :lol:

Ahahaha za vasu ljubav ima i Kupoholicarku da procitam ....:lol:

Nego sad me podseti ...ste citali knjigu koja se zove "Stilske vezbe" ???
Ako niste a volite reci i igru recima - preporucujem :)

G:P. i Sitnicarnica - moja knjiga nad knjigama , knjiga koju citam kad sam :( i :) i :neutral: i uvek al uvek me digne ...Neverovatno kako me ta knjiga nasla :)

Filka ...moj si covek.

Kao mlađa sam pročitala par knjiga Hermana Hesea i ostale su mi u lepom sećanju. Nedavno sam ponovo pročitala Narcis i Zlatousti, Sidartu i nekako mi nije bio isti doživljaj kao nekada. Mada nisu loše knjige.

Ivana Kuzmanovic....,,MANJE OD TRI,, prava knjiga ,,zenska,, da se rastopis citajuci je..prethodni roman Lemurova ljubav isto se da porcitati..lak stil..slatko..puno neznosti i ljubavi same autorke..

inace ja obozavam epsku fantastiku...sve bajkovite knjige

a knjiga posle koje sam bila jedno 10 dana poluluda nekako nisam mogla da se sastavim i dodjem sebi..Koeljo ,,Peta Gora,,...

Ivana Kuzmanovic....,,MANJE OD TRI,, prava knjiga ,,zenska,, da se rastopis citajuci je..prethodni roman Lemurova ljubav isto se da porcitati..lak stil..slatko..puno neznosti i ljubavi same autorke..

inace ja obozavam epsku fantastiku...sve bajkovite knjige

a knjiga posle koje sam bila jedno 10 dana poluluda nekako nisam mogla da se sastavim i dodjem sebi..Koeljo ,,Peta Gora,,...

Za tu njenu novu knjigu sa cula..jos je nisam citala ali ..ovih dana je kupujem..Lemurova ljubav je ..ok..

a je l da da marti misterija nije ni do kolena dilanu? :)
i ja sam bila kolekcionar,sigurno kod mame im jos poneki strip
kao i alana forda(zabavljala sam se s kolekcionarom alana forda,i kad sam operisala slepo crevo tako sam se smarala da je jadan donosio 100 po 100 brojeva da citam,iako sam videla da mu nije bilo svejedno,i bezbroj puta mi je ponovio da cuvam i pazim,da ne jedem citajuci :lol: )
dilan dog je zakon,jos kada citas nocu dok napolju pljusti kisa i duva vetrustina,mislim cisto atmosfere radi :per:
haha koto ti si ko moja mama i drugarica mi.posle se uvek svadjamo oko toga da li je knjiga dobra ili ne a sustinski nam se razlikuju ukusi...one vise vole te "zenstvene" knige ne znam kako drugacije da ih nazovem al nadam se da je jasno na sta mislim :lol: dok se ja uvek iznerviram kad ih citam :D

aaaaaaa zovem se crvena....

Ali sam ipak procitala Kad je Nice plakao i stvarno je dobro!

e, a ša je to kad je niče qqo?? el to nešo ko sofijin cfet?? ( : ......

ja sam čito sad neke skrobonjine priče, al samo o inspektoru koji izučava slučaj nestanka lokalnog krimosa koga je pojeo fook usred beograda...ša će, čoek, likantropija ..ostale priče su mu bezveze...i čito sam skoro nekronomikon lavkraftov :heart:

e, da...ej, muvalo, nuvalo......čitao sam "dve prikolice" - novu knjigu marine lecvicki.....nije ko traktori, al dobro..simpatično je...

i kao šlag na torat..imam gr.novelu NADZIRAČE na srpskom :gatjice:

vidi samo..koliko nas je...:lol:
vec rekoh ranije..i ja sam kolekcionar..
ili sam bila..
ovde ne videh Dylana...:(
kao fan ovog strip junaka..moram biti iskrena pa priznati
da su sada price dosta..lose...
kvalitet danasnjih i onih koje je izdavao dnevnik...se ne mogu porediti..
sa tim izdanjima dodjose do ''safare''
a onda sam se dovijala i kupovala hrvatska izdanja..
dok nasi opet nisu poceli da stampaju..
naravno da nije u pitanju izdavacka kuca..nego sam samo podvukla crtu..
mogu slobodno reci da sam poslednje brojeve kupovala iz navike..
da ne prekidam niz...
ali me je sadrzaj znao itekako razocarati...

Ja volEm Teri Pračeta....smehotresna ironija "Dobrih predskazanja" me oduševljava iznova i iznova....
Tu je i "Vodič kroz galaksiju za autostopere".....kultna knjiga....
Tolkin je sjajan ali na trenutke stvarno ume da smori.....

Toliko što se tiče fantastike....

Od ostalih knjiga....poslednja koju sam pročitala su "Časovi radosti" Vladana Matijevića....
"Sitničarnica..." je.....čini mi se da sam zanemela od oduševljenja dva dana nakon čitanja.....
Mada, Pavić je moj favorit....
I Bulgakov....(ali on već spada u klasike)

Znate šta je najbolji osećaj.....Kada kreneš da bunariš po kućnim bibliotekama prijatelja i rođaka i izbunariš štošta zanimljivo...Tako sam pronašla "Štihove" (iako ljubitelj poezije nisam), pa onda "Sto godina samoće" (prastaro izdanje....čak je unutra bilo ljubavno pismo moje tetke), Hiljadu i jedna noć (skraćena verzija ali ima divne zelene korice, sjajno je prevedena i mislim da je Vinaverov predgovor na početku.....nisam sigurna)....
Ili Majakovski, na čijim koricama je sedamdeset i neke....neko okrenuo šoljicu sa kafom.....:mrgreen:
Zamislite, kada pronađete jednu takvu knjigu, koliko prstiju je nju dotaklo, koliko uzdaha je ispušteno nad tom i tom stranicom.....koliko uspomena ona krije....Na 123. stranici Ane Karenjine, moj tata, tada srednjoškolac je napisao "Dooosadno!"...(crkla sam od smeha, zamišljajući ga kako se smara čitajući...)

elem teri pracet je mlak do ludila samo mu predskazanja valjaju jer ih je pisao sa nil gejmanom :heart: sve ostale koje je pisao sam su mi nekako... pa mlake i dosadne... predskazanja su smehotresna parodija ;) u njima sam uzivala

ko nije cuo za nila- jedna rec SENDMEN

prvi put kada sam citala 100 godina samoce...
ja sam poredsebe imala papir na kome sam crtala njihovo porodicno stablo..
mislila sam da cu tako mnogo bolje moci da se snadjem, medju svim tim buendijama
koji imaju ista imena..
ko moze ostati imun na mesto
koje je smesteno negde u juznoj americi bez vremena i prostora..
gde tepisi lete, pravi se zlato i radjaju alhemicari...
na kraju shvatis da prica koja prosto puca od zivota...
u biti prica o usamljenosti...
da li da priznam da moj primerak knjige...
osim sto ima pozutele stranice i izlomljene korice
poseduje i pecat opstinske biblioteke..
toliko mi se svidela, da je nikada nisam vratila..:rumenko:

Ja volEm Teri Pračeta....smehotresna ironija "Dobrih predskazanja" me oduševljava iznova i iznova....
Tu je i "Vodič kroz galaksiju za autostopere".....kultna knjiga....
Tolkin je sjajan ali na trenutke stvarno ume da smori.....
daaaa vodic je knjiga koju obozavam i uvek mogu iznova i iznova da je citam i smejem se ko da je prvi put :heart:

a tolkin bas zna da smori sa vremena na vreme :neutral:

Moj omiljeni pisac nema veze sa mojim omiljenim zanrom...Efraim Kishon..Jevrej..rodjen u Madjarskoj..hebrejski naucio tek kad je otisao u Izrael..satiricar i covek cije knjige uvek potraim kad sam ultra nesrecna..tada jedino imam koncentraciju za njega..i on uvek uspe da mi izmami osmeh..Ako niste bili u mogucnosti da porcitate nesto od njega..nije bitno od koje knjige cete poceti..Sta god da uzmete u kakvom god da ste raspolozenju..on je meni fantazija..obozavam ga..ali stvarno..ja imam tako te neke tripove i gluposti sa kim bih volela da se druzim i pijem kafu..on je bio jedan od tih..sa kojima sam zelela da budem prijatelj..na zalost umro je..ali za Dzeka NIkolsona koga isto zelim da imam za prijatelja hehehehe mozda ima nade:hahaha:..nekako volim tako te izdrndane i teske..a mislim da obojica imaju to nesto..tesko..pretpostavljam da mi slice:D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back