Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нево, тако је то кад се одрасте уз мајку професора Руске књижевности ;)

Иначе, Гогоља, не волЕм, али никако...много ми је циничан.

Још женских књига:
''Одлазак у ноћ''

Олаф Олафсон....мој утисак: онако, бестселер, као бестселер!

Poslednja izmena:
Нево, тако је то кад се одрасте уз мајку професора Руске књижевности ;)

Иначе, Гогоља, не волЕм, али никако...много ми је циничан.

Још женских књига:
''Одлазак у ноћ''

Олаф Олафсон..
..мој утисак: онако, бестселер, као бестселер!

..onako, mene smorila knjiga...

Ijao cega se setih! Tj koga!
:D

Nada Marinkovic!!

Sjajan zenski pisac!
:)

Zenski Selenic!

Pretpostavljam ruskog jezika i knjizevnosti...? ;)

Ako je tako, onda smo tvoja mama i ja koleginice....:D
Тачно, Руског ЈЕЗИКА и књижевности.:lol:
У брзини се свашта напише.
Ако сам добро сконтала, студирала си у Москви или је било у питању неко дошколовавање, усавршавање језика...?

Sta su to zenske knjige? :I

Najvise volim E.A. Po-a, Bodlera i Kunderu a i fan sam SF-a (najgori od sve dece, samo gomilam knjige :D).
Volim i okultne knjige, mistike (Plotin, recimo), biografije serijskih ubica :D i slicno.

A da neko pokusa da mi uvali "zensku" knjigu, mislim da bih ga gadjala njome u glavu. :evil:

ja nekako mislimd a su sve knjige zenske..posto ne znam ni jednog muskarca koji cita...ali kad se kaze zenske knjige meni pada na pamet danijela stil i mirjam, pa pokusavam da se setim slicne tematike od nekog boljeg pisca...

I dzejn ostin je zenski pisac i pisac zenskih knjiga..valjda..nije mi neki favorit, pa nisam bas upucena...

Ja imam jos da vam preporucim Stanislava Vinavera, on je muski pisac, i ne samo pisac...
nek aproba ko sme...

E ni ja ne znam šta su "ženske" knjige.
Knjige koje su napisale žene ili knjige koje čitaju isključivo žene?

----------------
Now playing: Grover Washington Jr - Just The Two Of Us W Bill Withers
via FoxyTunes

Najvise volim E.A. Po-a, Bodlera i Kunderu a i fan sam SF-a (najgori od sve dece, samo gomilam knjige :D).
Volim i okultne knjige, mistike (Plotin, recimo), biografije serijskih ubica :D i slicno.

A da neko pokusa da mi uvali "zensku" knjigu, mislim da bih ga gadjala njome u glavu. :evil:

Preduhitrile ste me...
Šta podrazumevate pod "ženskim knjigama" ????
Jel moguce da je to asocijacija na treš literaturu???

Ja kad kazem "ženska knjga" mislim na nešto što puca od emocija ...
Nešto što bi čitala dvadeset puta iznova i iznova jer mi hrani dušu...

Od početka teme , predlagale smo sve i svašta ...
Mnogo toga je bilo daleko od onoga što sad zovemo "ženskim" ...

Zato dajte predloge onih knjiga koje su vas nahranile, rasplakale, nasmejale, zamislile...

Mene je opčinila i jedva sam čekala nastavak...jer je kraj jednostavno zahtevao dalje....:ok:
Inače sve koje sam navela su moje knjige.....ima ih baš dosta rado ih kupim, samo me
ljute dve stvari...kad pozajmim knjigu onda moram da je tražim...zaborave da vrate, a
još više me ljuti kad vrate..a ona više ne liči na sebe....pa sam postala malo strožija,
ako mogu ja da je kupim onda mogu i drugi....te izvolte u knjižaru...ili biblioteku....:think:

Volim i trilere...mislim da je Ladlam tu ne prevaziđen....mada isto tako volim i
imam i Maria Puza.......ma jednostavno volim da čitam.....;)

U pravu si,procitala sam od Ladlama puno knjiga,a i od Maria Puza,odlicni su.Ljudi ,jesu nemarni kada su knjige u pitanju.SEcam se jedne koju sam koleginici pozajmila,em sam je cekala mesecima,em na kraju rece da joj nisam ni dala.POsle sam morala opet da je kupim....

daj naslove i kratku kritiku:)
ja trenutno ne radim bas na kulturnom uzdignucu:mrgreen:,kad stignem procitam patrisu kornvel :roll:

E ni ja ne znam šta su "ženske" knjige.
Knjige koje su napisale žene ili knjige koje čitaju isključivo žene?

----------------
Now playing: Grover Washington Jr - Just The Two Of Us W Bill Withers
via FoxyTunes
Kapiram da su to knjige tipa "U slovenačkim gorama, Samac u braku", i sl. Nema potrebe da objašnjavam zbog čega. Čitao sam ih kad sam bio mališan, skupa s "Ljubavni vikend roman"-ima. Tada su mi se jako dopadali, bilo je tu puno ljubavne čežnje, patnje i čekanja na Nju, čekanja na Njega... Čitao sam po tri-četiri dnevno, prosto ih gutao, sve dok mi nisu doku'rčili... pardon, dosadili. Nisam mogao u njima da pronađem ni trunčicu sebe, ne mogu, bre, nikoga ni tolicno da čekam.

Pre nekoliko godina sam čitao Dan Pčela, Tomasa Sančeza, izdala ga je "Dereta".
Tvrdim da je to pravi pravcati ženski roman. Uopšte nije loš. :)

[Meni se čita nešto što trese dušu kao npr Devojka sa pomorandzama ...[/QUOTE]

ova je sjajna!!!

kud me podseti?
nema da se kupi...ono jedino izdanje od pre 100 godina..i nema vise..

Kapiram da su to knjige tipa "U slovenačkim gorama, Samac u braku", i sl. Nema potrebe da objašnjavam zbog čega. Čitao sam ih kad sam bio mališan, skupa s "Ljubavni vikend roman"-ima. Tada su mi se jako dopadali, bilo je tu puno ljubavne čežnje, patnje i čekanja na Nju, čekanja na Njega... Čitao sam po tri-četiri dnevno, prosto ih gutao, sve dok mi nisu doku'rčili... pardon, dosadili. Nisam mogao u njima da pronađem ni trunčicu sebe, ne mogu, bre, nikoga ni tolicno da čekam.

Pre nekoliko godina sam čitao Dan Pčela, Tomasa Sančeza, izdala ga je "Dereta".
Tvrdim da je to pravi pravcati ženski roman. Uopšte nije loš. :)

Dan Pcela se i meni bas dopao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back