Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Knjiga koja me rasplakala i odusevila:Izgubiti Juliju....
Zatim:
.Efekat leptira
.Zudnja za zivotom
.Pali andjeli
.Devojka sa bisernom mindjusom
.Igra pamcenja
.Sve od P.Koelja
.Dama i jednorog
.Prica o karmi
.Lekari
.Covek i zena
.Covek i dete
.Da vincijev kod
.Andjeli i demoni
.Digitalna tvrdjava
Spletkarenje sa sopstvenom dusom
.Pazi sta zelis,mozda ti se i ostvari
itd.itdseticu se jos nekih

Knjiga koja me rasplakala i odusevila:Izgubiti Juliju....
Zatim:
.Efekat leptira
.Zudnja za zivotom
.Pali andjeli
.Devojka sa bisernom mindjusom
.Igra pamcenja
.Sve od P.Koelja
.Dama i jednorog
.Prica o karmi
.Lekari
.Covek i zena
.Covek i dete
.Da vincijev kod
.Andjeli i demoni
.Digitalna tvrdjava
Spletkarenje sa sopstvenom dusom
.Pazi sta zelis,mozda ti se i ostvari
itd.itdseticu se jos nekih

zavisi šta voliš da čitaš......meni je od naših domaćih pisaca omiljne
Habjanovićka.....a moja preporuka za baš žensku dušu je Tragom mrtve princeze - Kineze Murad...je napisao...a nastavak ili druga knjiga Badalpurski vrt.....knjige su predivne.

Možeš uzet i Zojino zlato - Filip Sington.....svaka od ovih knjiga se čitaju onako
bez pauze......uživaj....a ako to pročitaš ima toga još;)

Ako pod zensku literaturu ubrajamo samo Sofi Kinselu i Kendas Busnel onda si mozda u pravu...Meni ta poplava knjiga tzv CHiCH literature malo stvara paniku od odnosa ka literaturi uopste...To je jeftina i losa knjizevnost za polupismene i poluobrazovane..I sama potpadam pod uticaj..Sarene korice,sadrzaj lak..sve same neuroticne, isfrustirane udavace,sa pogresnim izborima a u stalnoj potrazi za pravim...
Treba preseci sa necim tezim...Ne znam da li se slazes!?

zavisi šta voliš da čitaš......meni je od naših domaćih pisaca omiljne
Habjanovićka.....a moja preporuka za baš žensku dušu je Tragom mrtve princeze - Kineze Murad...je napisao...a nastavak ili druga knjiga Badalpurski vrt.....knjige su predivne.

Možeš uzet i Zojino zlato - Filip Sington.....svaka od ovih knjiga se čitaju onako
bez pauze......uživaj....a ako to pročitaš ima toga još;)
Tragom mrtve princeze je odlicna knjiga,bas je gledam na polici naspram...:)

''Срце моје''

Мирјана Бобић-Мојсиловић

Мени лично није нешто, ал' је женска дефинитивно.:lol:

Ni jedna Mojsilovickina nije nesto..i sve lice..Mozda joj je Dnevnik srpske domacice i najbolji.
"Tvoj sam" je na mene ostavila utisak,ali u pitanju je poklon,a ako pocnem da pricam o tome rasplakacu i vas a i sebe...:(

Tragom mrtve princeze je odlicna knjiga,bas je gledam na polici naspram...:)

Mene je opčinila i jedva sam čekala nastavak...jer je kraj jednostavno zahtevao dalje....:ok:
Inače sve koje sam navela su moje knjige.....ima ih baš dosta rado ih kupim, samo me
ljute dve stvari...kad pozajmim knjigu onda moram da je tražim...zaborave da vrate, a
još više me ljuti kad vrate..a ona više ne liči na sebe....pa sam postala malo strožija,
ako mogu ja da je kupim onda mogu i drugi....te izvolte u knjižaru...ili biblioteku....:think:

Volim i trilere...mislim da je Ladlam tu ne prevaziđen....mada isto tako volim i
imam i Maria Puza.......ma jednostavno volim da čitam.....;)

Mene je opčinila i jedva sam čekala nastavak...jer je kraj jednostavno zahtevao dalje....:ok:
Inače sve koje sam navela su moje knjige.....ima ih baš dosta rado ih kupim, samo me
ljute dve stvari...kad pozajmim knjigu onda moram da je tražim...zaborave da vrate,
a
još više me ljuti kad vrate..a ona više ne liči na sebe....pa sam postala malo strožija,
ako mogu ja da je kupim onda mogu i drugi....te izvolte u knjižaru...ili biblioteku....:think:

Volim i trilere...mislim da je Ladlam tu ne prevaziđen....mada isto tako volim i
imam i Maria Puza.......ma jednostavno volim da čitam.....;)

Ја волим класике, воли Руску књижевност, посебни њихове писце реализма ( Достојевски, Тургењев, Тјучев, Ганчаров, Њекрасов...)...елем, позајмим бившој другарици ''Браћу Карамазове'', тврди повез, књига из комплета, отац добио кад је дипломирао...и ова ми други део не врати, а по првом проспе кафу и још се направи блесава да јој други део нисам дала, а да је по првом кафа била просута!:otkacio:

Од тад, више никад и нико не дајем књиге! :cool:

Зато, подржавам те у потпуности.;)

Znam o cemu pricate..Knigu "Covek i decak" sam dva puta kupovala zbog zaboravnih konzumenata moje biblioteke..Knjige sada bar nisu skupe..Dva esspresa jedna knjiga..Molim lepo...
Menjam se sa dve prijateljice koje su odgovorne,svi ostali mogu samo da prelistaju dok su u gostima i sic...

mojsilovic..procitala 2 strane...ne znam cega...i mislim da mi se isto desilo jos jednom u zivotu ne znam sa kojim knjigom...

mati pirinca, topla zenska knjiga...

Macko, moji omiljeni pisci su dostojevski, juan hose millas, orvel, prust, singer....
posto volis harukija, verovatno bi ti se doapao millas, koji je nepravedno nepopularan kod nas.
a singer je laganica za citanje, posto mu je stil nekako prirodan. ipak njegove knjige imaju tezinu, koju osetis kasnije.

Ја волим класике, воли Руску књижевност, посебни њихове писце реализма ( Достојевски, Тургењев, Тјучев, Ганчаров, Њекрасов...)...елем, позајмим бившој другарици ''Браћу Карамазове'', тврди повез, књига из комплета, отац добио кад је дипломирао...и ова ми други део не врати, а по првом проспе кафу и још се направи блесава да јој други део нисам дала, а да је по првом кафа била просута!:otkacio:

Од тад, више никад и нико не дајем књиге! :cool:

Зато, подржавам те у потпуности.;)

Samo mi reci da li si imala želju da je zadaviš.....:think: mene to ponekad
tako uhvati....em mi unište nešto što volim...em me još prave budalom...:mrgreen:

ja se ne ljutim...odem kod coveka, kazem, vracaj mi knjige, misrno i stalozeno, sa facom...imam motornu testeru u dzepu...
i mirno i stalozeno ih dobijem nazad...onda nabacim osmeh i popijem kaficu u krajnje opustenoj atmosferi...
zasto bismo se svadjali oko tako besmislenih stvari?

Od Singera sam citala Sljam poodavno Boga mi...Volim knjige o jevrejima ili sa tom tematikom...Rob-period srednje skole...
Imam Krunu od perja koju sam dobila pre nekoliko godina ali jos nije dosla na red.Imam neki kvrc da sve knjige koje kupim ili dobijem moraju najpre malo da odstoje...malo se gledamo tako pa onda se citamo...:)

Samo mi reci da li si imala želju da je zadaviš.....:think: mene to ponekad
tako uhvati....em mi unište nešto što volim...em me još prave budalom...:mrgreen:
Да је задавим?
Ма јоооооок!
Имала сам жељу да је претворим у атоме.:otkacio:
И престале смо да се дружимо због њеног безобразлука....иначе, нисам споменула и да ми је Селимовићеве ''Очеве и оце'' раскупусала и рекла да сам јој такву књигу дала...па је то са Достојевским било искуство бр. 2!

Значи, не дружим се са безочним људима.:cool:

ja se ne ljutim...odem kod coveka, kazem, vracaj mi knjige, misrno i stalozeno, sa facom...imam motornu testeru u dzepu...
i mirno i stalozeno ih dobijem nazad...onda nabacim osmeh i popijem kaficu u krajnje opustenoj atmosferi...
zasto bismo se svadjali oko tako besmislenih stvari?
:hahaha:

rec i misao male crvene, grozne...
najbolje stvari u njima pisu...kupujem po jednu kad god prodjem pored knjizare...

e jeste li citali knjigu Sitnicarnica kod srecne ruke, Gorana Petrovica?

Ta je za svaku preporuku!

rec i misao male crvene, grozne...
najbolje stvari u njima pisu...kupujem po jednu kad god prodjem pored knjizare...

e jeste li citali knjigu Sitnicarnica kod srecne ruke, Gorana Petrovica?

Ta je za svaku preporuku!
Ova je plava..onako serpa plava...crvenu imam Crnjanskog,Lament nad... sa diivnooom posvetom..
"Iz setnje po Knezu",pa datum..tako jednostavno a tako jako me uradi svaki put:D:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back