Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Arvena i Nightmare, da nam budete bolje sto pre :zag:

Tatjana, je l' ostalo te strudle? :)
Od I.Aljende sam skoro citala jednu dobru, Ostrvo ispod mora. Jeste obimna, ali vredi. Svidjaju mi se glavni zenski likovi sa jakim karakterom :mrgreen:

Lamar, obavezno procitaj Ne idimo nocas psima.
Sto mi se sad citaju ove Visegradske price...Sve Andricevo mi je u Solunu, moram uzeti nesto iz biblioteke.

Kad smo kod Murakamija, ja volim i Norvesku sumu. A dobar je i film.

Nego, bila sam na kontrolnom ultrazvuku i videla debele obrascice i bebu kako zeva :heart:
Posteljica mi je i dalje nisko i sad mi je definitivna 'dijagnoza' placenta previja, sto ce reci da moram da mirujem sto vise i sto ce dalje reci da se nekad stvarno isplati biti control freak i poceti sve na vreme. Sreca da su krecenje i kupovina krupnih stvari iza nas, sad sitnice moze da odradi i neko drugi (uz moje obavezne instrukcije, to se podrazumeva :mrgreen:).

Uglavnom, ceo dan sam provela uz Ukus kostica jabuke, krempite i snimak Diane Kral uzivo iz Rija.
Sutra cu da vam pisem utiske, da se malo sloze.

A za laku noc evo vam nesto od moje danasnje muzicke podloge :bye:

I ja volim da vidim da ste se raspisale, pa kad dodjem na temu uvek me oraspolozite.
I meni se juce desilo nesto sto me je pomerilo psihicki, nesto iz proslosti me udarilo bas onako jako.
Citam te knjige i jos nisam naucila... jos se nisam opametila sto se tice nekih zivotnih stvari, da ljubav dodje i prodje i da neko koga sam volela i koga nazalost jos uvek ne mogu izbaciti iz glave - moze da zavoli neku drugu i da sa njom bude srecan. Jos sam i videla njenu poruku na Twitteru upucenu njemu da i ona njega voli... sasvim slucajno mi rekla prijateljica da pogledam to... :(
I ne znam sta bih jos rekla da sebi olaksam dusu, mozda vas sve gusim svojom tugom koju osecam, ali lepo kaze Jovan Jovanovic Zmaj koga je citirao Petar Lazic u svojoj knjizi kada kaze: ``Iz velike ljubavi ne moze se roditi mala mrznja``. A ja izgleda bas osecam to. Znam da nije hriscanski, nije lepo mrzeti, ali ne znam kako dalje da se borim sa tim paklenim osecanjima koje ne zelim, a jednostavno ih osecam?
A ja to sto sada osecam nikako ne mogu sebi da objasnim i da zaboravim na njega. Sto otvarah sinoc te stranice Bog me ubio??? :(

Od I.Aljende sam skoro citala jednu dobru, Ostrvo ispod mora. Jeste obimna, ali vredi. Svidjaju mi se glavni zenski likovi sa jakim karakterom :mrgreen:
Kad smo kod Murakamija, ja volim i Norvesku sumu. A dobar je i film.
Nego, bila sam na kontrolnom ultrazvuku i videla debele obrascice i bebu kako zeva :heart:
Posteljica mi je i dalje nisko i sad mi je definitivna 'dijagnoza' placenta previja, sto ce reci da moram da mirujem sto vise i sto ce dalje reci da se nekad stvarno isplati biti control freak i poceti sve na vreme. Sreca da su krecenje i kupovina krupnih stvari iza nas, sad sitnice moze da odradi i neko drugi (uz moje obavezne instrukcije, to se podrazumeva :mrgreen:).

Potražiću to od Aljendeove. Ali sve mi više ide na živce što većinu stvari koje tražim nemaju u mojoj biblioteci .... Murakamija mislim da imaju više naslova, ja sam čitala samo Južno od granice, zapadno od sunca i Kad padne noć. I svaka mi se svidela na svoj način, prva više, ali mislim da za nejga ipak treba biti raspoložen.
Kanela, kako je to divno što si videla bebicu, sad se lepo čuvaj, miruj, imaš opravdanje da čitaš i ne radiš ništa drugo.

Arvena, baš ti se sve nešto nakupilo. Nije trebalo da gledaš tu poruku na twiteru, kakva ti je to prijateljica koja ti je rekla da pogledaš. Želim ti da ti se što pre desi nešto lepo i da zaokupi tvoje misli i osećanja i da zaboraviš na sve to što pominješ.

Ja sedim i čekam .... da neko dodje, da mi pošalju nešto da radim ... sve najavljeno, a kasni. I dok nisam uključila kompjuter lepo sam sedela i čitala. Brak Duet, dopada mi se....

Necu, necu da ostavljam Getsbija. Videla sam sada da je to neki bogat frajer
smilie_girl_086.gif

Maco, džaba bogatstvo "kada nije s onom koju vole"...:(
(Uglavnom su bogati oni kojima to nije potrebno. Mi koji imamo nedovoljno mislimo da nam baš to fali za sreću, ali, jok.)

Getsbijevu veličinu ćeš shvatiti tek na kraju knjige, ona nema veze sa bogatstvom.

Konačno sam završila Smrt i njene hirove i samo neprijatelju bih je preporučila. Skoro se nisam tako smorila. Jedva čekam da posle ručka počnem Majka je samo jedna. A onda nešto veselo, vi smislite šta...:think:

U Geopoetici od ponedeljka popust na neka izdanja zbog Svetskog dana knjige. Samo, još ne mogu da vidim koji su naslovi u pitanju.:(

Popust od 50% povodom Svetskog dana knjige @ 19.04.2012.

Poštovani čitaoci, povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige, Geopoetika je odlučila da vas obraduje time što će jedan broj naslova biti na specijalnom popustu od 50% u periodu od ponedeljka 23. aprila do petka 27. aprila. Pozivamo vas da na spisku posebno napravljenom za vas u Kući za čitanje Geopoetike, po ovom izuzetnom popustu pronađete naslove koje znate i volite, i otkrijete nove koje ćete tek zavoleti.
http://www.geopoetika.com/news.php

Maco, džaba bogatstvo "kada nije s onom koju vole"...:(
(Uglavnom su bogati oni kojima to nije potrebno. Mi koji imamo nedovoljno mislimo da nam baš to fali za sreću, ali, jok.)
Getsbijevu veličinu ćeš shvatiti tek na kraju knjige, ona nema veze sa bogatstvom.
Rajka, pusti me da jednom pogresim/zgresim sa bogatim tipom
smilie_winke_020.gif

Ako sam sa sirotinjom ovoliko gresila, makar da promenim finansijski status... izabranika srca moga
b045.gif

:lol:

A za sada mi se svidja samo velicina slova u knjizi. Dobra 14-ica :lol:

Konačno sam završila Smrt i njene hirove i samo neprijatelju bih je preporučila. Skoro se nisam tako smorila. Jedva čekam da posle ručka počnem Majka je samo jedna. A onda nešto veselo, vi smislite šta...:think:
Vec ces se uz Majku razveseliti. Narocito posle prvih 30-ak strana.
Ono uz sta sam se ja najvise nasmejala, a sto mi trenutno pada na pamet:
-Sahib – Nenad Velickovic (Mirovne snage u Sarajevu i lokalno stanovnistvo. Niko tu nije postedjen :zcepanje: )
-Je.bo sad hiljadu dinara – Boris Dezulovic :lol: (Besmisao rata kroz bosanski crni humor-odlicna)
-Jel neko vidio djevojcice, ku.ve, ratne zlocince - Emir Imamovic Pirke (Ako volite bosanski humor ovo je odlicno. Ja sam tacno zamislila film, i glumce koji bi igrali u njemu :lol:)
-Kita boli more - Efraim Kison (Saljivi putopis. Grcka mi se najvise dopala :lol: )
-Tajni dnevnik Adrijana Mola - Sju Taunzend (Tinejdzer kome dan pocinje i zavrsava se problemom bubuljice, a izmedju toga nema cega nema :lol: )

Hvala Kanela :)

Cula sam i ja da su dobre njene Carica orhideja i Pos. kineska carica (ako ne gresim oko naziva)

pa verujem da je i ova ok.

Inace, ova akcija se uskoro zavrsava....

Htela sam ti napisati u reputaciji ali me zeza komp pa je otisla nedovrsena poruka.
Citala sam Poslednju kinesku caricu, a kupila i Caricu Orhideju ali je nisam citala.
Ako kupis ovu iz Lagune javi obavezno utiske kada je procitas :)

Kod nas sevaju munje i gromovi, sad cu da se zavucem uz dragog i da nacnem ili Tigrovu zenu ili Svet posle rodjendana.
A veceras vam pisem utiske o Kosticama jabuke ;)

Dok je jos bilo sunca isli smo u setnju i kupili kompletic za izlazak iz porodilista, toliko sam zadovoljna izborom da sve davim ovom informacijom :rumenko:

Uzivajte u veceri :heart:

Dok je jos bilo sunca isli smo u setnju i kupili kompletic za izlazak iz porodilista, toliko sam zadovoljna izborom da sve davim ovom informacijom :rumenko:
U zdravlju ga nosila beba.:heart:
Ne daviš uopšte. Blago tebi, zavidim ti po malo na toj euforiji.
E, kad se setim kako sam se ja radovala svakoj kupljenoj stvarčici...A šta sam tek knjiga kupila dok je sin bio beba, bila je stara Juga, bilo je jeftinih a kvalitetnih plastičnih slikovnica sa životinjama, pa od debelog kartona, pa je i jednu sa satom imao, :heart:, kasnije sam ih sve dala sestri jer su njene ćere mlađe. Sad retko viđam takve slikovnice, ili su papreno skupe.:(

P.S. Tigrova žena je baš čitljiva.:)

Hvala, Rado :heart:

I ja se secam nekih mojih knjiga iz detinjstva, sve tako kako ih ti opisujes. A onda je 9 godina nakon mene dosla sestrica i skoro sve unistila. Sad stvarno nema tako kreativnih i lepih.
Meni se cini da je sve sto u sebi sadrzi reci - vencanje, trudnoca, beba - papreno skupo.

Znaci, da pocnem Tigrovu zenu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back