Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cure moje drage :zag:

Ja nikako da sednem i da utonem i prepustim se knjizi vec neko vreme.Prvo jurnjava oko upisa mojih dva djaka prvaka :heart:,pa jurnjava oko nekog cveca i koje kakvih biljcica i ako stignem da se dograbim knjige veoma brzo je ostavim, obaveza na pretek.:(
A uzela sam po vasoj preporuci Bila Brajsona "Belseke s malog ostrva" i bas mi se dopada taj Brajson kako pise i opisuje svoje putesestvije protkano humorom ali kao sto rekoh nikako da je zavrsim.A drugu Dzulijana Barnsa "Ljubav,itd." mada koliko sam na poledjini knjige procitala, valjda tamo vise se i ne secam, trebala bih prvo "Troje" pa se tu premisljam da li da prvo uzmem nju a ovu da vratim pa posle jer ova sledi kao nastavak price troje ljudi posle deset godina.Ako je neko citao neka kaze da li mora redom ili ne.Inace hvala vam na preporuci , mislim za Brajsona , bas me cudi da njegovo nesto pre nisam procitala.

I ima li novosti kod nase Dane ?:D
Neka je sa srećom upis u I razred, pa da budu sve petice u školi. :heart:

Za Barnsa si lepo shvatila, prvo pročitaj Troje, a posle toga Ljubav i td.

Evo jednog citata iz knjige koju sam juče završila (Pesme snova, 2. deo - ima ukupno 3) gde Džordž R. R. Martin objašnjava zašto voli epsku fantastiku. Razumem i da je neke od vas ne vole. Za mene je to jedan divan svet u koji se povremeno otisnem iz stvarnosti.

''Najbolja fantastika piše se jezikom snova. Ona živi kao što žive snovi, stvarnija od stvarnosti... bar na trenutak... taj dugi čarobni trenutak pre buđenja.
Fantastika je srebrna i grimizna, modra i azurnoplava, opsidijan prožet zlatom i lapis lazulijem. Stvarnost je iverica i plastika, premazana tamnosmeđom i maslinastozelenom. Fantastika ima ukus ljute papričice i meda, cimeta i karanfilića, sočnog crvenog mesa i vina slatkog kao leto. Stvarnost je pasulj i tofu, i pepeo na kraju. Stvarnost je tržni centar u Berbanku, fabrički dimnjaci Klivlenda, parking garaža u Njuarku. Fantastika su kule Minas Trita, drevno kamenje Gormengasta, dvorane Kamelota. Fantastika leti na Ikarovim krilima, stvarnost lokalnom avio-kompanijom. Zašto naši snovi postanu tako sitni kada se napokon ostvare?
Verujem da fantastiku čitamo da bismo ponovo otkrili boje. Da okusimo jake začine i čujemo pesmu sirena. U fantastici ima nečeg drevnog i istinitog što se obraća nekom dubljem nivou u nama, onom detetu koje je sanjalo da će jednog dana loviti u mračnim šumama, gostiti se pod bregovima, i pronaći ljubav koja će trajati zauvek negde južno od Oza i severno od zemlje Šangri La.
Neka im njihov raj. Kad umrem, ja bih radije da odem u Srednju zemlju.''

Predivno!
Bas mi se svideo citat, hvala sto si ga podelila sa nama :)

Ima jos jedan citat koji sam propustila, od Munlajt, ali to cu da procitam sutra jer mi se sad oci sklapaju.

Strip od Lamar je fantastican! :heart:

Smajlije koje pominjete ja imam od prvog dana od kad sam se 'uclanila' u biblioteku, verovatno niste obracale paznju na njih...

'Ljuljasku daha' sam citala i dobra je, bas kako ste je i vi opisale.

Dragonflaj, mnogo mi se svidja fotografija, i tema i kompozicija i kako si je obradila. Bravo.

Ja i dalje citam Murakamija, ovo vec postaje zabrinjavajuce.
Muz mi je dosao pa se nema vremena.

Veceras sam pogledala film snimljen po knjizi 'Otmenost jeza' i nije mi se nesto posebno svideo. Prespor je, scene nepovezane, likovi lose razradjeni (osim devojcice). Steta, jer je knjiga odlicna, plus volim evropsku kinematografiju pa sam ocekivala vise.

Postigli smo dogovor oko imena, to cu sutra da vam kazem :mrgreen:

Прочитала сам Уговор са Богом и, по мом мишљењу, није за куповину. Почетак је обећавао, а онда се захуктало у типичан авантуристички роман - експедиција у Јордану је на прагу једног од највећих (ако не и највећег) открића, старозаветног ковчега, у којем се налазе таблице са 10 заповести које је Господ уручио Мојсију. Наравно, ту су и исламски терористи-фанатици који покушавају да побију сваког ко стоји на путу њиховом ''светом'' циљу и на крају се све заврши очекивано
Терористи добију шта су заслужили, а ковчег остане неповратно изгубљен јер баш тада наиђе пешчана олуја, а дође и до експлозије. Главни јунак се спаси.

Predivno!
Bas mi se svideo citat, hvala sto si ga podelila sa nama :)

Ima jos jedan citat koji sam propustila, od Munlajt, ali to cu da procitam sutra jer mi se sad oci sklapaju.

Strip od Lamar je fantastican! :heart:

Smajlije koje pominjete ja imam od prvog dana od kad sam se 'uclanila' u biblioteku, verovatno niste obracale paznju na njih...

'Ljuljasku daha' sam citala i dobra je, bas kako ste je i vi opisale.

Dragonflaj, mnogo mi se svidja fotografija, i tema i kompozicija i kako si je obradila. Bravo.

Ja i dalje citam Murakamija, ovo vec postaje zabrinjavajuce.
Muz mi je dosao pa se nema vremena.

Veceras sam pogledala film snimljen po knjizi 'Otmenost jeza' i nije mi se nesto posebno svideo. Prespor je, scene nepovezane, likovi lose razradjeni (osim devojcice). Steta, jer je knjiga odlicna, plus volim evropsku kinematografiju pa sam ocekivala vise.

Postigli smo dogovor oko imena, to cu sutra da vam kazem :mrgreen:

Hvala Kanela. :)

Obradila sam je u Instagramu. Dodala sam jedan od ponudjenih efekata, mislim da je Sierra. :)

Navukla sam se na Instagram. :)

Meni se svideo film Otmenost jeza. :)

I ja volim evropsku kinematografiju. :)

Pogledaj Les femmes du 6ème étage http://www.imdb.com/title/tt1805297/

Beskrajno topao film s divnim zenskim likovima. :)

60ih godina proslog veka, dvoje Francuza, sredovecni bracni par, zaposljavaju Spanjolku da im vodi domacinstvo.

On je tih, odmeren, sujeveran, patrijarhalan, finih manira.
Poseduje celu zgradu a ipak nikada nije imao vlastitu sobu niti bio istinski slobodan.
Jaje koje mu se servira za dorucak, mora biti kuvano tacno 3,5 minuta.

Ona svakog popodneva, uz caj, prelistava Elle, organizuje zabave i igra bridz s drugaricama.
Ipak, i dalje se oseca kao provincijalka.

Kada u njihov tihi dom udje srdacna, vehementna Maria, i donese nasmejana srca svojih sunarodnica, njihovu grlenu pesmu, iskrzane tonove gitare, zacinjenu paelju i marljive ruke bez stida, ovaj ce dom, utihnuo poput zaboravljene humke, zaiskriti!

Ove su zene spremacice, pralje, kuvarice, vidarice.
Supruge, majke, sirocad. Ostavljane, tucene, zavaravane.
Ipak, nasmejane!
Iako su nastanjene tudjinom, u njihovim srcima nicu rodne kuce.

Carmen Maura je i u ovom filmu odlicna.
Volim je jos od Mujeres al borde de un ataque de nervios http://www.imdb.com/title/tt0095675/, Volver http://www.imdb.com/title/tt0441909/, La Comunidad http://www.imdb.com/title/tt0255067/

Kad' vec pomenuh Almodovarove glumice, ovde je i Lola Duenas.
Fantasticna, britka, cinicna, povredjena.

Vehementnoj Mariji je Zan Lui (glavni protagonista) poput umilne tisine nakon tonuca, ona njemu neznost nezaspala.

Obicno obradjujem u PS'u ako imam vremena i volje, volim neke retro i vintage akcije da ubacim (ima gotovih da se skinu sa neta).

Hvala ti na predlogu za film, sad cu odmah da ga potrazim, bas mi se gleda :)

Može, može, al' da znaš pozdravlja ga i Lamar, samo nju sramota da ga spomene, stidljiva...:lol:
Jes-tako-e-svidja-mi-se-jako.
smilie_girl_308.gif

Sto je veoooma retko.

Tamo na jednoj temi “Najlepsi domaci glumac” jos davno-davno sam napisala da su mi on (mnogo pre ove serije) i Zarko (mnogo pre ove knjige), dva najlepsa domaca glumca. (Pri tom ja ne mislim na Lepotu, vec na neku... magiju, privlacnost).
Mene je ovaj Bane oduvao u jednoj sceni u filmu Turneja.
Scena je zajednicka sa jednom izuzetno simpaticnom mladom glumicom sa pegicama, i ta zajednicka scena im je vau!
Pisala sam vec o tome, ali evo ponovo ne mogu da odolim :malav:

Moono, kako ide Soba. Meni je bila odlicna.
Mina, Opsadu sam davno citala i jako mi se dopala
Nadam se da se i Arweni dopada Pirke. Mene je nevidjeno zabavio :lol:
Night, svakog bozjeg puta u biblioteci potrazim 7 sunaca… i uvek je na citanju :(
Rajki su valjda presusile suze :cmok: Tu knjigu sam veeeelikim fontom stavila na spisak :)
Dragoncice, ti si bas prava umetnicka dusica :D

Kanela, govori za ime, ne drzi nas vise u neizvesnosti
smilie_girl_189.gif

Ebote, ja na sve imam nesto da kazem :roll:

Nalence, idu onako kako ti je vec rekla Rada. Prvo Troje. I ona je po meni bolja od sledece.

Ne znamo nista za Danu. Nadamo se da ce nam se javiti sa lepim vestima :heart:

I srecan vam dupli polazak u skolu!!!
smilie_out_077.gif

• Podržavam
Reactions: Em.
Jes-tako-e-svidja-mi-se-jako.
smilie_girl_308.gif

Sto je veoooma retko.

Tamo na jednoj temi “Najlepsi domaci glumac” jos davno-davno sam napisala da su mi on (mnogo pre ove serije) i Zarko (mnogo pre ove knjige), dva najlepsa domaca glumca. (Pri tom ja ne mislim na Lepotu, vec na neku... magiju, privlacnost).
Mene je ovaj Bane oduvao u jednoj sceni u filmu Turneja.
Scena je zajednicka sa jednom izuzetno simpaticnom mladom glumicom sa pegicama, i ta zajednicka scena im je vau!
Pisala sam vec o tome, ali evo ponovo ne mogu da odolim :malav:

Vidiš kako sve znam...:lol: Takođe nisam zaluđena muškim svetom, što u realu što platonski, čak ovi moji kad me pitaju kažu, daj barem nekog platonca, da znamo da ima nade za tebe. Elem, nisam gledala Turneju, htela sam, ona scena u autobusu, on glumi muslimana, kad je stao da se dere, sve me jeza hvalala i batalila...Imaš njegov U ime naroda sa Batom Stojkovićem, dobar, tu nije loš, mada eto sad u Budvi, sa sve odelom, mi deluje najlepše, odmah padam u nesvest...Parada mu je najnoviji film, epizodista, ali lepo za videti. Što i sama reče, nije on lepotan, daleko od toga, ali ima nešto. U Cg ga ne vole nešto, ženama se svidja a muškima slabo, uglavnom kažu loš glumac, mada mislim se koga oni pa vole, muška sujeta je čudo.

Jutros sam u krevetu završila Velikog Getsbija. Zaista je veliki. Knjiga koja opisuje vreme pre jednog veka kao da opisuje vreme današnje. Svaka čast. Obavezno pročitajte.
Dok imaš lovu, dobar si svima, makar za ispiranje usta. Mrtav bi već mogao da štetiš. Čovek je postigao sve što je postigao zarad ljubavi i ostao Džek do poslednjeg daha.

Kanela, govori za ime, ne drzi nas vise u neizvesnosti
smilie_girl_189.gif

Odlucili smo se za ime Jovan, koje je zapravo srpska verzija svekrovog imena.
Predlog za kompromisno resenje je dao mm, a ja pristala jer mu stvarno puno znaci da ime bude po svekru (mm je sad sav osetljiv jer mu je otac umro pre samo dve godine i stalno ga se priseca sad kad i sam postaje otac). Pored toga, sa imenom Jovan nemam problem jer me uopste ne asocira na svekra, a to je sa imenom Joanis bio pocetak i kraj svih mojih muka i predomisljanja. Jovan mi je sasvim neutralno ime, mogu da ga povezem sa nasom bebom.
Posto smo za devojcicu od pre imali spremno grcko ime i nadamo se da cemo ga jednog dana iskoristiti, onda je lepo da decak ima srpsko ime, da ne budu oba grcka. :)

Odlucili smo se za ime Jovan, koje je zapravo srpska verzija svekrovog imena.
Predlog za kompromisno resenje je dao mm, a ja pristala jer mu stvarno puno znaci da ime bude po svekru (mm je sad sav osetljiv jer mu je otac umro pre samo dve godine i stalno ga se priseca sad kad i sam postaje otac). Pored toga, sa imenom Jovan nemam problem jer me uopste ne asocira na svekra, a to je sa imenom Joanis bio pocetak i kraj svih mojih muka i predomisljanja. Jovan mi je sasvim neutralno ime, mogu da ga povezem sa nasom bebom.
Posto smo za devojcicu od pre imali spremno grcko ime i nadamo se da cemo ga jednog dana iskoristiti, onda je lepo da decak ima srpsko ime, da ne budu oba grcka. :)

Divan kompromis, Kanela, i još lepše što je predlog dao muž. A i ime je lepo i "svetsko, a naše", pa po potrebi možete da ga prevodite na razne jezike. Ko bude želeo.
Kad ćete da upoznate vlasnika lepog imena?
Pa za koju godinicu, živi bili, i za devojčicu da se iskoristi ime.

Da li je neka od vas citala Most preko večnosti - Richard Bach?
Prijateljica mi je danas donela roman Zlatna lala - Rozalind Lejker.
Ocekujem da cu uzivati.;)

Ja čitala Most preko večnosti, davne 1998. godine. Piše u mom spisku pročitanih knjiga, ne bih ni znala. Mislim, znam da sam čitala još nešto od Baha, osim Galeba Dzonatana Livingstona, nešto što se smatra njegovim nastavkom. Pa sam izguglala da su taj nastavak Iluzije, a Most je kako je upoznao svoju drugu ženu. To sam isto izguglala, ništa se ja to ne sećam. http://www.kameleon.rs/most-preko-vecnosti-17556-c395-view.htm
Verovatno je lepo... ne sećam se ja ni Galeba.

a ja za sebe d'izjavim
nemam kaT da čitam

i, od preksutra gostujem u susjednoj državi,konkretno u N Sadu,..imam neka posla privatne prirode, al' fina posla
a danas čujem da se skuplja ekipa Pjene...krenuo Mima sa kontigentom vina i pravi se koktel za ekipu, pogodite gdje..naravno tamo gdje sam poznata kao Marijana (:mrgreen: )...nema veze, kad se vratim dako zateknem koga

a ja za sebe d'izjavim
nemam kaT da čitam

i, od preksutra gostujem u susjednoj državi,konkretno u N Sadu,..imam neka posla privatne prirode, al' fina posla
a danas čujem da se skuplja ekipa Pjene...krenuo Mima sa kontigentom vina i pravi se koktel za ekipu, pogodite gdje..naravno tamo gdje sam poznata kao Marijana (:mrgreen: )...nema veze, kad se vratim dako zateknem koga

Lepo se provedi u susednoj državi - inostranstvu! :lol: Ko umije njemu dvije...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back