Em.
Buduća legenda
- Poruka
- 27.545
Pročitala sam More-Džon Banvil za koju je dobio Bukerovu nagradu za 2005.
Osim onoga što sam već napisala o njoj:
Lepo piše,uživanje je čitati.
Ko očekuje dinamiku i dešavanja to u njoj neće naći,samo divnim rečenicama i bogatim rečnikom opisan osvrt na jedan život....na detinjstvo,roditelje,brak....na tugu zbog gubitka supruge..na ljubav
dodala bih još da me je iznenadila piščeva moć zapažanja svakodnevnih sitnica u životu;nešto naizgled beznačajno a on to primeti i svojim divnim stilom opiše... ima dušu.....dobar je
Ovo je jedna od onih knjiga koje se mogu pročitati više puta,mada mislim da se mladim osobama nebi svidela.
Citala sam "More" pre nekoliko godina, dakle mogla sam se smatrati mladom, ali opet, sve bih se slozila s tobom. Mozda si mislila zbog toga sto to nije brza knjiga,, zaista nije, ali u tome je i njena lepota. Lep stil, lepe misli, lepa opazanja.
I mada ima sve sto si rekla - secanja, ljubav, porodica, sve je to tako u mekim bojama, nista prenaglaseno, dramaticno. Imala sam osecaj da zaista i pise stariji covek kome se ne zuri pa sve vise puta promeri. Zato je tako i lepo koncizna, ni viska ni manjka, sve na mestu
Nisam odmah reagoavala,ali ću sada da isprobam ove tašnice.....