Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Modesti B.,dobra je i Portreti iz Srbije (Osne Sejerštad).
Realan prikaz tog surovog vremena.

Mislila sam da sam "to vreme" prezvakala, ispovracala i smestila u fiokama zaborava. Ali sa ovom knjigom koja je sasvim mali podsetnik na sve, videla sam da su tragovi jos vidljivi i stalno tu negde. Ne verujem da bih skoro citala nesto sa ovakvom tematikom. :(

Slikala sam zbog vas a skroz zaboravila da postavim , još prošle nedelje sam uzela.
Fotografija0475.jpg

Jao Vreme lala mi je bila takvo osvezenje!!! :zaljubljena: I ta knjiga mi je draga. Nadam se da mi je tu, da je nije neko pozajmio i zaboravio da vrati. Pocela sam da ne dajem knjige.
Stalno zaboravim da vas pitam: imate li knjige koje ste vise puta kupovale za sebe, a da ih na kraju opet nemate!!! :(
Ja sam, ne znam koliko puta kupila Dalijevu - Ja sam genije, neke zbirke odabrane poezije i ko zna koliko puta Blago cara Radovana i pre neki dan sa cerkom se ubijemo trazeci je - nema je i nema....a bilo mi je drago bas to izdanje.... :(

Drage moje bibliotekarke, pletilje, svalje i kuvarice, nikako da dodjem i napisem sta imam o knjizi M.J. - Idi, vreme je... Jer je Lamar pozelela da napisem, zbog podeljenog misljenja citalackog auditorijuma. :)

Prvo, naslov me je zaveo, tema je sasvim nesto drugo od ocekivanog.
Ne znam ni s koje strane da posmatram knjigu... neko ko nije upucen u teme iz knjige, verovatno bi je bacio u kantu posle citanja. Ali kao svedok i licni ucesnik dogadjaja, sto svojevoljno, sto prinudjena, sto povrsno, sto duboko emotivno, dozivela sam je, prvo kao potrebu autora da da legitimitet jednom svom vidjenju "onog sarenog" perioda naseg zivljenja, a drugo, kao jednostrano svedostvo ostrascenog sledbenika jedne nove, spasilacke, demokratske ideje.
Mislila sam da sam zaboravila mnogo toga, ali knjiga me je vratila u neke momente licnog zivljenja: bezmilosne politicke rasprave za stolom, usred nedeljnog rucka u kuci mojih roditelja...u jednu istu nedelju kad se jedna moja sestra udavala, druga sa troje dece pratila muza na ratiste, a ja sa podeljenim srcem i emocijama lebdela ni tamo - ni vamo,uz svadbene trubace, na pola spremna da zakukam od nemoci pred svim tim ljudima... ne znam da li bih sada prezivela takav dan... :(
Ljubavna prica je slikovito ispracena, iako krajnje klasicna za nase prostore.
Dzoni Stulic je posluzio kao dobra postapalica autorki, kad nije znala kako da potkrepi neke pozicije ili da zaokrene pricu. Ja sam njegov postovalac, pa cu reci da je mogla i bolje da ga iskoristi, kad ga je vec "uplela".
Ne razumem samo potrebu autorke da menja poziciju pisanja - cas je u prvom licu, cas u trecem.
Sve u svemu, cim sam je procitala, nasla sam nesto u njoj sto me je vodilo do poslednje stranice.
p.s. ako mi jos nesto "svane" sto nisam napisala, vraticu se opet. :cao:

e, ovo je jako lijepo...i prikaz knjige i prigaz žitateljke, drage Modesti i sve
a za pozajmljene a nevraćene knjige sam kukala ovdje već
i opet, nikad pameti dosta
obradujem se kad neko hoće da čita, a i duša mi dobra..pa dam

samo dizjavim da sam založila u knjigu od 5 kg..i mogu vam reći da sam zadovoljan..pitka je i kupila me od prvog pasusa...
knjiga stoji na ćošak od ugaone, pa joj se pomalo poprimaknem...
i sad ću ja k'o majka od Milice svaki dan
čitam knjigu od 5 kg
još čitam knjigu od 5 kg
i dalje čitam knjigu od 5 kg
:mrgreen:

Jao,Dali-Ja sam genije.:) Procitala i imam je.

Ne,ne kupujem istu knjigu dva puta.Vrlo retko pozajmljujem,mozda samo dve osobe imaju moje kompletno poverenje.
A,bem ga,sva sam ti sazdana od karaktera i sa takvim ljudima se i druzim:mrgreen::rotf:

samo dizjavim da sam založila u knjigu od 5 kg..i mogu vam reći da sam zadovoljan..pitka je i kupila me od prvog pasusa...
knjiga stoji na ćošak od ugaone, pa joj se pomalo poprimaknem...
i sad ću ja k'o majka od Milice svaki dan
čitam knjigu od 5 kg
još čitam knjigu od 5 kg
i dalje čitam knjigu od 5 kg

:mrgreen:

Kakva je to knjiga od 5 kg?:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back