Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zelim da ti Milica sto pre ozdravi, zao mi je sto je zakacila upalu, a mozda i nije to, nekad lekari vole da preuvelicaju stvari.
Neka isprima terapiju i bice bolje. Mala deca to mnogo bolje podnose od nas, mazi je i pazi i za nas i sve ce da bude OK.
Imam i ja jednu moju Milicu, pa znam kako je to. :zag:

Ja sam bas zatajila sa citanjem
jos i ovo lepo vreme....
... i ciscenje kuce,ono poznato prolecno spremanje
i raspremanje....

A nakupila sam na kompu knjige,
Agatu K nekoliko knjiga

,Koneli M.-Grad kostiju

Patterson J. - I dosao je pauk
Women's murder club 1 & 2

Patricia Cornwell - Corpus delicti
Knjiga mrtvih

i ne znam sta da pocnem da citam,a ni kada....
.... ne sedi mi se unutra za kompom sve vreme :neutral:

Ja citam uporedo Andriceve Sarajevske price i Banvilovo More.
Andric mi je barem 1 000 X privlacniji za sada :)

A sad odoh da pletem :strika:
Boze dragi, sta li ce od toga ispasti :lol:

Stvarno? Pa šta sad pleteš kad je prošla sezona? Šalim se, naravno. U stvari, zavidim ti. Ja nisam uzela pletaće igle u ruke godinama, osim kad mi treba nešto dugačko i tanko da izvučem kad se negde nešto otkotrlja.
@tema: svidela mi se priča Kora iz zbirke Sto od limunovog drveta.
Ono o ulagačima u javno kupatilo. Kako ga je život za.ebao. Ništa ne može da se planira.

I Tatjana, nemoj da se ljutiš, ali mi taj tvoj avatar, onako kad ga samo okrznem pogledom, liči na ujka Festera iz Porodice Adams.Gore belo, okruglo i glatko, dole crno.

Ja citam uporedo Andriceve Sarajevske price i Banvilovo More.
Andric mi je barem 1 000 X privlacniji za sada :)

A sad odoh da pletem :strika:
Boze dragi, sta li ce od toga ispasti :lol:

Andric je Andric.:)
Cesto se vracam pasusima iz Znakova pored puta.:heart:
More sam citala pre par meseci.Malo je depresivna...

JAO, PLETES!
Sta ce ispasti na kraju?
Pitam iz razloga sto ja obozavam to da radim,smiruje me,a i unikat je unikat!:heart:

Mrs.Bi,bilo bi lepo da nekad mogu da se naljutim.:mrgreen:

Inace,to je Tilda Swinton!
Autenticna licnost i dobra glumica.
Cini mi se da si spomenula da volis filmove...

Glumi u filmovima:

Moramo da razgovaramo o Kevinu (morala sam da napisem na srpskom:))
The Limits of Control
The Chronicles of Narnia...

Nego,sta ti pletes?:zag:

Mrs.Bi,bilo bi lepo da nekad mogu da se naljutim.:mrgreen:

Inace,to je Tilda Swinton!
Autenticna licnost i dobra glumica.
Cini mi se da si spomenula da volis filmove...

Glumi u filmovima:

Moramo da razgovaramo o Kevinu (morala sam da napisem na srpskom:))
The Limits of Control
The Chronicles of Narnia...

Nego,sta ti pletes?:zag:

Ništa ne pletem već godinama, samo zavidim lamar što plete. A nekad sam plela džempere. Dok nisam radila, znala sam da ispletem džempere za decu prijatelja za rodjendane. I za sebe i svoju decu, naravno. Nisam imala para, ali sam imala vremena, dobru volju i veštinu. Sad nemam vremena za to, ali nadam se da ću opet nekad naći.

Nisam gledala Moramo da razgovaramo o Kevinu, ali sam nedavno čitala knjigu. Nekako su mišljenja ovde na temi o filmu bila mnogo negativnija nego o knjizi. Ne znam ni da li ću ga gledati. A knjiga mi se mnogo dopala, kako davno neka nije. Potpuno mi je originalna. Tilda Svinton mi je poznatija po imenu nego što sam je gledala u filmovima. Bar ne da zapamtim. Ja sve te glumce pomešam. Mnogo ih je.

Ništa ne pletem već godinama, samo zavidim lamar što plete. A nekad sam plela džempere. Dok nisam radila, znala sam da ispletem džempere za decu prijatelja za rodjendane. I za sebe i svoju decu, naravno. Nisam imala para, ali sam imala vremena, dobru volju i veštinu. Sad nemam vremena za to, ali nadam se da ću opet nekad naći.

Nisam gledala Moramo da razgovaramo o Kevinu, ali sam nedavno čitala knjigu. Nekako su mišljenja ovde na temi o filmu bila mnogo negativnija nego o knjizi. Ne znam ni da li ću ga gledati. A knjiga mi se mnogo dopala, kako davno neka nije. Potpuno mi je originalna. Tilda Svinton mi je poznatija po imenu nego što sam je gledala u filmovima. Bar ne da zapamtim. Ja sve te glumce pomešam. Mnogo ih je.

Eeee,ja sve pamtim,mislim na glumce.:)
Vrlo retko gledam film nakon procitane knjige,a Kevina nisam ni htela,bez obzira na Tildu.
Posle osakacenog filma Lovac na zmajeve,prestala sam da gledam filmove snimljene po knjigama!

Poslednja izmena:
Ja sam film Lovac na zmajeve gledala samo na momente neke delove, nisam mogla, mnogo mi je to sve surovo bilo, a znala sam sve šta će se dogoditi. Knjiga me se jako dojmila, ali sigurno je neću ponovo čitati.

Ja sam film Lovac na zmajeve gledala samo na momente neke delove, nisam mogla, mnogo mi je to sve surovo bilo, a znala sam sve šta će se dogoditi. Knjiga me se jako dojmila, ali sigurno je neću ponovo čitati.

...Nisam zapamtio koji je to bio mesec,cak ni koja godina.Samo sam znao da je uspomena zivela u meni,savrseno celovit odlomak lepe proslosti,potez cetkice s'bojom na sivom,golom platnu u koje su se pretvorili nasi zivoti...

Uh,svaki put se najezim kad se setim Hasana i Amirove agonije.:(

"Koliko kukavicluka treba za hrabrost
i koliko hrabrosti za kukavicluk".

Imam neki konac i htela bih da ispletem jednu koncanu bluzicu.
Nisam neki strucnjak, ali volim da pletem. Smiruje.
Videcemo da li ce to liciti na bluzicu :lol:

E, kako je to cudno.
Meni je film Lovac na zmajeve kao preslikana knjiga.
Po meni, nije se odstupilo ni u radnji ni u gradjenju likova ni za jotu.
Eto tako je to meni
2586_2586280ee79rui7yl-1.gif

Drage moje bibliotekarke, pletilje, svalje i kuvarice, nikako da dodjem i napisem sta imam o knjizi M.J. - Idi, vreme je... Jer je Lamar pozelela da napisem, zbog podeljenog misljenja citalackog auditorijuma. :)

Prvo, naslov me je zaveo, tema je sasvim nesto drugo od ocekivanog.
Ne znam ni s koje strane da posmatram knjigu... neko ko nije upucen u teme iz knjige, verovatno bi je bacio u kantu posle citanja. Ali kao svedok i licni ucesnik dogadjaja, sto svojevoljno, sto prinudjena, sto povrsno, sto duboko emotivno, dozivela sam je, prvo kao potrebu autora da da legitimitet jednom svom vidjenju "onog sarenog" perioda naseg zivljenja, a drugo, kao jednostrano svedostvo ostrascenog sledbenika jedne nove, spasilacke, demokratske ideje.
Mislila sam da sam zaboravila mnogo toga, ali knjiga me je vratila u neke momente licnog zivljenja: bezmilosne politicke rasprave za stolom, usred nedeljnog rucka u kuci mojih roditelja...u jednu istu nedelju kad se jedna moja sestra udavala, druga sa troje dece pratila muza na ratiste, a ja sa podeljenim srcem i emocijama lebdela ni tamo - ni vamo,uz svadbene trubace, na pola spremna da zakukam od nemoci pred svim tim ljudima... ne znam da li bih sada prezivela takav dan... :(
Ljubavna prica je slikovito ispracena, iako krajnje klasicna za nase prostore.
Dzoni Stulic je posluzio kao dobra postapalica autorki, kad nije znala kako da potkrepi neke pozicije ili da zaokrene pricu. Ja sam njegov postovalac, pa cu reci da je mogla i bolje da ga iskoristi, kad ga je vec "uplela".
Ne razumem samo potrebu autorke da menja poziciju pisanja - cas je u prvom licu, cas u trecem.
Sve u svemu, cim sam je procitala, nasla sam nesto u njoj sto me je vodilo do poslednje stranice.
p.s. ako mi jos nesto "svane" sto nisam napisala, vraticu se opet. :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back