Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daljine medju nama – Megi O’ Farel, Laguna, 280 str.

Ovom knjigom sa Farelovom zavrsavam.
Njena uobicajena tema porodicnih tajni sto ja jako volim. Mada je nekako stereotipna i predvidiva.
Ali sam je ipak rado uzimala u ruke i uzivala na nacin kako sam uzivala u citanju pre oho-ho godina.
Nekako me podsetila na to vreme kada sam citala tu “devojacku” literaturu. Ha evo ga jos jedan nov termin :D

Tako da… eto. Procitala sam od nje Kada si otisao, Daljine medju nama i Kako je nestajala Esmi Lenoks.
I mogu da kazem da je Esmi stvarno bas dobra, a da ostale dve nisu lose.

@Bi ovo ipak nije bila konacna presuda.
Nekako si ni tamo-ni vamo :manikir:

Sad moramo da cekamo @Akvarijus da donese konacnu i neopozivu presudu :lol:
I za Sirenu i za Ringispil.

PS. I meni fali @Meda.

Sad moramo da cekamo @Akvarijus da donese konacnu i neopozivu presudu :lol:
I za Sirenu i za Ringispil.

I ja danas počinjem sa Sirenom, da vidim više i to čudo.
Moja prijateljica (koja je načitana, obrazovana itd. kao i sve mi ovde :D ) mi je rekla da je Ringišpil lepo napisan (tj. da se vidi da je Alimpićka završila književnost i da joj je svaka rečenica lepa), ali da je tema koju obrađuje banalna. Ja nisam čitala.

I ja danas počinjem sa Sirenom, da vidim više i to čudo.
Moja prijateljica (koja je načitana, obrazovana itd. kao i sve mi ovde :D ) mi je rekla da je Ringišpil lepo napisan (tj. da se vidi da je Alimpićka završila književnost i da joj je svaka rečenica lepa), ali da je tema koju obrađuje banalna. Ja nisam čitala.
Aha, znaci imacemo 2 presude :lol:
Pa ako budu razlicite, onda cemo morati neki vrhovni sud da angazujemo :think:

Daljine medju nama – Megi O’ Farel, Njena uobicajena tema porodicnih tajni sto ja jako volim. Mada je nekako stereotipna i predvidiva.
Tako da… eto. Procitala sam od nje Kada si otisao, Daljine medju nama i Kako je nestajala Esmi Lenoks.
I mogu da kazem da je Esmi stvarno bas dobra, a da ostale dve nisu lose.
Meni je Esmi dobra, (a stalno sam mislila da je Esme, pročitala knjigu i nisam primetila da je na kraju i) Kada si otišao ne volim, a Daljine medju nama mi se svidelo ali sam malo zaboravila. Jel to ono kad
ona radi u nekom zabitom hotelu, pa on dolazi tu, a na kraju ona odlazi u Hongkong?
PS. I meni fali @Meda.
Ma da, takva je, ni tamo ni ovamo. Trudila se, moze trojka. Ali nekako mi nije originalno, nije mi dovoljno vešto sve to povezala, na kraju mi je moglo sve to i bez stolice, kao da je pisala o njoj samo da bi dala naslov.
I ja sam primetila da nema mede. Jesam to već danas rekla?

Ja se danas vratila u moju biblioteku. Ulazim i kažem: Evo mene, Lesi se vraća kući. A bibliotekarka kaže: Pa stvarno nema smisla, gde ste Vi toliko vremena. A pozdravljala me preko sina. Što volim te porodične odnose, kad se svi znamo. To je lepota malih biblioteka i uopšte životnih sredina, gde u komšiluku imam i svog mesara, frizerku, kozmetičarku, prodavačicu jaja... idu nam deca zajedno u školu, znaju nam se roditelji, itd.
I tako, platila članarinu 1.500 dinara. Sad su nešto promenili to sa tim porodičnim, mora dvoje da plate, a sin je dobrovoljni davalac krvi tako da on ne plaća, pa smo ipak za te pare dobili dva kartona.
I konačno: ulov: Dzulijan Barns Sto od limunovog drveta. Već su ovde više puta izneta pozitivna mišljenja, čak i jedno da je knjiga morbidna. Sad me baš zainteresovala.
A druga, tj. prva, jer sam već počela da je čitam Zabiberite mu čorbu, Zorica Karanović. Sad vidim da joj ispred imena piše Dr. a inače je novinarka Politike. Reklamirala se puno po TV i sama sebe i knjigu. Mislim da nije imala drugih ambicija osim da se zabavi pišući i da zabavi nas koji je budemo čitali. Bar ja to očekujem.
Devojku (35) ostavlja momak na petogodišnjicu zabavljanja dok ona očekuje da je zaprosi. I sad ona i njena sestra smišljaju kako da mu napakoste. Malo me podsetilo na film Mi nismo andjeli, kad je Buba smišljala razne načine da osvoji Nikolu za Marinu. (Obožavam taj film).
Knjižica je maleckog formata 17x12 cm (pa stoji mi lenjir na stolu, pa što da ne izmerim), 123 strane, krupna slova sa proredom. Neko bi je pročitao na putu do posla, ali sam ja išla iz dva put, a i sporo čitam.
Al sam se raspričala o knjizi koju sam jedva počela. Ja to za svaki slučaj. Kad je završim, možda neću imati šta da kažem.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.
Ringišpil je isti kao Mirjam romani.;)

Ne znam,ali ti zato verujem.:mrgreen:

I ja cu da ti verujem :lol:

Na mene ne računajte. :manikir:
Ti si odavno presudila, i zbog toga me kinjis ovde vec mesecima
smilie_frech_117.gif

Meni je Esmi dobra, (a stalno sam mislila da je Esme, pročitala knjigu i nisam primetila da je na kraju i) Kada si otišao ne volim, a Daljine medju nama mi se svidelo ali sam malo zaboravila. Jel to ono kad
ona radi u nekom zabitom hotelu, pa on dolazi tu, a na kraju ona odlazi u Hongkong?
Jeste, ta je :D
I ja sam mislila da je Esme.
A to je cini mi se zato sto je Dana tako greskom napisala u nekom postu, ja (a verovatno i ti) je tako zavela u svoj spisak, i tako mi u glavi ostala EsmE umesto EsmI.
Vidi se da je Danina rec za mene zapovest :lol:
A i meni je Esmi odlicna.

Knjižica je maleckog formata 17x12 cm (pa stoji mi lenjir na stolu, pa što da ne izmerim), 123 strane, krupna slova sa proredom. Neko bi je pročitao na putu do posla, ali sam ja išla iz dva put, a i sporo čitam.
Al sam se raspričala o knjizi koju sam jedva počela. Ja to za svaki slučaj. Kad je završim, možda neću imati šta da kažem.
:zcepanje:

Moram da se požalim.
U poslednje vreme mi nijedna knjiga ne drži pažnju.:rida:
I nije problem u knjigama,nego u meni.:rida:

Srećom,vas još mogu da čitam.:D

Lepo se sad izreklamirah,i za Ringišpil,i za čitanje.:whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back