Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako te je strah slobodno piši ovde. Imaš pravo da čitaš šta god želiš, pisce, oni koji to nisu, klasike, psihologiju , a da ti niko ne prosipa da nisi dorasla ili dovoljno školovana da bi išta što si pročitala bilo dobro ili loše samo zato što drugi misle drugačije i pritom smatraju da su njihova mišljenja ispravna...

Izvinite, danas sam kao i prethodnih dana konfuzna...Izgleda mi ne dotiče dovoljno krvi u mozak, ne mogu da sklopim rečenicu, pa sam svakim danom sve gluplja i gluplja. Srećom vadih rezultate danas, pa ćemo videti ima li mi spasa ili ću ostati doživotna glupa plavuša.

Ma nije me strah da pisem na Knjizevnosti, ne moze niko da me otera sa Krste, niti se kome zameram, samo me iznenadjuje koliko ljudi mogu sebi da dopuste kada komuniciraju sa drugim ljudima, virtuelno u ovom slucaju... Ja tako ne bih mogla.
I meni nisu sve kozice na broju, nisam bolesna, nemam simptome gripa, ali bas mi je nesto lose.
Hocu da mi se desi nesto lepo sto pre, a ono nikako... jos da mi nema knjiga, pa ja bih siznula odavno.

Radujem se kada svrati Mirka. :)

Nego, sta je 15og? :huh:

Sve cekate taj dan a ja ne razumevam zasto. :glupson:

Koliko ja znam, 15-tog tj. sutra - izlazi nova Dejanova knjiga, (pisca ``Konstantinovog raskrsca``), pod nazivom ``Duge noci i crne zastave``.
Mislim da je to u pitanju. Mozda i gresim. Ali ja cekam 15-ti upravo zbog toga.
Roman nije nastavak Konstantinovog raskrsca, nego prica o Srbiji i srpskim junacima u doba Turaka... Mislim da ce biti veoma zanimljivo procitati roman.

S
Posle nje dohvatih se "Volim Pariz" kao nastavka onog "Volim Njujork" sto je bila mnogo glupa knjiga, i "Volim Holivuc" sto je bilo za nijansu bolje...
Uglavnom citam ja to tako i na nekoj 10toj strani od pocetka pominju se neki Tom i Kejti i njihov ruzan kraj, a onda dole u fusnoti stoji objasnjenje da se misli na Tom Kruza i Kejti Holms koji su se razveli.
Kad se ne slogirah.
Lektor ili prevodilac, ocigleni "genije" razvede Tom Kruza i Kejti Holms nicim izazvano.
Aj sto ne zna na koga se odnosi to sto je napisano to mogu da razumem, al sto proizvoljno tumaci pa jos i fantazira e to ne razumem.
U eri gugla napisati takav nonsens...super je zabavno.
Uglavnom Alnari je to tako odstapmao, to je tako izaslo u par hiljada primeraka, a ja sam danas na konto toga prvi put u zivotu napisala mail uradniku izdanja...
Sumnjam da ce mi ikad odgovoriti al morala sam.

I ja sam se jednom žalila i ignorisali su me. Zato sam prestala da kupujem njihove knjige. Nervira me taj neprofesionalizam, baš ih briga da li je mušterija zadovoljna ili ne. I to mušterija poput mene, koja na godišnjoj bazi kupi skoro 100 knjiga...:mrgreen:

Već sam ovde pljuvala prevodioca/lektora knjige ''Volim Njujork'' (ali ja imam Lagunino izdanje, posle je Alnari izdao i tu knjigu i nastavke). Mislim da Alnari prednjači po nekvalitetu prevoda (i onaj Sezam je tu negde, samo nije toliko popularan). Ja im više neću ostaviti ni dinara, što mi je žao jer su objavili neke pisce koje bih volela da imam (Stivena Kinga, Tolkina...)

Dakle Esterita, i ja sam danas bila u sudu.
Ali nisam imala ni hiljaditi deo tvoje srece.
Visina - 0, ramena - 0, hod - 0, kultivisanost - 0…

Nego se nesto mislim :think: da ja vidim da prebacim predmet kod tebe u sud :zper:

Detaljno sam pregledala onaj Kanelin spisak.
Ako ostanem pri tom planu putovanja imam 44 procitane knjige.
Ali mislim da cu praviti malo drugaciju putanju, pa cu videti :think:

Nestade nam Kanela :(

Ipak listam ono što nude.
Naravno, tu je Šoping literatura.Ili Vreli seks, ili Kakao..

Ono što meni zasad zvuči kupljivo jeste:
Basara Sveta mast
Margaret Atvud Moralni poremećaj. Njeno Mačje oko mi se veoma dopalo, ali Sluškinjina priča baš i nije.(Sluškinjina priča takođe na akiciji)
Nikola Malović Prugastoplave storije (mad aih imam, dakle, nisu loše, ono što mi sinopsis govori)
Alan Garner Legenda o sovi (naslov će zasigurno biti i za Dragonfly primamljiv).
(Za one koji nisu čitali, ili žele da poseduju, biće u ponudi i Kako je nestajala Esmi Lenoks.)

Zvuči mi zanimljivo i Noć kaligrafa, autorke Jasmin Gata.

To je ono što izvukoh na brzinu. :)

Kanela je došla samo da nam saopšti svoj stav o Kosovu. :)
Nemoj to, molm te
c110.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back