Bila sam vredna, pročitala 3 knjige za 4 dana (doduše, nisu obimne):
''Južno od granice, zapadno od sunca'' Haruki Murakami (Geopoetika) - ovo je prva knjiga ovog pisca koju sam pročitala (večito kasnim za trendovima

),ali ne i poslednja. Opisuje naizgled običan život, ali nije dosadno.Sviđa mi se njegov stil. Jedino što meni knjiga deluje nedovršeno tj. nisam saznala šta se na kraju desilo s najvećom ljubavi glavnog junaka (i uopšte, ništa mi u vezi s njom nije razjašnjeno, ali valjda je pisac tako hteo).
''Putna kolekcija'' Jasmina Mihajlović (Alnari) - Volim putopise, naročito ako u njima mogu da pročitam nešto čega nema u svakom vodiču. Jasmina obilazi Vojvodinu, Kotor, Santorini, Rusiju, Kairo i Tunis, uglavnom u društvu svog supruga, proslavljenoig M. Pavića. Ima par mesta koja me bune, npr. autorka često pominje ruski šampanjac (a ja sam ubeđena da je šampanjac samo onaj iz Šampanje, ostalo su penušava vina), a i lektor se, izgleda, samo potpisao (što je redovna pojava kod ove izdavačke kuće), te tako naiđoh na 'njihovih nosiOCA' 'ne retko' itd. Ja sam cepidlaka, ovakve stvari mi kvare uživanje u knjizi

Korice su kičerica, ali ja to volim. Sve u svemu, bilo mi je interesantno.
''Šoljica čaja''[ Ejmi Efron (Mono i Manjana) - o ovoj knjizi se već pisalo, zgodna je za neki kraći put jer se brzo čita, nije potrebno neko posebno udubljivanje.
U tih 150ak strana, autorka je uspela da smesti ljubavnu aferu, rat, lezbejski par, nezakonito dete i ubistvo. Malo li je.