Podseti me Bi da vam nisam ispričala dogodovštine sa kindle-om, pomenula sam negde na temi Trojanki da mi nešto glavi i da sumnjam na futrolu....E, pa nije bila futrola problem, ali kindle jeste zabagovao žešće. Možete zamisliti, ubio me u pojam. Ali Amazon me je razduševio totalno, posle dva mejla i dva telefonska poziva poslali su mi novi

Elem, prvi mejl je moje pitanje tehničkoj podršci "a šta sad?" i njihov odgovor posle 15tak minuta (!) "probajte to i to, ako ne uspe, javite se".
Pošto nije uspelo, ja se javila sutradan, popričali još malo i devojka presudila "ok, to je za zamenu".
Pošto sam ja naručila sa nemačkog amazona (jer se isporučivalo u Nemačku - moj lukavi plan za izbegavanje carine), a sad treba da se isporuči u Srbiju, za koju je opet zadužen centralni Amazon, američki, devojka je prosledila reklamaciju njima....pola sata posle tog našeg razgovora sam dobila mejl iz centralnog Amazona u kojem me obaveštavaju da je novi uređaj poslat. Još me pozvala devojka odatle da proveri da li sam videla mejl i da li je sve ok oko toga.
Znači, u utorak sam poslala prvi mejl, u sredu se čula sa njima, u petak je paket već bio na aerodromskoj carinarnici

To u Srbiji kad doživim....
Ali, tako je propao moj lukav plan da zaobiđem carinu. Ipak me na kraju i nisu previše rebnuli, oko 2000din, 20tak%, što je ništa naspram onog što sam čula da rade ljudima.
Plus, taman je tih dana čekanja na paket Amazon izbacio novu generaciju Kindle-a, sa prilično niskim cenama, a snizili su i cenu ovog mog modela (na centrolnom je inače jeftinije nego u evropskim Amazonima, ono što je ovde u evrima, tamo je u dolarima), tako da je sad ovaj moj 99 dolara
(novi model 79, novi sa tač-skrinom 99, novi u boji 199 i sl.).
Znači, mogla sam i dosta jeftinije da prođem uz malo sreće, al ebg, nije mi žao, zaljubila sam se u spravicu.
Sad kad bih ponovo kupovala, uzela bih direkt iz Amerike, sa ovom cenom koliko god da carina izađe - dobro je.
A za firmu sve pohvale, kupili su me za sva vremena.