Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
isto iskustvo sa modemom imam i ja sa telekom-om i sa icom-om..
godinu dana su me maltretirali i iz loseg modela modema terali me da izvucem poslednju mrvu zivota dok na kraju nisu dosli da ga zamene sa komentarom - svi se zale.
pa sto ga onda uopste instalirate ako znate da su losi?

Uh, ne stajte mi na muku, kupila sam pre mesec ipo NOV telefon preko VIP-a i već 2 puta ga nosila na servis jer se kvari (znači više je kod njih nego kod mene), kako mi ga vrate ono sve po starom, stalno se gasi. Počinjem da sumnjam da li ga uopšte popravljaju. Rekli su sledeći put dobijam nov ako u head office-u tako odluče. Aman ne treba mi nov ako će isto ovako da "radi", pa i moj je nov:rtfm:. I onda isto tako kažu, pa svi se žale na C3!!!:besna: Pa nemojte onda više da ga uvaljujete!!!

Gde ste moje drage 'bibliotekarke
grouphug.gif

Nije me bilo jedno vreme but Im back now
128fs318181.gif

Podseti me Bi da vam nisam ispričala dogodovštine sa kindle-om, pomenula sam negde na temi Trojanki da mi nešto glavi i da sumnjam na futrolu....E, pa nije bila futrola problem, ali kindle jeste zabagovao žešće. Možete zamisliti, ubio me u pojam. Ali Amazon me je razduševio totalno, posle dva mejla i dva telefonska poziva poslali su mi novi :D
Elem, prvi mejl je moje pitanje tehničkoj podršci "a šta sad?" i njihov odgovor posle 15tak minuta (!) "probajte to i to, ako ne uspe, javite se".
Pošto nije uspelo, ja se javila sutradan, popričali još malo i devojka presudila "ok, to je za zamenu".
Pošto sam ja naručila sa nemačkog amazona (jer se isporučivalo u Nemačku - moj lukavi plan za izbegavanje carine), a sad treba da se isporuči u Srbiju, za koju je opet zadužen centralni Amazon, američki, devojka je prosledila reklamaciju njima....pola sata posle tog našeg razgovora sam dobila mejl iz centralnog Amazona u kojem me obaveštavaju da je novi uređaj poslat. Još me pozvala devojka odatle da proveri da li sam videla mejl i da li je sve ok oko toga.
Znači, u utorak sam poslala prvi mejl, u sredu se čula sa njima, u petak je paket već bio na aerodromskoj carinarnici :eek: To u Srbiji kad doživim....:roll:

Ali, tako je propao moj lukav plan da zaobiđem carinu. Ipak me na kraju i nisu previše rebnuli, oko 2000din, 20tak%, što je ništa naspram onog što sam čula da rade ljudima.
Plus, taman je tih dana čekanja na paket Amazon izbacio novu generaciju Kindle-a, sa prilično niskim cenama, a snizili su i cenu ovog mog modela (na centrolnom je inače jeftinije nego u evropskim Amazonima, ono što je ovde u evrima, tamo je u dolarima), tako da je sad ovaj moj 99 dolara (novi model 79, novi sa tač-skrinom 99, novi u boji 199 i sl.).
Znači, mogla sam i dosta jeftinije da prođem uz malo sreće, al ebg, nije mi žao, zaljubila sam se u spravicu.
Sad kad bih ponovo kupovala, uzela bih direkt iz Amerike, sa ovom cenom koliko god da carina izađe - dobro je.

A za firmu sve pohvale, kupili su me za sva vremena.

Bože dragi...KAKO bih volela da imam taj Kindle...uboji..nije mi jasno da li sami snimamo preko interneta PDF..ili kako?

i kako se plaća..koji je put? ja sam pokušala preko Kanadskog Amazona da uvezem neke spec slikarske četke...i nije moglo za Srbiju..več su mi drugari sredili preko hrvaca i poslali poštom....

Ni ja, a nisam ni znala da treba. Al opet je smesno da ti naplate porez. Mislim, logicno bi bilo da ti vrate deo para na granici ako pokazes racune itd.

Inace nista mi se nesto ne cita, vec dva dana samo gledam sta bih i ne mogu da se odlucim. Obicno ova faza (sta cu, sta cu) traje krace. Moram doduse da pozurim sa nekim knjigama iz biblioteke.
I da se malo zalim (ili hvalim ne znam ni sama), naisla sam na skoro za dzabe knjige Philipe Gregori, i kupila sam neke cetiri iz one serije o Bolenovima, petu nisam posto nisam shvatila da je iz iste serije, a seste nije bilo. I sad gledam te knjige, i ne znam sta mi bi, ni kad cu to da stignem da procitam. Nadam se da ce mi se dopasti, videla sam bas pozitivne komentare ovde.

Poslednja izmena:
Ja sam se tako iznenadila kad sam videla na sajtu biblioteke da se placa iznosenje knjiga iz zemlje, sigurna sam da to niko ne radi :lol:
Procitala sam Sabiranje i preporucujem :D Bas je za opustanje i mnogo mi je simpaticna junakinja i mastovita mi je sama ideja :)

I da se malo zalim (ili hvalim ne znam ni sama), naisla sam na skoro za dzabe knjige Philipe Gregori, i kupila sam neke cetiri iz one serije o Bolenovima, petu nisam posto nisam shvatila da je iz iste serije, a seste nije bilo. I sad gledam te knjige, i ne znam sta mi bi, ni kad cu to da stignem da procitam. Nadam se da ce mi se dopasti, videla sam bas pozitivne komentare ovde.

Pa pet ih je, ne znam koja je šesta?:think:
http://laguna.rs/index.php?m=pisci&id=199
A gde si to našla povoljno osim na Limundu?;) Tamo su juče prodate četiri.:)

Bože dragi...KAKO bih volela da imam taj Kindle...uboji..nije mi jasno da li sami snimamo preko interneta PDF..ili kako?

i kako se plaća..koji je put? ja sam pokušala preko Kanadskog Amazona da uvezem neke spec slikarske četke...i nije moglo za Srbiju..več su mi drugari sredili preko hrvaca i poslali poštom....

On ima u sebi neki primitivni browser i to je generalno za kupovinu e-knjiga sa Amazona..msm, može za sve, ali pošto nema miša, samo uprošćenu tastaturu, i nije baš bogom dan za surfovanje.
Meni je lakše da poskidam na komp (ionako sam već imala gomilu toga na kompu), pa da prebacim preko usb-a.
Plus, jeste da kindle čita pdf, ali sve opcije može da koristi sa knjigama u azw ili mobi formatu (povećavanje slova, rečnik, fusnote i sl). Pdf se samo zumira na veličinu ekrana, što često bude baš sitno, ako ga povećaš on "izađe" iz ekrana, pa moraš da skroluješ, što je smor. Zato ja sve pdfove prvo prebacim u neki od ova dva formata (ima besplatni program Calibre za te zaebancije i još mnoge druge), pa onda ubacim na mašinu.

E, sad, to sve važi za ovaj moj, on se sad zove Kindle Keybord. Ovaj u boji, Kindle Fire, ima tač-skrin i on je, koliko ja kontam, nešto između tableta i iPada, tj. ima bolji browser, lakše je surfovati, vidim da i filmovi mogu da se gledaju na njemu, svašta nešto. Ali, upravo zbog toga, poslednja stvar za koju je je čitanje knjiga. To je takoreći standardni monitor, sa svojim osvetljenjem, sa treptanjem i svim ostalim što te, osim veličine i činjenice da možeš da ga koristiš u busu i sl., odbija od čitanja e-knjiga na laptopu ili desk monitoru. Ovi ostali, crno-beli, imaju taj njihov E Ink Pearl monitor, koji nema svoje svetlo i upravo izgleda kao papir, prvenstveno je za čitanje, a sve ostale funkcije su čisto koliko mora. Mislim da je Fire više za zezanje, kombinovano korišćenje za sve i svašta.
(vidim da za Fire piše da izlazi tek 15. novembra i da za sada stoji oznaka US only, ali kapiram da će vremenom biti dostupan i za ostale zemlje)

A procedura: oni su podelili tržište i amazon.com isporučuje za Srbiju. Napraviš nalog, probereš, kupiš, platiš karticom i oni ga isporuče. Meni je ovaj zamenski iz Amerike stigao za dva dana u BG. Imaš link da možeš da pratiš paket od grada do grada. Znači, on stigne na carinu, carina te pozove (na paketu su kontakt-podaci sa tvog naloga), kažu toliko i toliko para i to je to. Kad završe carinjenje (meni je i to trajalo dva dana) kurir ti donese paket na adresu, ti mu platiš tu cifru i to je to.

Poslednja izmena:
Pa pet ih je, ne znam koja je šesta?:think:
http://laguna.rs/index.php?m=pisci&id=199
A gde si to našla povoljno osim na Limundu?;) Tamo su juče prodate četiri.:)

Na wikipediji sam videla da pominju sest, a sad da li je tacno to je pitanje:
The Tudor series

1. The Other Boleyn Girl (2001)
2. The Queen's Fool (2003)
3. The Virgin's Lover (2004)
4. The Constant Princess (2005)
5. The Boleyn Inheritance (2006)
6. The Other Queen (2008)
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippa_gregory

A kupila sam ih u nekoj starinarnici po dolar komad.

Ma mene hvata panika od tih knjiga u nastavcima, i jos sest komada. Jedino ako su bas interesantne pa ne mogu da se odvjim od njih dok sve ne procitam. Inace volim da pravim razmak izmedju knjiga jednog pisca, da mi utisci o prethodnoj knjizi ne uticu previse na onu koju citam trenutno...Pocecu cim se resim ovih hitnih slucajeva iz biblioteke.

Poslednja izmena:
Na wikipediji sam videla da pominju sest, a sad da li je tacno to je pitanje:
The Tudor series

1. The Other Boleyn Girl (2001)
2. The Queen's Fool (2003)
3. The Virgin's Lover (2004)
4. The Constant Princess (2005)
5. The Boleyn Inheritance (2006)
6. The Other Queen (2008)
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippa_gregory

A kupila sam ih u nekoj starinarnici po dolar komad.

Ma mene hvata panika od tih knjiga u nastavcima, i jos sest komada. Jedino ako su bas interesantne pa ne mogu da se odvjim od njih dok sve ne procitam. Inace volim da pravim razmak izmedju knjiga jednog pisca, da mi utisci o prethodnoj knjizi ne uticu previse na onu koju citam trenutno...Pocecu cim se resim ovih hitnih slucajeva iz biblioteke.

Nije problem sa Filipom Gregori, sve su knjige nezavisne, čak nisu ni hronološki poređane, koliko vidim.
Prva je Ana i Meri Bolen i Henri VIII, druga je vladavina Krvave Meri, treća kod nas nije izdata, vladavina Elizabete, četvrta je Katarina Aragonska, prva žena Henrija VIII (ni ona nije izdata ovde), peta je Ana od Kleva, četvrta žena Henrija VIII i šesta je Meri Škotska (ni nju nemamo).

On ima u sebi neki primitivni browser i to je generalno za kupovinu e-knjiga sa Amazona..msm, može za sve, ali pošto nema miša, samo uprošćenu tastaturu, i nije baš bogom dan za surfovanje.
Meni je lakše da poskidam na komp (ionako sam već imala gomilu toga na kompu), pa da prebacim preko usb-a.
Plus, jeste da kindle čita pdf, ali sve opcije može da koristi sa knjigama u azw ili mobi formatu (povećavanje slova, rečnik, fusnote i sl). Pdf se samo zumira na veličinu ekrana, što često bude baš sitno, ako ga povećaš on "izađe" iz ekrana, pa moraš da skroluješ, što je smor. Zato ja sve pdfove prvo prebacim u neki od ova dva formata (ima besplatni program Calibre za te zaebancije i još mnoge druge), pa onda ubacim na mašinu.

E, sad, to sve važi za ovaj moj, on se sad zove Kindle Keybord. Ovaj u boji, Kindle Fire, ima tač-skrin i on je, koliko ja kontam, nešto između tableta i iPada, tj. ima bolji browser, lakše je surfovati, vidim da i filmovi mogu da se gledaju na njemu, svašta nešto. Ali, upravo zbog toga, poslednja stvar za koju je je čitanje knjiga. To je takoreći standardni monitor, sa svojim osvetljenjem, sa treptanjem i svim ostalim što te, osim veličine i činjenice da možeš da ga koristiš u busu i sl., odbija od čitanja e-knjiga na laptopu ili desk monitoru. Ovi ostali, crno-beli, imaju taj njihov E Ink Pearl monitor, koji nema svoje svetlo i upravo izgleda kao papir, prvenstveno je za čitanje, a sve ostale funkcije su čisto koliko mora. Mislim da je Fire više za zezanje, kombinovano korišćenje za sve i svašta.
(vidim da za Fire piše da izlazi tek 15. novembra i da za sada stoji oznaka US only, ali kapiram da će vremenom biti dostupan i za ostale zemlje)

A procedura: oni su podelili tržište i amazon.com isporučuje za Srbiju. Napraviš nalog, probereš, kupiš, platiš karticom i oni ga isporuče. Meni je ovaj zamenski iz Amerike stigao za dva dana u BG. Imaš link da možeš da pratiš paket od grada do grada. Znači, on stigne na carinu, carina te pozove (na paketu su kontakt-podaci sa tvog naloga), kažu toliko i toliko para i to je to. Kad završe carinjenje (meni je i to trajalo dva dana) kurir ti donese paket na adresu, ti mu platiš tu cifru i to je to.

Medo ti si moj idol :zaljubljena: ako bude potrebno...kontaktiraću te za one programe- konvertore iz pdf u taj neki format za lakšu upotrebu...a onaj u boji me zanima i zbog fotografija..pretpostavljam da sve može preko usb da se sa kompa prebaci :)))...koliko sati može da traje (ima bateriju?) ili kako funkcioniše?

A za LAgunu...mislim da Borac može da vam pomogne

e da, ja iz Turske sam donosila silne neke reprodukcije, slike i knjige...i ništa nisam platila carinu..

Medo ti si moj idol :zaljubljena: ako bude potrebno...kontaktiraću te za one programe- konvertore iz pdf u taj neki format za lakšu upotrebu...a onaj u boji me zanima i zbog fotografija..pretpostavljam da sve može preko usb da se sa kompa prebaci :)))...koliko sati može da traje (ima bateriju?) ili kako funkcioniše?

A za LAgunu...mislim da Borac može da vam pomogne

e da, ja iz Turske sam donosila silne neke reprodukcije, slike i knjige...i ništa nisam platila carinu..

Evo ti linak, skroluj dole, imaš poređenje karakteristika svih modela ;)
http://www.amazon.com/Kindle-Fire-T...pf_rd_t=101&pf_rd_p=1322986002&pf_rd_i=507846
Baterija kod ovog Vatrenog traje znatno kraće, baš zbog svega toga, boje, ekrana, zvuka....ovi E Ink troše bateriju samo kad učitavaju stranicu, pa traju bruka dugo.
Slobodno me cimni, tu sam.

edit: e, da, Sony i, čini mi se, Samsung takođe imaju neke čitače, verovatno su i oni izbacili nešto u koloru, to bi trebalo da može normalno da se nađe po našim radnjama, samo je pitanje cena.

Poslednja izmena:
Ja sam sad skontala da sam skroz drugu knjigu nasla na scribd :lol:
a sva sam se odusevila,eto nadjoh je,i joj super je
i drzi me celo popodne je citam,na engleskom-nema veze
i sad nesto pogledam na Laguninom sajtu
i shvatim da sam ja htela knjigu U sumi od Tane French
a ne Suma- Harlan Koben....
Skroz nebitno sad,Suma je bas dobra.
Jos kada bih i ovu drugu nasla online.... :aha:
(kuca ce mi biti totalno nesredjena,al' ko jos mari za to,ja sam nasla knjgu koja mi drzi paznju i uzivam u tome :manikir: )

I ja prvi put čujem za taj porez za iznošenje knjiga iz zemlje. Svašta. Šta, knjige su kulturno blago i moramo da platimo što lišavamo zemlju tog bogatstva? :roll:
Trenutno čitam Kupologiju, a danas sam prošla pored Lagune i uzela Izuzetna stvorenja i 4 knjige sa akcije (od toga ću 2 da poklonim).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back